Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον καθαρισμό του σπιτιού μας αποτελεί η τουαλέτα! Λόγω της καθημερινής χρήσης και των μικροβίων που συσσωρεύονται εκεί, είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός και μάλιστα ο όσο το δυνατόν πιο βαθύς καθαρισμός. Τα προϊόντα καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν χημικά τα οποία καλό είναι να τα αποφεύγουμε! Αντί για προϊόντα που περιέχουν χημικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση της τουαλέτας, μπορείτε να φτιάξετε εντελώς φυσικά και αποτελεσματικά προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι. Θα σας παρουσιάσω 3 απλές φυσικές συνταγές για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας!

καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας από έλαιο τσαγιού

Αυτή η αποσμητική φόρμουλα χρησιμοποιεί τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του ελαίου τσαγιού για να σκοτώσει τα μικρόβια στις επιφάνειες της τουαλέτας.

Συστατικά
– ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
– 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
– ½ κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού

Συνδυάστε λευκό ξύδι και λάδι τσαγιού σε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το μείγμα σε όλη τη λεκάνη της τουαλέτας. Περιμένετε λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίξτε μαγειρική σόδα και καθαρίστε με ένα πινέλο. Ολοκληρώστε τη διαδικασία καθαρισμού ξεπλένοντας ολόκληρη τη λεκάνη της τουαλέτας με καθαρό νερό.

μέθοδος για σκληρή βρωμιά

Αυτή η μέθοδος αφαιρεί τις οσμές της τουαλέτας ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί και τη σκληρή βρωμιά.

Συστατικά
– ¾ φλιτζάνι βόρακας
– 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Βρέξτε τα μέρη της τουαλέτας που θέλετε να καθαρίσετε. Στη συνέχεια, ρίξτε ολόκληρο το μείγμα στη λεκάνη της τουαλέτας και στις βρώμικες περιοχές.

ΔEITE
7 συμβουλές για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τη χλωρίνη

Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα. Τρίψτε καλά τη λεκάνη της τουαλέτας πριν την πλύνετε.

μέθοδος για χαλαρό καθαρισμό

Κρατήστε ένα μπουκάλι λευκό ξύδι και ένα άλλο μπουκάλι μαγειρική σόδα στο μπάνιο σας για τον καθαρισμό της τουαλέτας.

Όταν πρέπει να καθαρίσετε την τουαλέτα, ψεκάστε το ξύδι στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα και πλύνετε τη λεκάνη της τουαλέτας τρίβοντάς την.