5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο σπίτι

Η μούχλα και το ωίδιο είναι φυσικά υποπροϊόντα ενός υγρού περιβάλλοντος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε να έχετε στο σπίτι σας σπόρια μούχλας. Αντί να στραφείτε σε σκληρές χημικές ουσίες, όπως χλωρίνη ή βόρακα, για να διώξετε τη μούχλα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να σκοτώσετε τη μούχλα στο σπίτι που δεν θα βλάψουν την οικογένειά σας, τα κατοικίδια ζώα ή το περιβάλλον. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 5 φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο σπίτι!

- Διαφήμιση -

ξίδι

Αν και μπορείτε να το αραιώσετε με νερό για να κόψετε το έντονο άρωμα του, το ξίδι λειτουργεί καλύτερα ως εξοντωτικό της μούχλας όταν ψεκάζεται κατευθείαν από ένα μπουκάλι στην προσβεβλημένη περιοχή. Αφήστε να δράσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα. Εάν η μυρωδιά του ξιδιού σας ενοχλεί, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο, αλλά διαφορετικά, να ξέρετε ότι το δυνατό άρωμα θα φύγει όταν επιστρέψετε στο σπίτι από τη δουλειά ή από τον καφέ σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λευκό ξίδι σκοτώνει το 82 τοις εκατό των σπορίων μούχλας, καθώς και ιούς και βακτήρια. Το ξίδι μπορεί επίσης να αποτρέψει τη μούχλα εάν το ψεκάσετε σε επιφάνειες και το αφήσετε να στεγνώσει.

έλαιο δέντρου τσαγιού

Το έλαιο δέντρου τσαγιού, αν και αποτελεσματικό ως φυσικό στοιχείο για την αφαίρεση μούχλας, είναι πιο ακριβό από κάποιες άλλες φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, αλλά μόνο δύο κουταλάκια του γλυκού λάδι δέντρου τσαγιού αναμεμειγμένα με δύο φλιτζάνια νερό μπορούν να σας απαλλάξουν για λίγο από τη μούχλα. Ψεκάστε το διάλυμα πάνω στα σπόρια της μούχλας αλλά μην ξεπλύνετε. Το έλαιο δέντρου τσαγιού έχει επίσης ένα έντονο άρωμα, το οποίο θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες.

εκχύλισμα σπόρων εσπεριδοειδών και νερό

Σε αντίθεση με το ξίδι και το έλαιο τσαγιού, το εκχύλισμα σπόρων εσπεριδοειδών (όπως το γκρέιπφρουτ) δεν έχει άσχημη μυρωδιά. Αραιώστε περίπου 20 σταγόνες εκχυλίσματος με 2 φλιτζάνια νερό, ανακατέψτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε πάνω στη μούχλα. Όπως και με τα άλλα διαλύματα, μην ξεπλύνετε.

οξυζενέ

Ψεκάστε οξυζενέ από ένα μπουκάλι πάνω στη μουχλιασμένη επιφάνεια και αφήστε να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Καθαρίστε και σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σπορίων μούχλας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ και ξίδι μαζί και, στη συνέχεια, να αποθηκεύσετε το μπουκάλι σε μια σκοτεινή περιοχή καθώς το φως διασπά την ισχύ του οξυζενέ.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται με ξίδι και νερό ή μόνη της με νερό και είναι αποτελεσματική στην αφαίρεση της μούχλας φυσικά. Διαλύστε τη μαγειρική σόδα σε νερό ή διάλυμα νερού και ξιδιού και ψεκάστε στην επιφάνεια. Αφήστε το να καθίσει, στη συνέχεια τρίψτε και σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και πολύ ήπιο, οπότε αυτό το διάλυμα θα καθαρίσει τη μούχλα χωρίς να αφήσει πίσω του άρωμα.

- Διαφήμιση -