Όλη η αλήθεια για τα πλυντήρια πιάτων

Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να αναφέρουμε κάποιους μύθους που υπάρχουν σχετικά με την καλύτερη καθαριότητα των πιάτων στο πλυντήριο και θα σας δώσουμε απάντηση για όλα…
Μύθος 1. Αν ξεπλύνουμε τα πιάτα μας πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο, τότε αυτά θα βγουν πιο καθαρά.
Μύθος 2. Αν δεν ξεπλύνουμε τα πιάτα μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν από το τραπέζι στο πλυντήριο;
Μύθος 3. Ξεπλένουμε πάντα τα πιάτα πριν τα τοποθετήσουμε στο πλυντήριο.

- Διαφήμιση -

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει με τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων.

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο που τα πλυντήρια πιάτων δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων πλένουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με σκοπό να καθαρίζουν οποιαδήποτε βρωμιά υπάρχει στα πιάτα μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα βάζουμε μέσα στο πλυντήριο χωρίς να πετάξουμε τα υπολείμματα των τροφών από αυτά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα φαγητά που κολλάνε στα πιάτα, όπως ρύζι, μακαρόνια και σαλάτες γιατί μπορούν να πάνε σε μέρη που δεν φαίνονται. Βέβαια αν δεν δουλεύετε συχνά το πλυντήριό σας μπορεί να μυρίζει εξαιτίας των υπολειμμάτων των τροφών που μένουν μέσα σε αυτό. Καλό λοιπόν είναι σε αυτή την περίπτωση να το καθαρίζετε με καθαριστικό πλυντηρίου Finish.

Οι περισσότεροι από εμάς ξεπλένουμε τα πιάτα πριν τα βάλουμε μέσα στο πλυντήριο. Σύμφωνα όμως με τη finish εξαιτίας των αισθητήρων που έχουν τα σύγχρονα πλυντήρια ανιχνεύουν πόσο χρειάζεται να πλυθούν τα πιάτα. Έτσι με το ξέπλυμα τι καταφέρνουμε; να δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι τα πιάτα μας είναι μερικώς καθαρά, άρα δεν καθαρίζουν τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Συνεπώς δεν ξεπλένουμε τα πιάτα μας πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο παρά μόνο πετάμε τα υπολείμματα των τροφών.

Επίσης σε κάποιους από εμάς έχει τύχει να βγάζουμε τα πιάτα από το πλυντήριο και να έχουν ραβδώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η ποσότητα του ειδικού αλατιού που έχουμε τοποθετήσει είναι παραπάνω από την κανονική. Από την άλλη αν δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι τότε τα πιάτα μας θα βγαίνουν με κηλίδες και στίγματα.

Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές της εταιρείας finish και σταματήστε να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο για να έχετε το καλύτερο δυνατόν καθάρισμα.

- Διαφήμιση -