3 σπιτικές συμβουλές για στεγνό καθάρισμα και απολύμανση του στρώματος

Το στρώμα του κρεβατιού είναι ένα από τα πιο παραμελημένα πράγματα μέσα στο σπίτι ως προς τον καθαρισμό. Ενώ μαζεύει, ιδρώτα και βρωμιές, δεν συνηθίζουμε να το καθαρίζουμε συχνά ή μάλλον και καθόλου ορισμένοι! Επιπλέον, γίνεται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ακάρεων και βακτηρίων που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι και συχνά είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Για να καθαρίσετε ένα στρώμα, δεν είναι αρκεί να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα. Πρέπει να κάνετε βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιώντας προϊόντα καθαρισμού τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να το κάνετε σωστά. Θα σας παρουσιάσω 3 σπιτικές συμβουλές για στεγνό καθάρισμα και απολύμανση του στρώματος!

- Διαφήμιση -

απορρυπαντικό ρούχων και νερό

Αφαιρέστε τα σεντόνια και τυχόν καλύμματα και ανακινήστε καλά το στρώμα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνειά του. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό ρούχων με ένα λίτρο κρύο νερό και ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε άφθονο αφρό. Απλώστε τον αφρό στο στρώμα και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι για να τρίψετε τους λεκέδες. Τέλος, στεγνώστε το στρώμα, αν είναι δυνατόν, στον ήλιο ή σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

πώς να καθαρίσετε λεκέδες στρώματος με μαγειρική σόδα

Εάν έχετε ένα στρώμα που δεν είναι ολοκαίνουργιο και υπάρχουν λεκέδες υγρασίας ή βρωμιάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να τους αφαιρέσετε. Αναμείξτε 1 μέρος μαγειρική σόδα με 2 μέρη κρύο νερό. Απλώστε το μείγμα στον λεκέ του στρώματος και αφήστε να δράσει για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την περίσσεια του διαλύματος από το στρώμα χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει καλά (κατά προτίμηση στον ήλιο). Τέλος, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα μαγειρικής σόδας.

πώς να απολυμάνετε ένα στρώμα με λευκό ξίδι

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να αφαιρέσετε λεκέδες από ούρα και άσχημες μυρωδιές από ένα στρώμα: η πρώτη είναι η μέθοδος με μαγειρική σόδα που περιγράψαμε παραπάνω, η δεύτερη είναι η μέθοδος με το λευκό ξίδι. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με νερό και υγρό σαπούνι. Γεμίστε έναν κουβά με 2 μέρη ζεστό νερό και 1 μέρος λευκό ξίδι και μετά τρίψτε τις λεκιασμένες περιοχές του στρώματος με το πανί. Τέλος αφήστε το στρώμα να στεγνώσει καλά. Το λευκό ξίδι βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού μούχλας και βακτηρίων καταπολεμώντας τις άσχημες μυρωδιές.

πώς να αφαιρέσετε τα ακάρεα της σκόνης από ένα στρώμα

Αν θέλετε να καθαρίσετε το στρώμα σας και ταυτόχρονα να εξαφανίσετε τα ακάρεα σκόνης, ρίξτε μαγειρική σόδα και αφήστε το για μερικές ώρες. Η μαγειρική σόδα εξαλείφει τις άσχημες μυρωδιές και τα ακάρεα της σκόνης.

Θυμηθείτε να αλλάζετε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα και να στρώνετε το κρεβάτι κάθε πρωί, αλλά μην το καλύπτετε με κάλυμμα.

Θυμηθείτε επίσης ότι τα ακάρεα της σκόνης προκαλούν αλλεργίες, άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού. Το να βγάλετε αυτά τα μικρά ζώα από το στρώμα σας είναι απαραίτητο για την υγεία σας.

- Διαφήμιση -