Τα πλακάκια του μπάνιου και οι αρμοί θα γίνουν λευκά και πολύ λαμπερά με αυτό το μαγικό συστατικό

Όσοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την καθαριότητα θέλουν ασφαλώς να μπουν στο μπάνιο και να το βρουν εξαιρετικά καθαρό, χωρίς λεκέδες, πιτσιλιές νερού και ραβδώσεις. Βέβαια είναι δύσκολο να διατηρείτε άψογα καθαρό ένα μπάνιο, γιατί κανονικά ένα τέλειο μπάνιο σε άψογη κατάσταση επιτυγχάνεται μόνο στην αρχή, όταν όλα είναι καινούργια. Ειδικά τα πλακάκια, που κιτρινίζουν εύκολα με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των αρμών.

- Διαφήμιση -

Μερικές φορές ο καθαρισμός αναβάλλεται λόγω φόρτου εργασίας και ειδικά όταν υπάρχουν πολλά άτομα στο σπίτι, τότε ακόμη και να καθαρίσετε, μετά από λίγο η βρωμιά και οι λεκέδες επανεμφανίζονται. Αυτό καταλήγει να γίνει μεγάλο πρόβλημα, γιατί με τον καιρό οι επιφάνειες καταστρέφονται. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι και μυστικά που σας επιτρέπουν να καθαρίσετε ακόμα και τα πλακάκια του μπάνιου φυσικά, άρα χωρίς τη χρήση χημικών προϊόντων. Θα σας παρουσιάσω

πώς να καθαρίσετε τα πλακάκια και να τα ξανακάνετε λευκά και γυαλιστερά

Είτε πρόκειται για τα πλακάκια του ντους είτε για τα πλακάκια τοίχου, πολύ λίγες σταγόνες νερού που δεν έχουν στεγνώσει σωστά είναι αρκετές για να σχηματίσουν ενοχλητικά άλατα που δίνουν την αίσθηση του παλιού και παραμελημένου, ακόμα και σε ένα καινούργιο μπάνιο.

Για την εξάλειψή τους θα χρειαστεί να ψεκάσετε τις προσβεβλημένες επιφάνειες, δηλαδή αυτές της καμπίνας ντους ή του νεροχύτη, με μείγμα νερού και λευκού ξιδιού, ίδιας ποσότητας. Στην συνέχεια, αφήστε το διάλυμα να καθίσει για λίγα λεπτά και στεγνώστε με μια πετσέτα. Τέλος γυαλίστε, χρησιμοποιώντας ένα αντιστατικό πανί. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Μια δεύτερη λύση αποτελείται πάντα από νερό και ξίδι, αλλά προσθέτοντας μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων ή σαπούνι Μασσαλίας. Ανακατεύονται και εφαρμόζονται στα πλακάκια με ψεκαστήρα. Στη συνέχεια τρίψτε το με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι και ξεπλύνετε, απλά με ζεστό νερό. Στο τέλος της διαδικασίας, στεγνώστε με ένα στεγνό πανί.

πώς να λευκάνετε τους αρμούς των πλακιδίων μπάνιου

Οι αρμοί των πλακιδίων είναι το πιο δύσκολο ίσως σημείο στον καθαρισμό του μπάνιου. Το νερό που πέφτει στο πάτωμα όταν πλένουμε τα χέρια μας ή όταν κάνουμε ντους ή τελειώνουμε το ντους εναποτίθεται εκεί. Ο καθαρισμός τους είναι αρκετά απλός, αλλά προφανώς χρειάζεται λίγο χρόνο.

Αρχικά παίρνετε μια οδοντόβουρτσα, ετοιμάζετε ένα ποτήρι με μαγειρική σόδα και ένα άλλο με οξυζενέ. Βρέξτε ελαφρά τη σκόνη με σταγόνες οξυζενέ, βουτήξτε την στην οδοντόβουρτσα και τρίψτε καλά τους αρμούς. Αρκούν μερικά εξαιρετικά δυνατά χτυπήματα για να τους κάνουν πρακτικά σαν καινούργιους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατμοκαθαριστή, το οποίο είναι προφανώς αποτελεσματικό αλλά δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Σε λίγα μόνο λεπτά τα πλακάκια και οι αρμοί στο μπάνιο είναι ξανά τέλειοι.

- Διαφήμιση -