8 περίεργοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε την τουαλέτα

Μία από τις πιο δύσκολες αλλά και καθημερινές δουλειές που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι μας είναι ο καθαρισμός της τουαλέτας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τον καθαρισμό της τουαλέτας γιατί μαζεύονται μικρόβια, βακτήρια και πουρί το οποίο είναι δύσκολο να το αφαιρέσουμε με τον καιρό! Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καθαρίσουμε την τουαλέτα μας αλλά εμείς θα σας παρουσιάσουμε 8 περίεργους αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας!

- Διαφήμιση -

Coca-Cola

Μπορεί να ακούγεται σαν αστικός μύθος, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η κόκα-κόλα αφαιρεί τους δακτυλίους σκουριάς. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Αδειάστε ένα κουτί κόκα-κόλα εντελώς στην τουαλέτα, έτσι ώστε ο δακτύλιος σκουριάς να καλυφθεί πλήρως. Περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα για να διαλύσει το οξύ τους λεκέδες. Τρίψτε με μια βούρτσα τουαλέτας και ξεπλύνετε.

ελαφρόπετρα

Ένας από τους περίεργους αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από επίμονους λεκέδες στην τουαλέτα είναι η ελαφρόπετρα. Μην ξεχνάτε να βρέχετε την ελαφρόπετρα με ζεστό νερό πριν ξεκινήσετε γιατί η τουαλέτα και η ελαφρόπετρα πρέπει να είναι υγρά κάθε φορά για να αποφύγετε το ξύσιμο. Τρίψτε απαλά και ξεπλύνετε μέχρι να φύγει η σκουριά.

λευκό ξύδι

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν χλωρίνη για να αφαιρέσουν βακτήρια και λεκέδες από την τουαλέτα. Το λευκό ξύδι είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικό καθαριστικό και πολύ πιο αξιόπιστο από το χλωρίνη. Για να αφαιρέσετε λεκέδες από νερό, βρέξτε το χαρτί τουαλέτας με λευκό ξύδι και τοποθετήστε το απευθείας στον λεκέ. Αφήστε το χαρτί εκεί όλη τη νύχτα, ξεπλύντε το την επόμενη μέρα και οι λεκέδες θα φύγουν.

Το λευκό ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση δύσκολων λεκέδων όπως η πίσσα. Αφήστε το ξύδι που βάλατε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού να καθίσει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψεκάσετε στον λεκέ και το ξεπλύνετε.

οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ένας από τους ασφαλέστερους και αποτελεσματικότερους τρόπους καταπολέμησης των μικροβίων. Για να απολυμάνετε την τουαλέτα σας, ρίξτε μισό ποτήρι οξυζενέ στην τουαλέτα και περιμένετε μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε.

βραστό νερό

Εάν θέλετε να καθαρίσετε τις βουλωμένες τουαλέτες χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά, ρίξτε μια κατσαρόλα με βραστό νερό στην τουαλέτα.

σπιτική βόμβα τουαλέτας

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων που διατίθενται για να καθαρίσετε και να μυρίσει όμορφα η τουαλέτα σας, αλλά μπορείτε να κάνετε το ίδιο στο σπίτι εύκολα και οικονομικά. Εδώ είναι μια συνταγή που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε.

-1 ποτήρι μαγειρική σόδα,

– ½ φλιτζάνι κιτρικό οξύ

– ½ φλιτζάνι βόρακας

-3 κουταλάκια του γλυκού αιθέριο έλαιο

– Νερό σε μπουκάλι ψεκασμού

Μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα και να προσθέσετε το άρωμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

baby oil

Δεν θα πιστεύετε το αστραφτερό αποτέλεσμα όταν εφαρμόζεται baby oil σε επιφάνειες χρωμίου. Γυαλίστε τα πόμολα της πόρτας, τις βρύσες και την κεφαλή του ντους με λίγες μόνο σταγόνες baby oil σε ένα καθαρό πανί και τρίψτε. Στη συνέχεια, ρίξτε μερικές σταγόνες στη δεξαμενή και την τουαλέτα και τρίψτε μέχρι να γυαλίσει η πορσελάνη.

βερνίκι νυχιών

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αποτρέψετε τη σκουριά βάφοντας τα μεταλλικά μέρη της τουαλέτας σας με βερνίκι νυχιών; Επιπλέον, δεδομένου ότι θα αποτρέψει τη χαλάρωση των βιδών, μπορείτε να εμποδίσετε το κάλυμμα της τουαλέτας να γλιστρήσει δεξιά και αριστερά μετά από λίγο.

- Διαφήμιση -