8 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τον αφρό ξυρίσματος στην καθαριότητα του σπιτιού

Οι περισσότεροι άντρες έχουν στην καθημερινότητα τους τον αφρό ξυρίσματος προκειμένου να ξυριστούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε αρκετές γυναίκες που χρησιμοποιούν τη κρέμα ξυρίσματος! Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αφρό ξυρίσματος σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας; Η κρέμα ξυρίσματος μπορεί να μην είναι αυτό που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε την οικιακή καθαριότητα, τον καθαρισμό των ταπετσαριών, τους καθρέφτες και πολλά άλλα, αλλά θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τις δυνάμεις της να ανανεώνει τα πάντα, από τον καλύτερο καναπέ σας μέχρι τα πλακάκια του μπάνιου σας. Είτε σχεδιάζετε τον ετήσιο καθαρισμό σας είτε θέλετε να δοκιμάσετε αφρό ξυρίσματος σε έναν καναπέ για να δείτε αν οι φήμες είναι αληθινές… Χρησιμοποιήστε αυτόν τον αφανή ήρωα καθαρισμού και υποσχόμαστε ότι θα αξίζει τον κόπο. Θα σας παρουσιάσω 8 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε τον αφρό ξυρίσματος στην καθαριότητα του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός καναπέ

Η σύσταση της κρέμας ξυρίσματος την καθιστά ένα εξαιρετικό εναλλακτικό καθαριστικό της ταπετσαρίας του καναπέ, καθώς μπορείτε πραγματικά να την επεξεργαστείτε στα υφάσματα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, σφουγγάρι ή πανί. Θα είναι ιδανική να τη χρησιμοποιήσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε ύφασμα, ακόμα και σε δερμάτινο καναπέ, χάρη στα μαλακτικά συστατικά του όπως η λανολίνη και η γλυκερίνη (που θα βρείτε επίσης σε καθαριστικά δέρματος).

καθαρισμός μπανιέρας

Είναι δυνατόν να καθαρίσουμε την μπανιέρα μας με κρέμα ξυρίσματος; Ασφαλώς και είναι! Αν καθαρίζετε λοιπόν μια μπανιέρα, έχετε μια γωνιακή μπανιέρα ή ακόμα και μια κακή πλάτη και μια βαθιά μπανιέρα, μπορεί να μην θέλετε να τα κάνετε όλα αυτά σκύβοντας. Εδώ, λοιπόν, είναι χρήσιμη η κρέμα ξυρίσματος.

Ψεκάστε άφθονα κρέμα ξυρίσματος επάνω από μια σφουγγαρίστρα ή σκούπα και τρίψτε την μπανιέρα σας και ξεπλύνετε! Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να προσπαθείτε να καλύψετε ολόκληρη τη μπανιέρα με ένα πανί και σπρέι.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος για να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου σας – τον ​​νεροχύτη, τα πλακάκια, τους αρμούς των πλακιδίων και τα εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα.

καθαρισμός καθρέφτη

Θέλετε να καθαρίσετε τους καθρέφτες σας και ψάχνετε την ιδανική λύση; Τότε η κρέμα ξυρίσματος είναι μία από αυτές! Η κρέμα ξυρίσματος θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε έναν καθρέφτη! απλώς ψεκάστε λίγη σε ένα μαλακό πανί μικροϊνών, σκουπίστε καλά για ένα φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις.

Α, και, φυσικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να καθαρίσετε τα παράθυρα, απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μάκτρο αντί για πανί για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά.

καθαριστικό τουαλέτας

Ναι, η κρέμα ξυρίσματος είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στις τακτικές μεθόδους καθαρισμού μιας τουαλέτας! Και πάλι, χάρη στην κρεμώδη σύστασή της, προσκολλάται πολύ καλύτερα στη βρωμιά της λεκάνης της τουαλέτας σας από ένα σπρέι καθαρισμού. Είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοια στη δράση με τα εμπορικά καθαριστικά τουαλέτας, απλά με ελαφρώς διαφορετικά συστατικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε λίγη στη βούρτσα καθαρισμού της τουαλέτας σας και να τρίψετε! Το αλκοόλ στην κρέμα ξυρίσματος είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς σκοτώνει τα βακτήρια κατά το καθάρισμα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και την ίδια τη βούρτσα της τουαλέτας.

καλύμματα αεραγωγών

Ο καθαρισμός των καλυμμάτων των αεραγωγών δεν είναι ποτέ διασκεδαστικός γιατί είναι τόσο άβολα και πιάνουν πολύ βρωμιά, γεγονός που συχνά καθιστά τα καθαριστικά σπρέι αναποτελεσματικά όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε ανάμεσα στα πηχάκια. Εδώ είναι πολύ χρήσιμη η κρέμα ξυρίσματος και μια παλιά οδοντόβουρτσα…ψεκάστε λίγη κρέμα ξυρίσματος επάνω από την οδοντόβουρτσα και απομακρύνετε τη βρωμιά που έχει κολλήσει στο κάλυμμα του αεραγωγού. Αν μπορείτε να το βγάλετε για ξέβγαλμα μετά, αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Τα καλύμματα εξαερισμού μπορούν να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες βρωμιάς και σκόνης γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα κάνετε μέρος της τακτικής ρουτίνας καθαρισμού σας.

ντουλάπια κουζίνας

Ναι – η κρέμα ξυρίσματος είναι ασφαλής για χρήση σε βαμμένες πόρτες! Λειτουργεί πολύ καλά για την αφαίρεση λεκέδων φαγητού και σημαδιών από δάχτυλα από τις πόρτες του ντουλαπιού. Έτσι, αν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας και δεν θέλετε να καταστρέψετε τη βαφή, ο αφρός ξυρίσματος είναι μία αρκετά ασφαλής επιλογή. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να σας βοηθήσει. Α, και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλα βαμμένα έπιπλα.

στρώμα

Αν ψάχνετε για έναν αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο για να καθαρίσετε το στρώμα σας, η κρέμα ξυρίσματος μπορεί να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά αυτή! Ψεκάστε άφθονα και επεξεργαστείτε τυχόντες λεκέδες με σφουγγάρι, βούρτσα ή πανί. Το υπέροχο με τον καθαρισμό ενός στρώματος με κρέμα ξυρίσματος είναι ότι εξατμίζεται γρήγορα, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένετε για πολλή ώρα για να στεγνώσει το στρώμα σας.

συμβουλή: Δοκιμάστε πρώτα την κρέμα ξυρίσματος, για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά. Είναι πιθανό ότι το άρωμα θα παραμείνει για λίγο, επομένως δεν θέλετε να διακοπεί ο ύπνος σας εάν βρείτε τη μυρωδιά δυσάρεστη ή πολύ έντονη.

καθαρισμός χαλιών

Έχει λεκέδες το χαλί σας και δεν έχετε τίποτα εύχρηστο για να τους αφαιρέσετε; Ψεκάστε λίγη από την κρέμα ξυρίσματος, απλώστε τη με ένα πανί και αφήστε τη να καθίσει για μισή ώρα. Βρέξτε το πανί και αφαιρέστε τυχόντα υπολείμματα. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε μερικές φορές όταν καθαρίζετε ένα χαλί, εάν ο λεκές είναι σκληρός. Θα εκπλαγείτε από τη δύναμη της κρέμας ξυρίσματος να απομακρύνει τον λεκέ, ειδικά αν βγάζετε κόκκινο κρασί από το χαλί!

- Διαφήμιση -