10 απίθανα κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας χωρίς χημικά

Υποθέτουμε ότι είναι ασφαλή, αλλά σχεδόν όλα τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που μολύνουν τον αέρα των εσωτερικών χώρων και είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Το σημερινό σύγχρονο σπίτι είναι γεμάτο με επικίνδυνα απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την οικιακή ζωή και τα έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να φανταστούμε τον καθαρισμό χωρίς αυτά. Αλλά για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλέστερο, είναι σημαντικό να μειώσετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες. Θα σας παρουσιάσω 10 απίθανα κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας χωρίς χημικά!

- Διαφήμιση -

αφαίρεση λεκέ από σκουριά στο μπάνιο

Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τους λεκέδες σκουριάς από τα πλακάκια, εφαρμόζοντας ένα μείγμα ξυδιού και μαγειρικής σόδας στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το διάλυμα για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε τα πλακάκια με ένα στεγνό πανί.

αφαίρεση λεκέδων βρωμιάς και λάσπης από τα παράθυρα

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απλό σπιτικό διάλυμα νερού και αμμωνίας (1 μέρος αμμωνίας προς 10 μέρη νερού). Μετά τον καθαρισμό, φροντίστε να στεγνώσετε καλά τα τζάμια, κατά προτίμηση με πανί μικροϊνών ή χαρτί κουζίνας για να αποφύγετε τις ραβδώσεις. Ένας ακόμη τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια ωμή πατάτα. Απλώς κόψτε τη στη μέση και τρίψτε την πάνω από τα παράθυρά σας. Στη συνέχεια σκουπίστε το παράθυρο με ένα καθαρό πανί.

κάντε τα ξύλινα πατώματα να λάμπουν

Ο καθαρισμός δαπέδων από μασίφ ξύλο με νερό και ξύδι είναι η τέλεια μέθοδος για να τους δώσεις αυτή την ολοκαίνουργια λάμψη. Απλώς διαλύστε 1/4 φλιτζάνι ξύδι σε 1 λίτρο νερό και το καθαριστικό δαπέδου είναι έτοιμο. Εάν το πάτωμά σας είναι πλακάκι, χρησιμοποιήστε βραστό νερό για το πλύσιμο.

αφαλάτωση του πλυντηρίου

Για να διατηρήσετε το πλυντήριό σας απαλλαγμένο από άλατα και σε άριστη κατάσταση λειτουργίας, καλό είναι να το καθαρίζετε τακτικά. Για το σκοπό αυτό, σε ένα άδειο πλυντήριο ρούχων προσθέστε 2,8 oz (80 g) κιτρικού οξέος, ορίστε τον πιο ζεστό κύκλο πλύσης και αφήστε το να καθαριστεί μόνο του.

κάντε τους καθρέφτες σας να λάμπουν

Για να κάνετε τους καθρέφτες σας να λάμπουν, θα πρέπει πρώτα να τους απολιπάνετε. Για αυτό, πάρτε το διάλυμα που χρησιμοποιήσαμε για τον καθαρισμό των τζαμιών και προσθέστε σε αυτό 2 κουταλιές της σούπας οινόπνευμα.

καθαρίστε το ξύλο κοπής

Για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε το ξύλο κοπής, τρίψτε το παντού με την κομμένη πλευρά μισού λεμονιού, πασπαλίστε το με χοντρό αλάτι και αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο μισό λεμόνι, τρίψτε ξανά την επιφάνεια. Τέλος, ξεπλύνετε το ξύλο κοπής με ζεστό νερό.

απαλλαγείτε από τη βρωμιά στα χαλιά

Για να καθαρίσετε τη βρωμιά από το χαλί σας, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και κορν φλάουρ την επιφάνεια του, αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά και μετά σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη βρωμιά και να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι σας.

διώξτε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο

Για να απαλλαγείτε από μυρωδιές μέσα στο ψυγείο σας, χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα χυμό λεμονιού και νερό για να το πλύνετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στο διάλυμα. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση της βρωμιάς.

καθαρίστε τα πλακάκια του μπάνιου

Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες νερού και μούχλα από πλακάκια και γυάλινες πόρτες είναι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ή λεμόνι. Βουτήξτε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα σε μαγειρική σόδα και τρίψτε τον αρμόστοκο των πλακιδίων. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε καλά το πλακίδιο με καθαρό νερό. Μία φορά την εβδομάδα, τρίβουμε αυτές τις επιφάνειες με μισό λεμόνι, αφήνουμε για 10-15 λεπτά, ξεπλένουμε με νερό και τις σκουπίζουμε.

καθαρισμός φούρνου

Ανακατέψτε μαζί 1/2 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Απλώστε την πάστα που θα προκύψει σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου σας και αφήστε τη να καθίσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά τις επιφάνειες και στεγνώστε το γυαλί απαλά με ένα καθαρό μαλακό πανί. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό αποσταγμένο ξύδι, ψεκάστε ομοιόμορφα στις βρώμικες περιοχές και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα καθαρό στεγνό πανί.

- Διαφήμιση -