6 τρόποι για να κρατάτε πάντα πεντακάθαρο το μπάνιο σας

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα δωμάτια στο σπίτι σας και, αν αφεθεί χωρίς καθαρισμός ακόμα και για σύντομες περιόδους, μπορεί γρήγορα να αποτελέσεις έναν ανθυγιεινό κίνδυνο για εσάς και την οικογένειά σας. Τα μαλλιά μπορεί να αρχίσουν να βουλώνουν τις οπές, μπορεί να συσσωρευτούν άλατα στις κεφαλές του ντους και οι βρύσες και η μούχλα μπορεί να σχηματιστεί στις επιφάνειες. Να μην σας αναφέρω την άσχημη μυρωδιά που πιθανόν να αναδύεται από το μπάνιο σας! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε το μπάνιο σας πολύ συχνά για να αποφεύγετε τις αρνητικές συνέπειες! Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να κρατάτε πάντα πεντακάθαρο το μπάνιο σας!

- Διαφήμιση -

καθαρίζετε τακτικά

Επιστρέφοντας από τη δουλειά, το μόνο που δεν μπορείς σίγουρα να κάνεις, είναι να πάρεις στα χέρια σου καθαριστικά για να εξολοθρεύσεις τα μικρόβια από το μπάνιο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους όμως, για να μυρίζει συνέχεια ωραία, είναι ο τακτικός καθαρισμός του. Βεβαιωθείτε επίσης ότι πλένετε συχνά τις πετσέτες και το χαλάκι του μπάνιου.

μην αφήνετε τα σκουπίδια στον κάδο

Μπορεί να μη σας φαίνεται πολύ σημαντικό γιατί πιστεύετε ότι το κάνετε συχνά αλλά τα σκουπίδια του μπάνιου πρέπει να πετιούνται πολύ συχνά, ειδικά το καλοκαίρι. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, φροντίστε να αδειάζετε τον κάδο και να αντικαθιστάτε την προηγούμενη σακούλα με μία αρωματική!

απομακρύνετε υγρές πετσέτες

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες μέσα στο μπάνιο σας, είναι οι υγρές άπλυτες πετσέτες. Μπορεί να καθαρίζετε με τις ώρες το μπάνιο σας και σε κάποιο σημείο να βρίσκεται κρεμασμένη μια υγρή πετσέτα, η οποία καταστρέφει αυτομάτως όλη την προηγούμενη δουλειά που έχετε κάνει. Καλό είναι να πλένετε τις χρησιμοποιημένες πετσέτες μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές και να διατηρήσετε την καθαριότητά του.

βάλτε απορρυπαντικό ή μαλακτικό στη λεκάνη της τουαλέτας

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του μπάνιου σας, που έχει για οπαδούς τις πιο δυνατές και δυσάρεστες οσμές, είναι η λεκάνη της τουαλέτας. Γι’ αυτό ένα έξυπνο κόλπο είναι να ρίχνετε λίγο μαλακτικό ή απορρυπαντικό ρούχων όταν την καθαρίζετε. Κάθε φορά που πατάτε το καζανάκι, θα αναδύονται αρώματα και φρεσκάδα.

χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας αρωματικά σαπούνια

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να μπαίνεις στο μπάνιο και να μυρίζει τα πιο αγαπημένα σου αρώματα. Αγοράστε αρωματικά σαπούνια της αρεσκείας σας και βάλτε τα στον χώρο. Το μπάνιο σας σε λίγες ώρες θα μυρίζει όποιο λουλούδι σας αρέσει!

καθαρίστε καλά όλες τις γωνίες

Όσο καλά και να καθαρίζετε το μπάνιο σας, το σίγουρο είναι ότι θα σας ξεφύγει κάποια γωνία ή κάποιο σημείο αλλά πρέπει να δίνετε πολλή έμφαση στον καθαρισμό των γωνιών του μπάνιου γιατί εκεί πολλές φορές βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συσσωρεύεται η υγρασία και η μούχλα. Καθαρίστε λοιπόν όλες τις γωνίες και κάντε τες αστραφτερές, ανακατεύοντας το καθαριστικό του μπάνιου σου με λίγο ξίδι για παραπάνω λάμψη!

- Διαφήμιση -