4 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρέξ

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ χρησιμοποιώ πολύ τα γυάλινα πυρέξ για το ψήσιμο των φαγητών μου. Το καθάρισμά τους όμως κάποιες φορές αποτελεί μία αρκετά δύσκολη διαδικασία. Όταν το ψήσιμο των τροφίμων αφήνει μια λιπαρή μεμβράνη στο πυρέξ, το τρίψιμο απλώς με ένα σφουγγάρι δεν δίνει τη λύση. Χρειάζεστε περισσότερα από απλό τρίψιμο για να αφαιρέσετε τα λίπη και τα υπολείμματα των φαγητών. Θα σας παρουσιάσω 4 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα πυρέξ!

- Διαφήμιση -

σαπούνι πιάτων και μαγειρική σόδα

Δεν είναι μυστικό ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα απίστευτο συστατικό για τον καθαρισμό. Είναι λοιπόν εξαιρετική και για τον καθαρισμό πυρίμαχων σκευών. Η μαγειρική σόδα είναι πολύ λειαντική, επομένως ακόμη και οι πιο επίμονες, κολλημένες βρωμιές θα φύγουν.

Ενώ η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της, είναι καλύτερα να την συνδυάσετε με σαπουνιού πιάτων για να αντιμετωπίσετε τον παράγοντα λίπους.

Διαδικασία

Πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε όλο το γυάλινο ταψί, ειδικά στα σημεία με συσσωρευμένη, κολλώδη βρωμιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας σαπούνι πιάτων.

Γεμίστε το γυάλινο ταψί με ζεστό νερό.

Αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

Απλό, αλλά αποτελεσματικό.

μαγική γόμα

Η μαγική γόμα αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τον καθαρισμό των πυρίμαχων σκευών. Για να καθαρίσετε το γυάλινο ταψί σας με μια μαγική γόμα, συνιστώ ανεπιφύλακτα να το μουλιάσετε σε ζεστό νερό εκ των προτέρων με μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Αν και δεν είναι απαραίτητο, σίγουρα βοηθάει να χαλαρώσουν τα λίπη και οι βρωμιές.

κορν φλάουρ και ξίδι

Προτιμάτε πλήρως φυσικές λύσεις καθαρισμού; Τότε αυτή είναι για σένα. Το κορν φλάουρ και το ξίδι είναι γνωστά φυσικά καθαριστικά που απομακρύνουν τους λεκέδες με ευκολία σε διάφορα υλικά. Το καθάρισμα των pyrex με ξίδι και κορν φλάουρ, είναι μια καλή λύση.

Τώρα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να ισχυριστούν ότι αυτό δεν λειτουργεί. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ το άμυλο καλαμποκιού και το ξίδι αφαιρούν τους λεκέδες και βοηθούν στον χειρισμό της κολλημένης βρωμιάς, εξακολουθείτε να χρειάζεστε λίγη λειαντικότητα. Για να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο, απλώς πασπαλίστε με κορν φλάουρ στο γυάλινο ταψί και ρίξτε ξίδι και νερό πάνω του. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα

Ξέρω τι σκέφτεστε: η οδοντόβουρτσα και η οδοντόκρεμα είναι δυνατόν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διάλυμα καθαρισμού; Όχι, δεν είμαι τρελός. Αυτά τα 2 υλικά μπορούν πραγματικά να καθαρίσουν τα πυρίμαχα σκεύη μας!

Εάν δεν έχετε κανένα προϊόν καθαρισμού εύκαιρο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την αξιόπιστη οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα σας. Ο τύπος της οδοντόκρεμας δεν έχει σημασία.

Για να καθαρίσετε το γυάλινο ταψί σας χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη οδοντόκρεμα στις βρώμικες περιοχές. Στη συνέχεια, πάρτε την οδοντόβουρτσά σας και τρίψτε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω τρίψιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.

- Διαφήμιση -