10 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με τον κρίνο του φθινοπώρου

Ο κρίνος του φθινοπώρου είναι ένα διακοσμητικό λουλούδι με μεγάλα φύλλα που σίγουρα θα ομορφύνει τον κήπο σας. Φυτό με μεγαλοπρεπή φύλλα, ο φθινοπωρινός κρίνος κατακτά κάθε αυλή και κυριαρχεί στους μικρούς χώρους μεταμορφώνοντάς τους σε κομψούς και ιδιαίτερους. Τα φθινοπωρινά κρίνα είναι διακοσμητικά φυτά, ειδικά με τα μεγάλα, γυαλιστερά, πράσινα, μπλε φύλλα τους, τοποθετημένα στον θάμνο στο επίπεδο του εδάφους. Η καταγωγή τους είναι από την Κίνα και την Ιαπωνία.

- Διαφήμιση -

Αυτό το λουλούδι έχει μεγάλα, οβάλ, μπλε-πράσινα φύλλα. Τα άνθη του είναι τυπικά του κρίνου, ανοιχτού μοβ χρώματος. Αυτό το λουλούδι κάνει γνωστή την ομορφιά του τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Θα σας παρουσιάσω 10 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με τον κρίνο του φθινοπώρου!

απαιτήσεις του φθινοπωρινού κρίνου

Όσον αφορά τις απαιτήσεις που έχει αυτό το λουλούδι, ο φθινοπωρινός κρίνος είναι γνωστός ως ημισκιερό φυτό. Ωστόσο, ο φθινοπωρινός κρίνος ανέχεται και λίγο πιο ηλιόλουστες θέσεις, αλλά θα ήταν προτιμότερο αυτά τα μέρη να είναι υγρά. Αισθάνεται καλά σε χαλαρό έδαφος πλούσιο σε χούμο.

Το λουλούδι πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με διαίρεση του θάμνου. Για το σκοπό αυτό την άνοιξη πριν την έναρξη της βλάστησης απομακρύνετε από το έδαφος το μητρικό φυτό, δηλαδή φυτά που θα υποβληθούν σε πολλαπλασιασμό. Το μητρικό φυτό αφαιρείται από το έδαφος με τη βοήθεια του φτυαριού και σχίζεται, και στη συνέχεια τα ληφθέντα θραύσματα φυτεύονται στο ίδιο βάθος όπου είναι επιθυμητό.

Κανονικά, η διαίρεση του φυτού εφαρμόζεται στα 5-6 χρόνια. Ο πολλαπλασιασμός με διαίρεση του θάμνου μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 30-40 cm.
Η φροντίδα των φυτών συνίσταται στη λίπανση με κοπριά κάθε άνοιξη ή φθινόπωρο, αποφεύγοντας την εγγύτητα του φτυαριού πολύ κοντά στο φυτό.

πότισμα του κρίνου του φθινοπώρου

Το πότισμα του φθινοπωρινού κρίνου γίνεται με μέτριες ποσότητες νερού. Το υπόστρωμα πρέπει να διατηρείται στεγνό, χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να στεγνώσει. Αυτό το κόλπο βοηθά το φυτό να μεγαλώσει όμορφο και υγιές.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το πότισμα σε ζεστές και ξηρές περιόδους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικό για να αναπτυχθεί όμορφο και υγιές το φυτό.
Το χειμώνα, το κρίνο του φθινοπώρου πρέπει να σκεπάζεται σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

- Διαφήμιση -