Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου των πιάτων

Ο κύριος σκοπός του φίλτρου του πλυντηρίου πιάτων είναι να προστατεύει την αντλία από το να βουλώσει ή να καταστραφεί από υπολείμματα τροφών. Βοηθά επίσης να αποτρέψει τα υπολείμματα του φαγητού να ξανακυκλοφορήσουν ξανά στα πιάτα σας. Καθώς παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, ένα καλά συντηρημένο και καθαρό φίλτρο πλυντηρίου πιάτων μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται για καθαρά, γυαλιστερά και χωρίς λεκέδες ποτήρια και πιάτα. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου των πιάτων!

- Διαφήμιση -

χειροκίνητο φίλτρο πλυντηρίου πιάτων έναντι φίλτρου αυτοκαθαρισμού

Υπάρχουν δύο τύποι φίλτρων που διατίθενται για ένα πλυντήριο πιάτων: ένα αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο πλυντηρίου πιάτων και ένα χειροκίνητο. Μπορείτε να μάθετε ποιο από αυτά έχετε συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου πιάτων σας.

Τα αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα δεν χρειάζονται πολλή συντήρηση από την πλευρά σας, καθώς συχνά δεν υπάρχει συσσώρευση για να ανησυχείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει ένα μύλο που σβήνει τα κομμάτια φαγητού και στη συνέχεια ξεπλένει την αποχέτευση με το νερό. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτοί οι τύποι φίλτρων τείνουν να είναι σημαντικά πιο δυνατοί από τα χειροκίνητα φίλτρα λόγω της διαδικασίας λείανσης.

Ένα χειροκίνητο φίλτρο πλυντηρίου πιάτων, από την άλλη πλευρά, έχει συνήθως ένα δίχτυ που πιάνει κομμάτια φαγητού – τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρέσετε μόνοι σας. Αυτό απαιτεί τουλάχιστον ένα μηνιαίο καθαρισμό (ή πιο συχνά, ανάλογα με τη χρήση σας) για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπολειμμάτων φαγητού, οι άσχημες οσμές και η μείωση της ροής του νερού. Όλα αυτά, φυσικά, θα εμποδίσουν τον συνολικό καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων σας, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε το χειροκίνητο φίλτρο καθαρό.

πως να καθαρίσετε ένα φίλτρο πλυντηρίου πιάτων

Ο τακτικός καθαρισμός του φίλτρου του πλυντηρίου πιάτων είναι πρωταρχικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου σας. Απλώς ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες:

Αδειάστε τελείως το πλυντήριο πιάτων σας και αφαιρέστε την κάτω σχάρα από το πλυντήριο.

Εντοπίστε το φίλτρο (θα πρέπει να μοιάζει με κοντό κυλινδρικό σωλήνα), στρίψτε το για να το ξεκλειδώσετε και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το απαλά από το μηχάνημα. Μπορεί να έχει δύο μέρη: τον σωλήνα και ένα επίπεδο φίλτρο από κάτω. Θα πρέπει επίσης να αφαιρεθεί.

Περάστε το φίλτρο σας κάτω από τρεχούμενο νερό για να το καθαρίσετε, αφαιρώντας τυχόν ορατά υπολείμματα. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων και ένα παλιό, μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν επίμονα άλατα και τρόφιμα. Ωστόσο, κάντε το απαλά – δεν θέλετε να σπάσετε το πλέγμα του φίλτρου.

Επανατοποθετήστε το φίλτρο στο μηχάνημα και ασφαλίστε το ξανά στη θέση του.

σημάδια ότι πρέπει να καθαρίζετε περισσότερο το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων

Καθώς είναι κρυμμένο πίσω από την κάτω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας, είναι εύκολο να ξεχάσετε να καθαρίζετε το φίλτρο σας τακτικά. Αλλά αν εντοπίσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια, τότε ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων σας.

Ορατή συσσώρευση τροφής στο φίλτρο

Το νερό δεν αποστραγγίζεται σωστά

Δυσάρεστες και άσχημες μυρωδιές

Ορατοί λεκέδες ή υπολείμματα φαγητού που μένουν σε πιάτα, γυάλινα σκεύη και μαχαιροπίρουνα μετά τον κύκλο πλύσης

Τρόφιμα κολλημένα στον βραχίονα του ψεκαστήρα

- Διαφήμιση -