5 σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο σπίτι μας

Υπάρχουν πολλές περιοχές που παραβλέπονται και ξεχνιούνται στον καθαρισμό των σπιτιών και αυτές οι περιοχές είναι οι περιοχές που περιέχουν την πραγματική βρωμιά. Αυτά τα μέρη όχι μόνο είναι βρώμικα, αλλά και γενικά λερώνουν το σπίτι και συχνά δεν ξέρουμε από πού έρχεται η μυρωδιά. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα ξεχασμένα μέρη στον καθαρισμό του σπιτιού για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και υγιές. Θα σας παρουσιάσω 5 σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο σπίτι μας!

- Διαφήμιση -

κάδος σκουπιδιών

Ο κάδος σκουπιδιών συνήθως φυλάσσεται μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τόσο τον κάδο των απορριμμάτων όσο και την περιοχή γύρω από αυτόν κάθε 15 ημέρες τουλάχιστον. Τα σκουπίδια τείνουν να πέφτουν έξω από τον κάδο και να σαπίζουν εκεί, προκαλώντας μούχλα και άσχημη μυρωδιά.

μαξιλάρια

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε παπλωματοθήκες ή μαξιλαροθήκες για να προστατεύσετε το στρώμα και το μαξιλάρι σας, θα πρέπει να τα καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτά τα σημεία συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα του δέρματος, ιδρώτας και βρωμιές. Όταν τα αφήνετε για αρκετό καιρό, δημιουργείται υπερβολική υγρασία, η οποία είναι ιδανικό περιβάλλον για ορισμένα μικρόβια.

ανεμιστήρες οροφής και φωτιστικά

Οι κορυφές των λαμπτήρων και οι λεπίδες του ανεμιστήρα οροφής σας μαζεύουν σκόνη και βρωμιά που συνήθως δεν μπορείτε να δείτε. Είναι απαραίτητο να αποτρέψετε αυτή τη βρωμιά να εξαπλωθεί στον αέρα και να μολύνει την περιοχή.

ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα συχνά μαζεύει βρωμιά, τρίχες και σκόνη. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα προϊόντα και τα υλικά που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του σπιτιού σας. Διαφορετικά, οι προσπάθειες καθαρισμού σας υπονομεύονται και το καθάρισμα δεν έχει την ίδια απόδοση!

ντουλάπια κουζίνας

Τα πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας σας συσσωρεύουν σκόνη και βρωμιά εάν δεν αγγίζουν την οροφή. Πρόκειται για δυσπρόσιτες περιοχές, γι’ αυτό και αποτελούν ένα από τα πιο εύκολα ξεχασμένα μέρη στον καθαρισμό του σπιτιού. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό και να φροντίσετε να καθαρίζετε το πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

- Διαφήμιση -