16 πράγματα που μπορούμε να πλύνουμε στο πλυντήριο πιάτων

Υπάρχουν πολλά μικροαντικείμενα γύρω από το σπίτι που πρέπει να καθαρίζουμε καθημερινά, ειδάλλως η σκόνη και η βρωμιά που συσσωρεύεται μέσα στο σπίτι είναι επικίνδυνη ακόμη και για την υγεία. Υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε μερικά μικρά εξαρτήματα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί πριν: το πλυντήριο πιάτων σας. Το πλυντήριο πιάτων δεν είναι πια μόνο για το πλύσιμο των πιάτων. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πλύνετε ένα σωρό πράγματα που ίσως δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να βάλετε στο πλυντήριο πιάτων σας. Από πλαστικά παιχνίδια μέχρι εξαρτήματα ηλεκτρικής σκούπας και μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν και να καθαριστούν μέσα στο πλυντήριο πιάτων! Θα σας παρουσιάσω 16 πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων!

- Διαφήμιση -

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να πλένετε πιάτα και άλλα αντικείμενα ταυτόχρονα. Εάν είτε τα πιάτα είτε τα άλλα αντικείμενα που θέλετε να καθαρίσετε είναι πάρα πολύ βρώμικα, τότε πλύνετέ τα ξεχωριστά!

Ψεύτικα λουλούδια

Το επίμονο στρώμα σκόνης και βρωμιάς που μαζεύεται στα ψεύτικα λουλούδια σας δεν θα αφαιρεθεί με το πλύσιμο στο χέρι. Πιστέψτε με θα βγουν από το πλυντήριο πιάτων όπως την πρώτη μέρα. Περάστε τα σε έναν κανονικό κύκλο για να επαναφέρετε την αρχική τους λάμψη. Βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρος των ψεύτικων φυτών σας είναι πλαστικό, γιατί μερικές φορές έχουν χάρτινα σημεία.

Καλοκαιρινά Καπέλα

Για να καθαρίσετε τα ιδρωμένα ή βρώμικα καπέλα, ρίξτε τα στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας. Εάν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, αγοράστε μια φόρμα για να βοηθήσετε το καπέλο να κρατήσει το σχήμα του. Βεβαιωθείτε ότι η μπροστινή πλευρά δεν είναι σκληρή με χαρτόνι και χρησιμοποιήστε μόνο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που δεν περιέχει λευκαντικό. 

Σαγιονάρες

Αν έχετε ένα αγαπημένο ζευγάρι σαγιονάρες, ρίξτε τις στο πλυντήριο πιάτων σας για να τις καθαρίσετε. Είναι πιθανώς έξυπνο να πλένετε τις βρώμικες σαγιονάρες ξεχωριστά από τα πιάτα!

Εξαρτήματα ηλεκτρικής σκούπας

Τοποθετήστε τα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας για να αφαιρέσετε τυχούσα βρωμιά που μπορεί να έχει παγιδευτεί μέσα σε αυτά.

Βούρτσες μαλλιών

Εφόσον η βούρτσα μαλλιών σας δεν είναι κατασκευασμένη από ξύλο ή έχει φυσικές τρίχες, μπορείτε να την καθαρίσετε στο πλυντήριο πιάτων σας. Καθαρίστε όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες εκ των προτέρων και μετά βάλτε την στο πλυντήριο!

Εργαλεία Κήπου

Το πλυντήριο πιάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά που έχει κολλήσει στα εργαλεία του κήπου σας. Πλύνετε σπάτουλες με πλαστική λαβή (χωρίς ξύλο!) και άλλα μικρά εργαλεία κηπουρικής στο επάνω ράφι, σε ξεχωριστό φορτίο (σε περίπτωση που έχουν ίχνη λιπασμάτων και άλλα πράγματα που δεν θέλετε να μπουν στα πιάτα σας).

Αθλητικός εξοπλισμός

Τα καλοκαιρινά καπέλα δεν είναι ο μόνος αθλητικός εξοπλισμός που μπορείτε να φρεσκάρετε στο πλυντήριο πιάτων. Προστατευτικά κνήμης, επιγονατίδες, μαξιλαράκια ώμων και προστατευτικά στόματος μπορούν όλα να πλυθούν στο επάνω ράφι. Και πάλι, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και παραλείψτε τον κύκλο στεγνώματος. Σκουπίστε το νερό με μια στεγνή πετσέτα πριν αποθηκεύσετε τον εξοπλισμό.

Σφουγγάρια κουζίνας

Κάθε φορά που βάζετε ένα πλυντήριο πιάτων, τοποθετήστε τυχόν σφουγγάρια κουζίνας στην επάνω σχάρα και βούρτσες καθαρισμού στη θήκη για τα σκεύη.

Πιάτο φούρνου μικροκυμάτων

Όταν συμβαίνουν διαρροές φαγητού στο φούρνο μικροκυμάτων, συχνά συσσωρεύονται υπολείμματα στο πιάτων. Απλώς τοποθετήστε το στην κάτω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων σας για να καθαρίσετε αυτόν το βρώμικο δίσκο!

Μαξιλάρια

Ναί! Μπορείτε να βάλετε μαξιλάρια στο πλυντήριο πιάτων σας, αρκεί να το αφαιρέσετε πρώτα από τη μαξιλαροθήκη του. Η γέμιση δεν θα μαλακώσει όπως στο πλυντήριο. Αρχικά, προεπεξεργαστείτε τυχόν λεκέδες πριν από το πλύσιμο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μαξιλάρια στην επάνω σχάρα και χρησιμοποιήστε βόρακα στη θέση του απορρυπαντικού πιάτων για να αποφύγετε τον αφρισμό.

Καλύμματα εξαερισμού

Η σκόνη και η βρωμιά μαζεύονται στα καλύμματα εξαερισμού και ανεμιστήρα με την πάροδο του χρόνου και δεν είναι τόσο εύκολο να αφαιρεθούν. Να ένα κόλπο: Βάλτε τα καλύμματα εξαερισμού και ανεμιστήρα στο πλυντήριο πιάτων για να τα καθαρίσετε ξανά. 

Βάζα

Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων σας για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα που μπορεί να έχουν κολλήσει στο κάτω μέρος των βάζων σας. Κατάλληλο για γυάλινα και κεραμικά βάζα στο κάτω ράφι. Λεπτά βάζα πρέπει να τοποθετούνται στο επάνω ράφι.

Ράφια ψυγείου

Πολλά ράφια ψυγείου μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων για πλύσιμο. Ίσως χρειαστεί να τραβήξετε έξω την επάνω σχάρα για να χωρέσουν.

Αξεσουάρ μπάνιου

Κάντε τα αξεσουάρ μπάνιου σας να φαίνονται σαν καινούργια! Ο διανομέας σαπουνιού, η θήκη οδοντόβουρτσας και άλλα παρόμοια αντικείμενα μπορούν να πάνε απευθείας στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων και να καθαριστούν τέλεια.

Πλαστικά παιδικά παιχνίδια

Μπορείτε να πλύνετε όλα τα είδη παιδικών παιχνιδιών στο πλυντήριο πιάτων σας! Σκεφτείτε το (Αν κάτι έχει μικρά κομμάτια, τοποθετήστε τα σε μια σακούλα πλυντηρίου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χαθούν.) Τα μασητικά και άλλα πλαστικά παιχνίδια που βάζουν τα μωρά στο στόμα τους αξίζουν έναν καλό καθαρισμό. Βάλτε τα στο καλάθι του πλυντηρίου πιάτων ή σε μια διχτυωτή σακούλα στην επάνω σχάρα και πλύντε τα μαζί με τα πιάτα σας.

Είδη για κατοικίδια

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε έναν εκπληκτικό αριθμό αντικειμένων για κατοικίδια στο πλυντήριο πιάτων σας. Χρησιμοποιήστε το για το πλύσιμο δοχείων τροφίμων και νερού, συνθετικών περιλαίμιων και πλαστικών παιχνιδιών.

- Διαφήμιση -