9 ισχυρά φυσικά καθαριστικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από τα εμπορικά καθαριστικά με τις σκληρές χημικές ουσίες τους και επιλέγουν πιο φυσικές επιλογές για να καθαρίσουν τα σπίτια τους. Αν και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό να φτιάχνετε καθαριστικά μόνοι σας ενώ υπάρχουν τόσα καθαριστικά στην αγορά, παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο και μπορεί και καλύτερο. Θα σας παρουσιάσω 9 ισχυρά φυσικά καθαριστικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

- Διαφήμιση -

σπιτικό καθαριστικό τζαμιών

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό ποτηριών αναμειγνύοντας 1/4 φλιτζάνι ξίδι, 1/4 φλιτζάνι οινόπνευμα, 2 φλιτζάνια νερό και 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. (Το κορν φλάουρ βοηθά στην αποφυγή ραβδώσεων.) Ανακινήστε πριν τη χρήση και ψεκάστε το όπως θα κάνατε με ένα καθαριστικό που αγοράσατε από το κατάστημα. Σκουπίστε το με ένα πανί από μικροΐνες για να αποφύγετε τα χνούδια.

καθαριστικό αρμών

Καθαρίστε τους βρώμικους αρμούς με ένα μη τοξικό καθαριστικό. Αναμείξτε 1 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων και 1 φλιτζάνι ζεσταμένο λευκό ξίδι και μετά ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε το καλά, στη συνέχεια ψεκάστε ελαφρά και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Τρίψτε τους αρμούς με μια βούρτσα και σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε τυχόντα υπολείμματα με απλό ζεστό νερό.

καθαριστικό φούρνου

Ξεκολλήστε τις βρωμιές από το εσωτερικό του φούρνου σας χρησιμοποιώντας μια πάστα από 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 έως 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αρχικά, αφαιρέστε τις σχάρες σας. Στην συνέχεια, καλύψτε το εσωτερικό του φούρνου σας με την πάστα (αποφεύγοντας τις αντιστάσεις) και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Ψεκάστε με ξίδι ό,τι υπολείμματα έχουν μείνει. Θα αφρίσει και στη συνέχεια μπορεί να σκουπιστεί εύκολα.

καθαριστικό ορείχαλκου

Ο καθαρισμός του συμπαγούς ορείχαλκου απαιτεί μόνο δύο κοινά και μη τοξικά οικιακά συστατικά: λεμόνι και μαγειρική σόδα. Ξεφλουδίστε το μισό λεμόνι και ανακατέψτε με 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπολ για να σχηματιστεί μια πάστα. Το μείγμα θα αφρίσει. Όταν καθίσει, τρίψτε την πάστα σε ορείχαλκο με ένα μαλακό πανί, ξεπλύνετε και στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα. Εφαρμόστε ξανά σε σημεία όπου χρειάζεται.

καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Αυτό το καθαριστικό λειτουργεί τέλεια, σχεδόν οπουδήποτε—ειδικά σε δάπεδα laminate και πλακάκια. Αναμείξτε ίση ποσότητα νερό, ξίδι και οινόπνευμα. Προσθέστε 2 έως 3 σταγόνες σαπούνι πιάτων και 10 έως 15 σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια για να καλύψετε το άρωμα του ξιδιού. Χρησιμοποιήστε το καθαριστικό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και σκουπίστε το με πανιά από μικροΐνες.

καθαριστικό γρανίτη

Καθαρίστε τα λίπη και κάντε τις επιφάνειες της κουζίνας σας να λάμπουν με αυτό το καθαριστικό πάγκου από γρανίτη DIY: Αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι οινόπνευμα με 2 φλιτζάνια νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε 3 έως 5 σταγόνες σαπούνι πιάτων και 5 έως 10 σταγόνες αιθέρια έλαια για άρωμα. Ψεκάστε τους πάγκους σας και μετά σκουπίστε με ένα πανί από μικροΐνες.

καθαριστικό τουαλέτας

Έχετε σκληρούς λεκέδες στην τουαλέτα που δε βγαίνουν; Κάντε την τουαλέτα σας να αστράφτει με 3/4 φλιτζάνι βόρακα και 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι. (Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή λεβάντας για άρωμα, αν θέλετε.) Ξεπλύνετε το μπολ για να το βρέξετε και, στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα στην τουαλέτα για να καθίσει ανενόχλητο όλη τη νύχτα. Τρίψτε και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί.

καθαριστικό για inox επιφάνειες

Για λάμψη χωρίς ραβδώσεις στις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα, ρίξτε ίση ποσότητα νερό και ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε 1 σταγόνα σαπούνι πιάτων και 4 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ανακινήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν, στη συνέχεια ψεκάστε σε ένα πανί από μικροΐνες και σκουπίστε τις συσκευές σας.

βερνίκι για έπιπλα

Αποφύγετε την κηρώδη συσσώρευση βερνικιού επίπλων του εμπορίου φτιάχνοντας το δικό σας. Ανακατέψτε μαζί 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζάνι ξίδι και το χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατέψτε καλά πριν από κάθε χρήση και απλώστε μια μικρή ποσότητα σε ξύλινα έπιπλα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί. Στιλβώστε με ένα καθαρό πανί ή αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Το ξύλο θα θρέψει με το λάδι, θα καθαριστεί από το λεμόνι και θα δροσιστεί από το ξίδι.

- Διαφήμιση -