25 ιδέες για να δημιουργήσετε ένα ζεστό χειμωνιάτικο χουχουλιάρικο (cocooning) σκηνικό στο σπίτι

Η καλή ζωή στο σπίτι έχει πάρει τον χαρακτήρα μιας πραγματικής φιλοσοφίας που ανέπτυξαν οι Σκανδιναβοί. Το τελευταίο αντικατοπτρίζεται και στον τρόπο διαρρύθμισης του ζωτικού τους χώρου. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε 25 γοητευτικές ιδέες διακόσμησης cocooning για να μεταμορφώσετε το εσωτερικό σας σε μια ζεστή φωλιά.

- Διαφήμιση -

τι ακριβώς είναι το cocooning; Διάθεση ή συναίσθημα;

Προέρχεται από την Προβηγκιανή λέξη coucoun που σημαίνει «κέλυφος αυγού». Αυτός ο όρος αντανακλά αυτό το ίδιο αίσθημα ευεξίας που προσπαθούμε να περιγράψουμε. Αυτή η αίσθηση γαλήνης που βρίσκουν τα μικρά κοτόπουλα κοιμισμένα και καλά τοποθετημένα στο καβούκι τους, προστατευμένα κάτω από τα φτερά της μητέρας τους. Κατ’ επέκταση, η λέξη δανείζεται από την εσωτερική διακόσμηση για να περιγράψει πόσο άνετα νιώθετε στο σπίτι σας. Εδώ λοιπόν μιλάμε περισσότερο για μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση του νου που διεγείρεται από μια ατμόσφαιρα που μας κάνει πολύ άνετες. Δηλαδή, γενικά, οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο θα μπορούσε να ονομαστεί κουκούλι αν μας δίνει αυτή την υπέρτατη αίσθηση Ζεν. Το κουκούλι το ζεις, δεν περιγράφεται! Κι όμως, υπάρχουν κάποια στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα σε αυτό το είδος διακόσμησης.

hygge styling

Οι καθαρές γραμμές, η χρήση υφασμάτων και ζεστών υλικών, οι καθαροί τόνοι, η σημασία του φωτός είναι τυπικά κοινά και στις δύο αισθητικές. Η μικρή απόχρωση της διαφοράς προέρχεται από το γεγονός ότι το στυλ cocooning επιλέγει την άνεση που φτάνει στα άκρα. Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε ένα μαγικό κουκούλι.

επιλογή των τόνων

Δεδομένου ότι ο συνδυασμός χρωμάτων είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε κατά την επίπλωση ενός δωματίου, πρέπει να ξεκινήσετε με αυτό.

αποφύγετε τους έντονους τόνους

Ο πρώτος κανόνας είναι να αποφεύγετε τα έντονα, φωσφορίζοντα χρώματα και γενικά οτιδήποτε είναι πολύ φανταχτερό.

μικρές χρωματικές πινελιές

Όσο για τα άλλα χρώματα, μπορείτε να σκεφτείτε να εισάγετε πινελιές σε γαλάζιο, navy, πράσινο της ελιάς ή μπορντό, αλλά πάντα σε μικρές πινελιές.

εστιάστε στα ουδέτερα χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα είναι τα αστέρια του στυλ cocooning και ο συνδυασμός τους θα σας βγάλει από την παγίδα της ομοιομορφίας. Χρησιμοποιείστε το λευκό, το μπεζ, το γκρι, το κρεμώδες καφέ. Εξοπλισμένα με μια αρκετά πλούσια παλέτα, τα ουδέτερα χρώματα δεν είναι λιγότερο ενδιαφέροντα και επίσης προδιαθέτουν για ηρεμία και χαλάρωση.

φυσικά υλικά

Όσο για τη χρήση υλικών, όπως και στο σκανδιναβικό δωμάτιο, ευνοούμε οτιδήποτε φυσικό. Και υπάρχει πιο φυσικό υλικό από το ξύλο; Η τελευταία είναι η πιο δημοφιλής επιλογή όχι μόνο ως προς τα έπιπλα αλλά και ως προς την επένδυση τοίχων και την επένδυση δαπέδου. Το ελαφρύ παρκέ είναι αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης cocooning, καθιστώντας το απαραίτητο για κάθε διακόσμηση σπιτιού.

cocooning υφάσματα

Η χρήση υλικών είναι η αρχή ενός πραγματικού παιχνιδιού που περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους υφασμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα cocooning. Άνετα μάλλινα ριχτάρια, ψεύτικες γούνες και δέρματα ζώων με τη μορφή χαλιών ή διακοσμητικής κουβέρτας πετάχτηκαν πάνω από ένα κρεβάτι ή καναπέ και τα παπλώματα που τα περιβάλλουν ανεβαίνουν. Τα μαξιλάρια σχηματίζουν πραγματικά μαλακές λωρίδες, τοποθετημένες πάντα για χάρη της άνεσης και της ευεξίας.

πολλαπλές πηγές φωτός

Εκεί, η εισαγωγή πολλών πηγών φωτός, ιδιαίτερα έμμεσων, είναι επίσης πολύ αισθητή. Στόχος δεν είναι μόνο να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο φως αλλά και να παίξουμε μαζί του θεατρικά δημιουργώντας διαφορετικές σκηνές και πολλά κομβικά σημεία.

κεριά

Μια άλλη κοινή πηγή φωτός είναι τα κεριά, τα οποία αντιπροσωπεύουν επίσης ένα διακοσμητικό κομμάτι από μόνα τους. Ανάψτε τα και να είστε σίγουρες πως θα σας χαλαρώσουν.

- Διαφήμιση -