4 τρόποι για να καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τη λεκάνη της τουαλέτας με υλικά που έχετε στην κουζίνα

Έχετε παρατηρήσει ότι το κάτω μέρος της τουαλέτας σας έχει κιτρινίσει και δεν ξέρετε πώς να το κάνετε και πάλι λευκό; Μην ανησυχείτε, μπορείτε εύκολα να λύσετε αυτό το πρόβλημα με μερικά φυσικά συστατικά που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα. Εδώ θα βρείτε όλες τις λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τον αντιαισθητικό κίτρινο λεκέ από την τουαλέτα. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τη λεκάνη της τουαλέτας με υλικά που έχετε στην κουζίνα!

- Διαφήμιση -

Το κιτρινωπό χρώμα του πάτου της τουαλέτας οφείλεται στη συσσώρευση ασβέστη από το νερό. Η δυσάρεστη επίδραση των κίτρινων λεκέδων συμβάλλει στο να δώσει στην τουαλέτα μια βρώμικη εμφάνιση και, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να παρέμβουμε με συγκεκριμένες λύσεις. Τα απορρυπαντικά και τα απολιπαντικά δεν είναι πάντα αποτελεσματικά ενάντια στο κιτρίνισμα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν φυσικά συστατικά που μπορούν να επαναφέρουν γρήγορα τη λάμψη στην τουαλέτα και να εξαφανίσουν εντελώς τους κίτρινους λεκέδες.

χοντρό αλάτι

Το χοντρό αλάτι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε το κιτρίνισμα από τον πάτο της τουαλέτας. Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο χοντρό αλάτι στο κάτω μέρος της τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, τρίψτε το κάτω μέρος της τουαλέτας με την οδοντόβουρτσα και μετά ξεπλύνετε. Το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό και οι κίτρινοι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Εάν υπάρχει ακόμα κιτρινίλα στην τουαλέτα, επαναλάβετε τη διαδικασία. Η λύση είναι αποτελεσματική και επίσης οικονομική.

λευκό ξίδι

Το ξίδι είναι επίσης ένα εύκολο συστατικό για να το βρεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξιδιού, αλλά συνιστάται η χρήση λευκού ξιδιού, το οποίο είναι κατάλληλο και για οικιακή χρήση. Πώς να προετοιμάσετε μια αποτελεσματική λύση για την αφαίρεση των κίτρινων λεκέδων από τις τουαλέτες:

3 ποτήρια λευκό ξίδι

βραστό νερό

Ανακατέψτε το ξίδι και το βραστό νερό σε έναν κουβά και ρίξτε το στην τουαλέτα. Περιμένετε μερικές ώρες και μετά ξεπλύνετε την τουαλέτα. Εκτός από τον τέλειο καθαρισμό του πάτου της λεκάνης, η λύση είναι επίσης ιδανική για να ξεμπλοκάρετε την αποχέτευση εάν είναι φραγμένη από εναποθέσεις ασβέστη. Για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι με μαγειρική σόδα, ένα άλλο φυσικό συστατικό που βρίσκεται στην κουζίνα. Χρησιμοποιήστε και τα δύο συστατικά ως εξής:

Προσθέστε πολλή μαγειρική σόδα στους τοίχους της τουαλέτας.

Ψεκάστε λευκό ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα. Η λευκαντική δράση της μαγειρικής σόδας και η δράση αφαλάτωσης του ξιδιού εξαλείφουν τους κίτρινους λεκέδες από τις τουαλέτες.

κιτρικό οξύ

Ένα φυσικό συστατικό που έχετε στην κουζίνα σας είναι το κιτρικό οξύ, γνωστό και ως χυμός λεμονιού. Επειδή είναι μια ουσία χαμηλής οξύτητας, μπορεί να αφαιρεί τα άλατα χωρίς να καταστρέφει τις κεραμικές επιφάνειες, επαναφέροντάς τες στη φυσική τους λάμψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κιτρικό οξύ μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα.

Κιτρικό οξύ και υγρό πιάτων: Αναμείξτε ένα ποτήρι κιτρικό οξύ με 10 ml υγρού πιάτων. Ανακινήστε καλά το διάλυμα και χρησιμοποιήστε το όπως οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας. Η δράση αφαλάτωσης του κιτρικού οξέος εξαλείφει τις εναποθέσεις ασβέστη από το έδαφος.

Κιτρικό οξύ και βόρακας: Αναμείξτε ένα φλιτζάνι κιτρικό οξύ με δύο φλιτζάνια βόρακα. Απλώστε το μείγμα στα τοιχώματα της τουαλέτας, αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Οι τουαλέτες θα είναι απαλλαγμένες από κίτρινους λεκέδες.

οξυζενέ

Ένα άλλο υπέροχο λευκαντικό για τη λεκάνη της τουαλέτας είναι το οξυζενέ. Πιθανότατα έχετε ένα μπουκάλι από αυτό το προϊόν στο σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από τις τουαλέτες.

Είναι μια φυσική λύση που έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στον καθαρισμό των τουαλετών, αφαιρώντας το κιτρινωπό χρώμα που έχει συσσωρευτεί στο κάτω μέρος. Το πλεονέκτημα της χρήσης αυτού του συστατικού αντί για προϊόντα που περιέχουν χλώριο ή χλωρίνη είναι ότι δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον και δεν παράγει τοξικές αναθυμιάσεις. Ρίξτε το στην τουαλέτα και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, τρίψτε το με τη βούρτσα και μετά ξεπλύνετε την τουαλέτα. Ο πάτος της τουαλέτας θα είναι πολύ καθαρός.

- Διαφήμιση -