5 τρόποι για να εξοντώσετε τα μυγάκια στα φρούτα και την κουζίνα σας

Οι μύγες των φρούτων είναι ένα πολύ κοινό παράσιτο στην κουζίνα που προσελκύονται από ώριμα φρούτα ή υπολείμματα τροφής. Είναι σύνηθες να ξεχνάμε ένα κομμάτι φρούτου κομμένο στη μέση στο ψυγείο ή στον πάγκο. Εάν συμβεί αυτό και δεν καθαριστεί σε λίγες μέρες, μπορούν να μπουν μυγάκια. Αυτά είναι μικρά έντομα που πετούν πάνω από χώρους όπου υπάρχει οργανική ύλη σε αποσύνθεση, σήψη ή ζύμωση. Ωστόσο, δεν αποτελούν απλώς ενόχληση. Είναι επίσης πιθανό να μολύνουν το φαγητό σας καθώς μεταφέρουν μικρόβια. Για να αποφευχθεί η εμφάνισή τους, πρέπει να τηρείται αυστηρή υγιεινή, ειδικά σε χώρους όπου συσσωρεύονται υπολείμματα τροφίμων. Ωστόσο, μόλις εμφανιστούν οι μύγες των φρούτων, υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τρόποι για να τις απωθήσετε. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να εξοντώσετε τα μυγάκια στα φρούτα και την κουζίνα σας!

- Διαφήμιση -

γιατί εμφανίζονται οι μυγάκια στα φρούτα

Αυτός ο τύπος μύγας αναζητά τροφή σε αποσύνθεση για να γεννήσει τα αυγά του, ειδικά φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Για παράδειγμα, οι μπανάνες, τα σταφύλια, τα πεπόνια και οι κολοκύθες είναι μερικά από τα αγαπημένα τους. Οι μύγες των φρούτων μπορούν να εμφανιστούν πολύ γρήγορα, καθώς οι θηλυκές μύγες μπορούν να γεννήσουν περίπου 500 αυγά τη φορά. Αυτά τα αυγά εκκολάπτονται μέσα σε 24 ώρες και ενηλικιώνονται μόνο μια μέρα αργότερα, έτσι ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν ξανά. Έτσι, εάν αυτό το ενοχλητικό παράσιτο δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί. Τείνουν επίσης να εμφανίζονται σε κακώς απολυμανμένους χώρους όπου συσσωρεύονται υπολείμματα τροφών. Αυτό περιλαμβάνει νεροχύτες, βρώμικα πιάτα ή κάδους σκουπιδιών.

Αν και μπορούν να εμφανιστούν όλο το χρόνο, η αγαπημένη τους εποχή είναι το καλοκαίρι και οι αρχές του φθινοπώρου. Προτιμούν ζεστά, υγρά περιβάλλοντα.

παγίδες με ξίδι

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα συνιστώμενη μέθοδος για τα μυγάκια στην κουζίνα. Αυτό συμβαίνει γιατί το μηλόξυδο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς τους. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, ανακατέψτε λίγο ξίδι σε ένα ποτήρι, με μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων ή απορρυπαντικό και τοποθετήστε το κοντά στο σημείο που βρίσκονται τα έντομα. Θα έλκονται από τη μυρωδιά του ξιδιού και θα παγιδεύονται από το σαπούνι.

Μια άλλη εναλλακτική σε αυτήν την σπιτική παγίδα είναι να πάρετε ένα δοχείο και να ρίξετε λίγο μηλόξυδο μέσα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε από πάνω πλαστική μεμβράνη, σφίξτε την και κάντε μερικές μικρές τρύπες. Οι τρύπες πρέπει να γίνονται με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι για να είναι πολύ μικροσκοπικές. Επομένως, τα έντομα θα μπορούν να εισέλθουν, αλλά όχι να βγουν. Εάν η προσβολή είναι μεγάλη, πολλά από αυτά τα βάζα μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία γύρω από το χώρο.

αλκοολικές παγίδες

Τα μυγάκια στην κουζίνα έλκονται από το αλκοόλ, επομένως είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι μπύρα ή κρασί ως παγίδα. Αφήστε το ανοιχτό και με λίγο υγρό όπου βρίσκεται το παράσιτο είναι ιδανικό. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού. Ο λεπτός λαιμός του δοχείου λειτουργεί ως παγίδα και δυσκολεύει την έξοδο των εντόμων.

Επιπλέον, τα ίδια φρούτα ή λαχανικά που προκάλεσαν το παράσιτο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμησή το. Πριν τα πετάξετε ή τα απολυμάνετε, τοποθετήστε μερικά κομμάτια σε ένα ποτήρι, μαζί με μερικές σταγόνες κρασί ή ξίδι. Στη συνέχεια, σχηματίστε ένα χωνάκι με ένα κομμάτι χαρτί και τοποθετήστε το από πάνω. Θα πρέπει να έχει ένα μεγάλο άνοιγμα στο πάνω μέρος και ένα μικροσκοπικό στο άλλο άκρο. Με αυτόν τον τρόπο, τα μυγάκια μπαίνουν, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν.

μαγιά

Σε ένα δοχείο με λίγο νερό, τοποθετήστε ένα πακέτο ενεργή μαγιά και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να προσελκύσετε τα έντομα. Μόλις κολλήσουν στο μείγμα, το πετάμε και αν χρειαστεί το φτιάχνουμε ξανά.

χλωρίνη

Εάν το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην αποχέτευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη για να εξαλείψετε τα μυγάκια. Απλώς ρίξτε λίγη χλωρίνη που έχει αραιωθεί σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στην αποχέτευση. Αυτή η μέθοδος δεν είναι η καλύτερη, καθώς μπορεί να σκοτώσει μερικές ενήλικες μύγες, αλλά όχι όλες τις προνύμφες ή τα αυγά. Υπάρχουν συγκεκριμένα εμπορικά προϊόντα για την απολύμανση σωλήνων.

αυτοκόλλητες παγίδες

Εάν καμία από αυτές τις συμβουλές δεν λειτούργησε, μπορείτε να αγοράσετε περίτεχνες αυτοκόλλητες παγίδες για έντομα. Λειτουργούν για πολλά είδη. Είναι διαθέσιμες σε σούπερ μάρκετ. Μόλις γεμιστούν, θα πρέπει να αντικατασταθούν και να τοποθετηθούν νέες.

Είναι σημαντικό να συνοδεύεται η διαδικασία με άμεση απολύμανση του χώρου.

πώς να αποτρέψετε τα μυγάκια στα φρούτα

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα, είναι πιο εύκολο να αποτρέψετε τη δημιουργία αυτού του παρασίτου παρά να το εξαλείψετε. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ορισμένα τακτικά μέτρα υγιεινής στην κουζίνα, στον κήπο και σε χώρους όπου συσσωρεύονται υπολείμματα τροφίμων.

Νεροχύτες και πάγκοι: Αυτή είναι μια πολύ κοινή περιοχή όπου δημιουργείται αυτό το παράσιτο. Αποφύγετε να αφήνετε τα φρούτα δαγκωμένα ή κομμένα στη μέση. Επίσης, αποφύγετε να αφήνετε ευπαθή τρόφιμα ή βρώμικα πιάτα για πολλές μέρες. Αφαιρείτε τακτικά τα υπολείμματα φαγητού από τον νεροχύτη.

Κάδοι σκουπιδιών: Είναι σημαντικό οι κάδοι να έχουν κλειστό καπάκι ώστε να μην μένει ανοιχτός χώρος. Καθαρίζετε τους συχνά και αλλάζετε τη σακούλα προτού συσσωρευτούν πολύ σαπισμένα τρόφιμα.

Ανακύκλωση: Μην ξεχνάτε τους κάδους ανακύκλωσης. Τα κουτάκια, τα μπουκάλια και τα βάζα πρέπει να πλένονται ή να μουλιάζονται πριν τα πετάξετε.

Συρτάρια: Ελέγχετε και καθαρίζετε τα κατά διαστήματα, μαζί με άλλα έπιπλα κουζίνας. Επίσης, φροντίστε για πολύπλοκα σημεία πρόσβασης, όπως πίσω και κάτω από το ψυγείο και άλλες συσκευές, όπου τα τρόφιμα τείνουν να πέφτουν και να συσσωρεύονται.

Αποθηκεύστε σωστά τα φρούτα: Εάν προτιμάτε να εκτίθενται τα φρούτα ή τα λαχανικά, καλό είναι να τα σκεπάζετε και να τα διατηρείτε σε δροσερά μέρη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν πολλή ζάχαρη, αφού ωριμάζουν πιο γρήγορα.

Προσοχή όταν ψωνίζετε: Αν παρατηρήσετε μύγες στο κατάστημα, αποφύγετε να επιλέξετε προϊόντα που βρίσκονται κοντά. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, καθαρίστε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς μπορούν να φέρουν προνύμφες και αυγά που εκκολάπτονται στο σπίτι.

Υγρά: Όταν χυθούν υγρά, ειδικά χυμοί και αλκοόλ, η περιοχή πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται αμέσως. Σε περιβόλια ή κήπους, αφαιρέστε τα πεσμένα φρούτα πριν σαπίσουν στο έδαφος και αφαιρέστε αμέσως τα ώριμα φρούτα από τα δέντρα.

- Διαφήμιση -