10 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με καλούνες

Blooming heather Calluna vulgaris and lamp with a candle in backyard in summer. Decor terrace of countryhouse. Gardening concept. Ornamental garden flowering plant in garden. Rustic. Lavender in pots

Η καλούνα είναι ένας πολύ εντυπωσιακός θάμνος με πολύχρωμους συνδυασμούς. Ανήκει στην κατηγορία Ericaceae. Αν και είναι πολυετές φυτό, πολλοί το χρησιμοποιούν ως ετήσιο. Υποστηρίζεται ότι η καλούνα πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη «καλύνω» που σημαίνει ωραιοποιώ / έλατο. Ως θάμνος φτάνει σε ύψος τα 20 με 50 εκατοστά. Λατρεύει τον ήλιο και μπορεί να ζει σε ημισκιερές θέσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αντέχει το κρύο έως και -20 βαθμούς κελσίου. Είναι φυτό που χρειάζεται όξινα εδάφη, οπότε όταν το φυτεύουμε σε γλάστρα ή παρτέρι πρέπει να έχουμε όξινη τύρφη, όπως αυτή που χρησιμοποιούμε για τη γαρδένια και την ορτανσία. Θα σας παρουσιάσω 10 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με καλούνες!

- Διαφήμιση -

Πρέπει να προσέχουμε το πότισμα. Δεν το παρακάνουμε, γι’ αυτό ποτίζουμε όταν το χώμα φαίνεται να στεγνώνει. Το καλοκαίρι το πότισμα είναι πιο εντατικό, σχεδόν κάθε δεύτερη με τρίτη μέρα.

Το φουντωτό πρόσωπο της καλούνα σε συνδυασμό με τα υπέροχα χρώματα της, την κάνουν να ξεχωρίζει σε μπαλκόνι ή σε σύνθεση στον κήπο. Στην αγορά θα τη βρείτε σε μοβ, κόκκινο, λευκό, πράσινο και σε διπλούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Η διακοσμητική αξία του καλούνα είναι σημαντική και πρέπει να αναφέρουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Θα πρέπει να κλαδευτεί αρκετά χαμηλά μετά το τέλος της ανθοφορίας της για να μας δώσει νέα ανθοφορία τη νέα χρονιά.

Ιδιαίτερη πρόταση σύνθεσης σε κήπο, παρτέρι ή σε μεγάλη γλάστρα, είναι η φύτευση μιας ψηλής και φουντωτής πράσινης και μοβ καλούνας και ενός μπλε και κίτρινου πανσέ. Αυτό θα δώσει άλλη πνοή στον φθινοπωρινό μας κήπο και έτσι, θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα κηπουρική περίοδο.

- Διαφήμιση -