5 χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των αντικολλητικών τηγανιών

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ψήσετε ένα στήθος κοτόπουλου ή να τηγανίσετε ένα αυγό και μετά να το βρείτε κολλημένο στο τηγάνι όταν πηγαίνετε να το αφαιρέσετε. Τα αντικολλητικά τηγάνια όχι μόνο μειώνουν το λάδι που απαιτείται για το μαγείρεμα, αλλά είναι επίσης ανθεκτικά στις γρατζουνιές και δεν αφήνουν το φαγητό σας να κολλάει στο τηγάνι. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς γνωστό ότι έχουν μεγάλη διάρκεια. Κατά γενικό κανόνα, τα αντικολλητικά τηγάνια θα διαρκέσουν μόνο για περίπου πέντε χρόνια. Ωστόσο, το δικό σας θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη περισσότερο, αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές. Θα σας παρουσιάσω 5 χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των αντικολλητικών τηγανιών!

- Διαφήμιση -

αφαιρέστε τα καμένα τρόφιμα με μαγειρική σόδα

Για επιπλέον βρώμικα τηγάνια, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού νερό για να σχηματίσετε μια πάστα. Τρίψτε το στο τηγάνι με ένα μη λειαντικό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τα καμένα τρόφιμα και τα υπολείμματα.

αποφύγετε τα μαγειρικά σπρέι και τα μαγειρικά λάδια με χαμηλά σημεία καπνού

Τα αντικολλητικά σπρέι μαγειρέματος και τα λάδια χαμηλού καπνού (όπως το ελαιόλαδο) καίγονται εύκολα και προκαλούν τη συσσώρευση ανεπιθύμητης βρωμιάς στην επιφάνεια του τηγανιού. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε μαγειρικά λάδια με υψηλό σημείο καπνού, όπως κραμβέλαιο ή κανόλα ή σησαμέλαιο.

πλένετε πάντα τα τηγάνια σας στο χέρι

Αν και ορισμένα αντικολλητικά τηγάνια διαφημίζονται ως κατάλληλα για πλυντήριο πιάτων, θα πρέπει πάντα να πλένετε στο χέρι τις αντικολλητικές κατσαρόλες και τα τηγάνια σας για καλύτερα αποτελέσματα. Η υψηλή θερμότητα και τα λειαντικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται από τα πλυντήρια πιάτων μπορεί να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση στα μαγειρικά σκεύη σας, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

χρησιμοποιήστε μη λειαντικά καθαριστικά και σφουγγάρια

Αν και το συρματάκι της κουζίνας και τα σφουγγαράκια καθαρισμού μπορεί να είναι αποδεκτά για τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα ή χυτοσίδηρο, θα προκαλέσουν ζημιά σε αντικολλητικές επιφάνειες από τεφλόν ή κεραμικά. Αντ΄ αυτών χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή ένα πανί.

απλώστε μια σταγόνα λάδι πριν και μετά τη χρήση

Παρόλο που τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη δεν χρειάζεται να λαδώνονται όπως τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο, μπορούν να επωφεληθούν από ένα λεπτό στρώμα λαδιού μετά τον καθαρισμό. Ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό λάδι στην επιφάνεια του τηγανιού και τρίψτε το παντού με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας.

- Διαφήμιση -