Πώς να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι σας σε 1 ώρα

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σε μια ώρα: Να πάρετε έναν υπνάκο, να δείτε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας εκπομπής, να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο…Μπορείτε όμως να καθαρίστε το σπίτι σας σε 1 ώρα; Ειδικά αν έρχονται καλεσμένοι, σίγουρα μπορείτε….αρκεί να ξέρετε τον τρόπο!

- Διαφήμιση -

Εάν έχετε μόνο μία ώρα για να προετοιμαστείτε για τους καλεσμένους, το μυστικό είναι να δώσετε προτεραιότητα στις πιο εμφανείς περιοχές στο σπίτι σας. Σας προκαλούμε να αναθεωρήσετε την άποψή σας, γιατί είναι απολύτως δυνατό να ετοιμάσετε το δείπνο στο σπίτι σας σε μόλις μία ώρα. Αυτό το σχέδιο γρήγορου καθαρισμού στοχεύει σε περιοχές υψηλής ορατότητας, καθώς και σε μέρη που προσελκύουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε να εστιάσετε μόνο στην τακτοποίηση των πραγματικά κρίσιμων σημείων. Θα σας παρουσιάσω πως να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι σας σε 1 ώρα!

ξεκινήστε από την κορυφή και προχωρήστε προς τα κάτω

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε πάντα από την κορυφή τον καθαρισμό σας και να πηγαίνετε προς τα κάτω. Αυτή η συμβουλή καθαρισμού θα σας εξοικονομήσει περισσότερο χρόνο από οτιδήποτε άλλο. Ξεκινώντας τη διαδικασία καθαρισμού στο επάνω μέρος, διασφαλίζετε ότι η σκόνη και η βρωμιά πέφτουν από τις ψηλότερες επιφάνειες στις χαμηλότερες που δεν έχετε καθαρίσει ακόμα. Σκουπίστε όλη τη σκόνη και τη βρωμιά από τις επιφάνειες και απευθείας στο πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ολοκληρώσετε τοποθετώντας τα πάντα επάνω και δεν χρειάζεται να επιστρέψετε και να ξεσκονίσετε ξανά τις επιφάνειες που έχετε ήδη καθαρίσει.

καθαρίστε πρώτα το μπάνιο

Παρόλο που η σειρά με την οποία θα καθαρίσετε τα δωμάτια σας είναι σαφώς επιλογή σας, συνιστούμε πάντα να ξεκινάτε με τα μπάνια γιατί συχνά απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο.

λευκάνετε την τουαλέτα

Ξεκινήστε ρίχνοντας ένα φλιτζάνι χλωρίνη στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε τη να καθίσει ενώ καθαρίζετε το υπόλοιπο μπάνιο. Στη συνέχεια, καθώς τελειώνετε, αφιερώστε ένα λεπτό για να καθαρίσετε τη βρωμιά και τους λεκέδες πριν τα ξεπλύνετε όλα.

ψεκάστε και σκουπίστε όλες τις γυάλινες επιφάνειες

Αυτό ισχύει για καθρέφτες μπάνιου, γυάλινους πάγκους, καθρέφτες χειρός και πόρτες ντους. Το καθάρισμα γυάλινων επιφανειών είναι μια γρήγορη και εύκολη δουλειά και το υπέροχο με αυτό είναι ότι βλέπετε αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Άρα, πάρτε το πανί από μικροΐνες, κάποιο καθαριστικό γυαλιού ή το φυσικό καθαριστικό που προτιμάτε και καθαρίστε.

ξεσκονίστε τους πάγκους

Τέλος, πριν τελειώσετε το μπάνιο, είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από όση περισσότερη σκόνη μπορείτε. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι επιφάνειας και ένα πανί μικροϊνών για να σκουπίσετε γρήγορα όλους τους νεροχύτες, τα ράφια και τις προεξοχές του μπάνιου σας. Η απαλλαγή από τη σκόνη θα μεταμορφώσει τον χώρο σας και θα τον κάνει να φαίνεται εξαιρετικά καθαρός σε ελάχιστο χρόνο. Ο γρήγορος καθαρισμός του μπάνιου σας δεν θα σας πάρει περισσότερο από 10 λεπτά. Απλώς θυμηθείτε: κάνετε μόνο μια γρήγορη δουλειά και δεν χρειάζεται να είναι τέλεια.

πώς να καθαρίσετε τα υπνοδωμάτια, γρήγορα

Είναι εύκολο να τακτοποιήσετε και να καθαρίσετε ένα υπνοδωμάτιο σε χρόνο μηδέν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλό μάτι και γρήγορα χέρια. Γενικά, προτείνουμε να κάνετε έναν γρήγορο καθαρισμό των κρεβατοκάμαρων του σπιτιού σας να διαρκεί μόνο 7 λεπτά ανά δωμάτιο. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά μπορείτε πραγματικά να συγυρίσετε έναν χώρο σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν ξέρετε τι να δουλέψετε ως προτεραιότητα.

στρώστε τα κρεβάτια

Από τους ευκολότερους τρόπους για να τακτοποιήσετε γρήγορα ένα δωμάτιο είναι να στρώσετε το κρεβάτι. Αν και μπορεί να μην είναι η αγαπημένη σας δουλειά, το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην τακτοποιημένη αίσθηση ενός χώρου. Στην πραγματικότητα, θα εκπλαγείτε πόσο πιο διαχειρίσιμα φαίνονται τα υπνοδωμάτια στο σπίτι σας μόλις τα κρεβάτια είναι στρωμένα.

καθαρίστε την ακαταστασία

Το επόμενο βήμα για τον γρήγορο καθαρισμό ενός υπνοδωματίου είναι να καθαρίσετε την ακαταστασία. Είτε πρόκειται για παιχνίδια διάσπαρτα στο πάτωμα, σκουπίδια που βρίσκονται τριγύρω, είτε για σωρούς βρώμικων ρούχων, αφιερώνοντας ένα ή δύο λεπτά για να τα μαζέψετε και να τα αφήσετε μακριά μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

σκουπίστε με την ηλεκτρική

Ένα γρήγορο σκούπισμα με την ηλεκτρική θα σας απαλλάξει από τυχόν υπολείμματα που βρείτε στο πάτωμα. Θα πρέπει κυριολεκτικά να διαρκέσει ένα ή δύο λεπτά καθώς μαζεύετε τυχόν βρωμιά στο χαλί σας. Και μετά, τα υπνοδωμάτια τελείωσαν!

πώς να καθαρίσετε γρήγορα τους κύριους χώρους διαβίωσης

Όπως και με τα υπνοδωμάτια, το πρώτο πράγμα με το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε είναι η τακτοποίηση. Αφιερώστε μερικά λεπτά για να αφήσετε τα τηλεχειριστήρια, να στοιβάξετε περιοδικά και να ισιώσετε τα μαξιλάρια. Αν αυτό είναι το μόνο που έχετε χρόνο, δεν πειράζει. Θα εκπλαγείτε πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει στο χώρο.

απαλλαγείτε από την σκόνη

Εάν έχετε μερικά λεπτά στη διάθεσή σας, πιάστε το σπρέι επιφάνειας σας και ένα πανί από μικροΐνες και σκουπίστε όλες τις ορατές επιφάνειες. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο ξεσκονίζοντας κάτω από τα πάντα στα ράφια σας, απλώς ξεσκονίστε γύρω από τα αντικείμενα προς το παρόν. Μπορείτε να κάνετε πιο ενδελεχή καθαρισμό άλλη φορά.

σκουπίστε με την ηλεκτρική

Τέλος, για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του σαλονιού σας, βάλτε ηλεκτρική. Όπως και με τα υπνοδωμάτια, το σκούπισμα με την ηλεκτρική σημαίνει απλώς ότι μπορείτε να καθαρίσετε τα σημεία του χαλιού του σαλονιού σας που είναι εμφανώς βρώμικα. Είναι μια γρήγορη εργασία και διασφαλίζει ότι τα χαλιά σας φαίνονται ευπαρουσίαστα και το σπίτι σας φαίνεται καθαρό, ακόμα κι αν δεν έχει καθαριστεί σε βάθος.

καθαρίστε την κουζίνα

Το τελευταίο δωμάτιο του σπιτιού που πρέπει να ασχοληθείτε είναι η κουζίνα. Αναμφισβήτητα, αυτό είναι το πιο εύκολο δωμάτιο από όλα.

καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε γρήγορα την κουζίνα σας είναι να καθαρίσετε πρώτα όλα τα πιάτα και τα τρόφιμα από τους πάγκους. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να σκουπίσετε εύκολα τους πάγκους για μια καθαρή κουζίνα.

γεμίστε το πλυντήριο πιάτων

Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να το φορτώνετε ενώ καθαρίζετε τους πάγκους. Τα πλυντήρια πιάτων σας εξοικονομούν επίσης πολύ χρόνο! Εάν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, ίσως χρειαστεί να πλύνετε τα πιάτα στο χέρι.

Σε μόλις μία ώρα μπορείτε να έχετε ένα σπίτι που είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες. Δεν μας πιστεύετε; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές μόνοι σας και δείτε το σπίτι σας να μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια σας.

- Διαφήμιση -