Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές όλο και κάποιο μπουκάλι κρασί μισο-γεμάτο θα μας έμεινε στο ψυγείο. Συνήθως μετά από λίγες μέρες το κρασί ξινίζει διότι δεν κλείνουμε καλά τον φελλό. Η πρώτη μας σκέψη είναι φυσικά να το πετάξουμε για να μην πιάνει χώρο….Δείτε όμως πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας ξύδι απλά, και χωρίς κόπο γιατί εμείς εδώ προσπαθούμε να μην πετάμε τίποτα.
Εάν το κρασί μάς έχει ξινίσει ή εάν το έχουμε για πέταμα τότε βάζουμε ψωμί μέσα σε ένα δοχείο ή σε τάπερ και ρίχνουμε και το κρασί. Το αφήνουμε στον ήλιο για λίγες μέρες και στη συνέχεια αφαιρούμε το ψωμί και το ξύδι μας είναι έτοιμο…
Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο, πάρτε μια κουταλιά από το ξύδι που φτιάξατε και ρίξτε το σε στεγνό χώμα. Εάν αφρίζει, τότε το ξύδι μας είναι έτοιμο.
Τόσο απλά…τόσο ανέξοδα….Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε….
Πως μετατρέπουμε το ξινισμένο κρασί σε ξύδι
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -