7 εκπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την Coca Cola στον κήπο

Είτε είστε εθισμένοι είτε δεν την θέλετε καθόλου, η coca cola είναι ένα από τα ποτά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Ωστόσο, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο στην κηπουρική, με πολλούς τρόπους. Θα σας παρουσιάσω 7 εκπληκτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την Coca Cola στον κήπο!

- Διαφήμιση -

ταΐστε τα φυτά σας

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά είναι η coca cola είναι ευεργετική για τις γαρδένιες και τις αζαλέες. Ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα όπως 15-20 ml coca-cola κάθε τόσο γύρω από τη βάση αυτών των φυτών μπορεί να προσφέρει χρήσιμα θρεπτικά συστατικά στα φυτά, με αποτέλεσμα καλύτερα άνθη!

κομπόστ

Μπορεί να το βρείτε ασυνήθιστο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κόκα κόλα ως συστατικό στο σωρό κομποστοποίησης. Η ήπια όξινη φύση του οπτάνθρακα θα βοηθήσει στη διάσπαση της οργανικής ύλης, ενώ η γλυκύτητα της βοηθά στην προσέλκυση μικροοργανισμών που βοηθούν στη διαδικασία κομποστοποίησης.

εξολοθρεύστε τα σαλιγκάρια

Ρίξτε λίγη Coca-Cola σε ένα βαθύ μπολ κατά τη διάρκεια της νύχτας, και τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες θα έλκονται από αυτό και θα πνιγούν. Το οξύ στη σόδα θα σκοτώσει αυτά τα παράσιτα.

παγίδα για τις σφήκες

Εάν υπάρχουν πάρα πολλές σφήκες που επισκέπτονται τον κήπο σας, χρησιμοποιήστε coca-cola για να τις δελεάσετε και να τις σκοτώσετε. Κάντε τρύπες στο επάνω μέρος του μπουκαλιού της coca cola και κρεμάστε το σε ανοιχτό σημείο στον κήπο σας. Αυτά τα έντομα θα έλκονται από το γλυκό ποτό και θα πνιγούν.

απαλλαγείτε από τα άλατα

Για να βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία κήπου σας, όπως τα ακροφύσια ποτίσματος, οι κουβάδες και οι βρύσες θα έχουν αποκατασταθεί στην παλιά τους αίγλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη Coca-Cola. Αδειάστε ένα μπουκάλι coca cola σε έναν κουβά με ζεστό νερό, προσθέτετε 2-4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι και ανακατέψτε καλά. Μουλιάστε τα εργαλεία για 5-6 ώρες σε αυτό το διάλυμα και στη συνέχεια σκουπίστε τα συσσωρευμένα άλατα από τις μολυσμένες επιφάνειες.

απαλλαγείτε από τη μυρμηγκοφωλιά και τις κατσαρίδες

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και τις μυρμηγκοφωλιές με την Coca-Cola. Ψεκάστε το σε κατσαρίδες ή μυρμηγκοφωλιά και καταστρέψτε τα εύκολα. Η περιεκτικότητα σε ανθρακούχο όξινο θα τα σκοτώσει.

αφαιρέστε βρύα σε πλακόστρωτα και πλακάκια

Η Coca-Cola μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά στο να ξεφορτωθείτε τα βρύα από τις πλάκες και τους τοίχους του διαδρόμου. Αυτό συμβαίνει γιατί η coca cola περιέχει φωσφορικό οξύ που καταστρέφει τα υπάρχοντα βρύα και κρατά την περιοχή απαλλαγμένη από περαιτέρω ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα και ένα μπουκάλι coca cola για να καθαρίσετε το σημείο που εντοπίζονται τα βρύα.

- Διαφήμιση -