4 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο στον καθαρισμό της κουζίνας

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια όταν πρόκειται να διατηρήσετε τα φαγητά σας πιο φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να τρίψετε όλη την κουζίνα σας; Είτε ξαναχρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιήσατε για να καλύψετε αυτά τα νόστιμα ψημένα προϊόντα είτε σκίσετε κατά λάθος ένα ανομοιόμορφο φύλλο και βρεθείτε με επιπλέον, μπορεί να εκπλαγείτε πόσα μπορείτε να πετύχετε όταν το τσαλακώσετε και το χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο στον καθαρισμό της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

κατσαρόλες και τηγάνια

Πολλές φορές το τρίψιμο των βρώμικων κατσαρολών και τηγανιών με σφουγγάρι δεν αποτελεί την ιδανική λύση. Την επόμενη φορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να καθαρίσετε το ψημένο ή καμένο φαγητό από τα μαγειρικά σας σκεύη. Για καλύτερο αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο σαπούνι πιάτων και χρησιμοποιήστε το αλουμινόχαρτο όπως θα κάνατε με ένα σφουγγαράκι ή ένα συρματάκι κουζίνας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτες κατσαρόλες και τηγάνια. Ωστόσο, να είστε προσεκτικές στα αντικολλητικά τηγάνια, καθώς το αλουμινόχαρτο μπορεί να αφαιρέσει την προστατευτική επίστρωση.

σχάρες φούρνου

Οι βούρτσες ψησταριάς είναι εκπληκτικές στο να απομακρύνουν τα τρόφιμα από το μπάρμπεκιου, αλλά μπορούν επίσης να αφήσουν πίσω τους μικροσκοπικά κομμάτια μυτερού μετάλλου που θα μπορούσαν να καταλήξουν στο φαγητό σας. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να καθαρίσετε σε βάθος τις σχάρες του φούρνου σας, πάρτε αντ’ αυτού ένα φύλλο αλουμινόχαρτου! Να βεβαιώνεστε πάντα ότι η σχάρα είναι σβηστή και εντελώς κρύα πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα.

φούρνο

Μάλλον έχετε στρώσει αλουμινόχαρτο για να μην πέφτουν φαγητά στο φούρνο σας αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχετε δοκιμάσει να καθαρίσετε τον φούρνο σας με αυτό. Αντί να καταφεύγετε σε καθαριστικά με έντονη μυρωδιά, μπορείτε να αφαιρέσετε τα ψημένα τρόφιμα με μια μπάλα αλουμινόχαρτου πριν καθαρίσετε βαθιά το εσωτερικό του φούρνου σας με μαγειρική σόδα, ξίδι ή άλλα μη χημικά προϊόντα.

πυρέξ

Τα πυρέξ διατηρούν τη θερμότητα πολύ καλύτερα από το μέταλλο, ώστε να μπορούν να κρατήσουν τα ψημένα προϊόντα σας πιο ζεστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μειονέκτημα των πυρέξ είναι ότι μπορούν να συσσωρεύσουν γρήγορα υπολείμματα τροφών που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε, χρησιμοποιήστε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και λίγο σαπούνι πιάτων για να αφαιρέσετε αυτό τα ενοχλητικά υπολείμματα τροφών από τις άκρες του πυρέξ.

- Διαφήμιση -