14 έξυπνοι και δημιουργικοί τρόποι αποθήκευσης κοσμημάτων

Ποια γυναίκα δεν έχει πολλά κοσμήματα; Ποια γυναίκα ενώ έχει πολλά κοσμήματα, δεν θέλει και άλλα καινούρια; Αυτό όμως συνήθως δημιουργεί ένα ζήτημα: πώς θα τα αποθηκεύσουμε όλα αυτά; Ειδικά όταν αρχίζουν να μπερδεύονται τα αλυσιδάκια και τα κορδονάκια από τα κολιέ…Ακόμη και μέσα στα κουτάκια τους, βάζοντας αρκετά κοσμήματα μέσα, όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε είναι μπερδεμένα!

- Διαφήμιση -

Προκειμένου λοιπόν να απαλλαγούμε από το πρόβλημα του μπλεξίματος των κοσμημάτων έχουμε να σας προτείνουμε πρακτικές και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης των κοσμημάτων σας, οι οποίες ταυτόχρονα θα στολίσουν και τον χώρο σας!

Ας τις δούμε λοιπόν:

βάση για σκουλαρίκια

Αυτή η μικροσκοπική βάση σκουλαρικιών (είναι μόνο 3″ επί 4″ επί 3″) δεν θα πάρει πολύ χώρο στο κομοδίνο ή τη συρταριέρα σας. μπορεί να χωρέσει μέχρι και 43 ζεύγη σκουλαρικιών.

DIY κορνίζα για κρεμαστά σκουλαρίκια

Έχετε μια παλιά διακοσμητική κορνίζα στο σπίτι; Προσθέστε λίγο σύρμα και μπορείτε να δημιουργήσετε μια εύκολη και εντελώς εκπληκτική υποδοχή για όλα τα αγαπημένα σας κρεμαστά σκουλαρίκια. 

κρεμάστε τα σκουλαρίκια από μεμονωμένες ετικέτες

Ένας εύκολος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον τοίχο σας για να διατηρήσετε τα σκουλαρίκια σας οργανωμένα. Κρεμάστε όλα τα σκουλαρίκια σας σε μεμονωμένες ετικέτες. Είναι μια απλή λύση, αλλά φαίνεται εντελώς οργανωμένη και όμορφη.

δέστε τα σκουλαρίκια σε μία αλυσίδα

Μια άλλη εύκολη επιλογή τοίχου: κρεμάστε μια αλυσίδα στον τοίχο και, στη συνέχεια, κρεμάστε τα σκουλαρίκια σας μέσα από τις τρύπες της αλυσίδας. Είναι εξαιρετικά εύκολη οργάνωση των σκουλαρικιών σας.

βάση με χάλκινους σωλήνες για τα κολιέ

Μια χάλκινη βάση όπως αυτή παραπάνω θα ταιριάζει απόλυτα στο κομοδίνο σας και θα κρατήσει τα κολιέ σας από το να μπλεχτούν. 

κλαδί δέντρου για οργάνωση κολιέ

Το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε είναι να βρείτε ένα κλαδί δέντρου μεσαίου μεγέθους, σπάγκος και σπρέι χρώματος. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για κολιέ, αλλά ανάλογα με το κλαδί που χρησιμοποιείτε, μπορείτε επίσης να κρεμάσετε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και βραχιόλια όπως απεικονίζεται παραπάνω.

έξυπνος καθρέφτης για κολιέ

Αυτός ο συνδυασμός καθρέφτη και κρεμάστρας κολιέ θα κρατήσει όλα τα κολιέ σας σε ένα σημείο και θα φανούν μεγάλα στον τοίχο σας. Έχει πάνω από 10 γάντζους και μπορεί να κρατήσει βραχιόλια και άλλα κοσμήματα.

diy κουτί για κοσμήματα

Τοποθετήστε ρολόγια, βραχιόλια και μανσέτες τακτοποιημένα, χρησιμοποιώντας ένα αποθηκευτικό κουτί.

βάση για βραχιόλια

Αυτή η κομψή βάση για βραχιόλια σε σχήμα διαμαντιού έχει ύψος μόνο 3,5 εκατοστά, οπότε δεν θα σας πάρει πολύ χώρο. Είναι το ιδανικό μέρος για να στοιβάξετε μικρές μανσέτες και βραχιόλια.

διακοσμητικά ως βάση για βραχιόλια

Εάν έχετε μικρά αγγεία ή άλλα διακοσμητικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως βάσεις για τα βραχιόλια σας και να τα τοποθετήσετε σε αυτά.

diy θήκη για τα δαχτυλίδια

Για εύκολη οργάνωση μπορείτε να δοκιμάστε να φτιάξετε μια diy θήκη για τα δαχτυλίδια.

diy κεραμικοί κώνοι για τα δαχτυλίδια

Μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας κεραμικούς κώνους για την αποθήκευση των δαχτυλιδιών. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να δοκιμάσετε να φτιάξετε ξύλινους κώνους δαχτυλιδιών με χρώμα.

αποκριάτικο χέρι σκελετού για την αποθήκευση δαχτυλιδιών

Αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας δαχτυλίδια σε ένα χέρι σκελετού το οποίο μπορείτε να αγοράσετε από ένα μαγαζί με αποκριάτικα. Φαίνεται ανατριχιαστικό αλλά λειτουργεί αποτελεσματικά για την αποθήκευση δαχτυλιδιών σας.

κεραμικός δίσκος αυγών για τα δαχτυλίδια

Ένας κεραμικός δίσκος αυγών είναι στην πραγματικότητα ο τέλειος χώρος αποθήκευσης δαχτυλιδιών. Είναι σαν να φτιάχτηκε για να αποθηκεύονται τα κοσμήματα.

- Διαφήμιση -