9 πανέξυπνα κόλπα που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας και είναι πολύ χρήσιμα

Υπάρχουν μερικά απλά πραγματάκια που αν τα γνωρίζουμε κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη! Κάποια κόλπα μας έχουν μεταφερθεί από τις γιαγιάδες μας και πηγαίνουν από γενιά σε γενιά! Άλλωστε οι γιαγιάδες μας κάτι παραπάνω ήξεραν! Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 9 πανέξυπνα κόλπα που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας και είναι πολύ χρήσιμα!

- Διαφήμιση -

Τα τριαντάφυλλα θα ζήσουν δύο φορές περισσότερο αν βάλετε μισή ασπιρίνη στο νερό

Και ποιος δεν έχει ακούσει για την ασπιρίνη στα λουλούδια, που τα βοηθάει να μην μαραθούν; Το κάνετε όμως;;; Η ασπιρίνη αποτρέπει την αποσύνθεση του νερού και βοηθά στη διατήρηση των χρυσάνθεμων, των γαρίφαλων, των γλαδιόλων και των τριαντάφυλλων. Όσο για τους νάρκισσους, είναι καλύτερα να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο νερό. Χρησιμοποιήστε λίγο ξύδι για τις ντάλιες.

Για να μάθετε στο παιδί σας να κρατάει σωστά ένα στυλό, χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι

Θέλετε να μάθετε στο παιδί σας να κρατάει το στυλό; Βάλτε ένα λαστιχάκι στο χέρι και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα στυλό με το καπάκι στραμμένο προς τον καρπό. Τώρα γυρίστε το 180°. Το στυλό θα παραμείνει τώρα στη σωστή θέση.

Ρίξτε αλάτι σε έναν λιπαρό λεκέ στα ρούχα όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Έχει πέσει στο ρούχο σας κάποιος λιπαρός λεκές; Το αλάτι θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους. Απλώς πασπαλίστε με αλάτι, περιμένετε και τινάξτε. Ένας μεγάλος λεκές θα είναι πιο εύκολο να ξεπλυθεί πλέον και ένας μικρός απλά θα εξαφανιστεί.

Το ξεραμένο βερνίκι νυχιών μπορεί να αραιωθεί με ασετόν

Έχει ξεραθεί το μανό σας και είστε έτοιμες να το πετάξετε; Οι γιαγιάδες έδωσαν τη λύση και σε αυτό! Βάλτε αρκετές σταγόνες ασετόν μέσα στο βερνίκι νυχιών και θα κάνουν το βερνίκι όχι μόνο πιο υγρό αλλά και πιο λαμπερό. Ωστόσο, το κύριο πράγμα είναι να μην προσθέσετε πολύ ασετόν γιατί το βερνίκι θα γίνει πολύ νερουλό.

Ένα καμένο τηγάνι μπορεί να καθαριστεί εύκολα βράζοντας σε αυτό αλατισμένο νερό

Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα ακόμη και την λιπαρή καμένη επιφάνεια μιας κατσαρόλας χωρίς ειδικά απορρυπαντικά. Απλά προσθέστε αρκετές κουταλιές της σούπας αλάτι στο νερό και βράστε για 15-20 λεπτά.

Καθαρίστε τα χέρια σας από σημάδια από παντζάρια και μούρα με λεμόνι

Αν έχετε κόψει παντζάρια ή έχετε πιάσει μούρα, ένα μωβ χρώμα μένει ως στίγμα τα χέρια σας! Το συνηθισμένο σαπούνι ενισχύει μόνο το μωβ χρώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από παντζάρια ή μούρα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Ή μπορείτε απλά να τρίψετε τα χέρια σας με ένα κομμάτι λεμόνι.

Τα αυγά δεν θα σπάσουν και το ασπράδι δεν θα διαρρεύσει κατά το βράσιμο αν τα βάλετε σε αλατισμένο νερό

Αν βάζετε αυγά για βράσιμο και το ασπράδι διαρρέει από το αυγό, τότε το αλάτι είναι η λύση! Το αλάτι δεν θα επηρεάσει το ράγισμα των αυγών, αλλά θα αποτρέψει τη διαρροή του ασπράδιου, αφήνοντας τη φυσική γεύση ως έχει.

Για να μην θρυμματιστεί το ψωμί, βυθίστε το μαχαίρι σε ζεστό νερό

Για να διασφαλίσετε ότι το φρέσκο ​​ψωμί δεν θα διαλυθεί όταν το κόβετε, πρώτα βυθίστε το μαχαίρι σε βραστό νερό. Μπορείτε επίσης να ρίξετε νερό από τον βραστήρα πάνω στο μαχαίρι. Στη συνέχεια σκουπίστε τη λεπίδα και κόψτε λείες φέτες.

Οι πατάτες βοηθούν στην απομάκρυνση του ερεθισμού και της φλεγμονής από τα τσιμπήματα των εντόμων

Πάρτε μια μικρή πατάτα, πλύντε την και κόψτε την. Στερεώστε την κομμένη πλευρά σε μια πληγή ή σε κάποιο τσίμπημα και στερεώστε την με έναν επίδεσμο ή κάποιο αυτοκόλλητο. Οι πατάτες μειώνουν τον κνησμό και τη φλεγμονή και βοηθούν στην ενυδάτωση μιας πληγής, η οποία αυξάνει την ταχύτητα επούλωσης.

- Διαφήμιση -