Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κουζίνα πρέπει να είναι πεντακάθαρη, τα πιάτα πρέπει να πλένονται και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να ταξινομούνται κατά μέγεθος. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, δεν πρέπει καν να πλένονται είτε γιατί μπορεί να χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους είτε γιατί μπορεί να μας δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα! Θα σας παρουσιάσω 5 τροφές που δεν πρέπει να πλένουμε πριν τις μαγειρέψουμε!

αυγά

Τα αυγά πρέπει να πλένονται λίγο πριν το μαγείρεμα, αλλά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, μην το κάνετε, ακόμα κι αν έχουν αγοραστεί σε σούπερ μάρκετ ή από αγρότη. Αποθηκεύονται καλύτερα με αυτόν τον τρόπο. Τα άπλυτα αυγά μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές εβδομάδες και τα πλυμένα τοποθετούνται απευθείας στο ψυγείο.

ωμό κρέας

Οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας έμαθαν να πλένουμε το ωμό κρέας. Στο παρελθόν, το κρέας αγοραζόταν συχνά απευθείας από παραγωγούς, επομένως θα μπορούσε να υπήρχε βρωμιά, άμμος και γρασίδι. Πλέον αγοράζουμε κρέας από καταστήματα και φάρμες όπου τηρούνται πάντα αυστηροί κανόνες και τα πουλερικά, το χοιρινό και το βοδινό πλένονται κατά την παραγωγή.

Ένας άλλος λόγος για να μην πλένετε το κρέας είναι ότι τα βακτήρια που ζουν στην επιφάνεια μπορούν να εξαπλωθούν στο δέρμα και στον πάγκο της κουζίνας, ενδεχομένως να καταλήξουν στα γεύματά σας. Αν μαγειρέψετε άπλυτο κρέας, όλα τα βακτήρια θα πεθάνουν από τη ζέστη. Θα πρέπει βέβαια να πλένετε καλά μαχαίρια και σανίδες κοπής μετά το μαγείρεμα του κρέατος.

κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια καλύπτονται με φλούδα, οπότε δεν χρειάζεται να τα πλύνετε. Αλλά αν υπάρχουν βρωμιές ή χώμα πάνω τους, μπορείτε να τα πλύνετε γρήγορα. Κάντε το σε νερό βρύσης αλλά μην χρησιμοποιείτε σαπούνι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σκόρδα, τα οποία επίσης δεν πρέπει να πλένονται.

μανιτάρια

Λίγοι γνωρίζουν ότι τα μανιτάρια δεν πρέπει να πλένονται πριν τα μαγειρέψουν. Θα μαραθούν και θα χάσουν τη γεύση τους αν πέσει πολύ νερό πάνω τους. Είναι καλύτερα να τα μαγειρέψετε αμέσως αν δεν υπάρχουν κομμάτια χώματος πάνω τους. Μπορείτε να αφαιρέσετε τυχούσα βρωμιά με μια στεγνή πετσέτα ή μπορείτε απλώς να κόψετε τα κομμάτια της βρωμιάς.

μην πλένετε το ρύζι, αλλά μουλιάστε το σε βραστό νερό

Πολλοί πιστεύουν ότι πριν μαγειρέψουν το ρύζι, πρέπει να το πλύνουν μέχρι να γίνει διάφανο το νερό. Αλλά το θέμα είναι ότι όλο το φυσικό άμυλο που είναι καλό για τον οργανισμό θα ξεπλυθεί. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες έχουν βρει έναν τρόπο για να αφαιρέσουν τη βρωμιά και να διατηρήσουν όλες τις καλές ιδιότητες: βάλτε το άπλυτο ρύζι σε βραστό νερό και 5 λεπτά αργότερα, αφαιρέστε το νερό, προσθέστε φρέσκο ​​νερό και μαγειρέψτε το ρύζι μέχρι να γίνει.

Ακολουθήστε το Tospitakimou.gr στο Google News!