7 πράγματα στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα

Δεν είναι λιγότερο από μια πρόκληση η διαχείριση της καθαριότητας της κουζίνας. Από το μαγείρεμα πολλών γευμάτων μέχρι το καθάρισμα των πιάτων, όλα αυτά μπορεί να φαίνονται τρομακτικά. Έτσι, οι περισσότεροι καταλήγουν να καθαρίζουν την κουζίνα μία φορά κάθε τόσο, αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα στην κουζίνα σας που χρειάζονται συνεχή καθαρισμό. Αν και, μπορεί να μην γνωρίζουμε ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν σιωπηλά βακτήρια και μικρόβια στο φαγητό μας, καθώς αυτά τα μέρη μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για μικρόβια και να προκαλέσουν ασθένειες όπως λοίμωξη από σαλμονέλα, τύφο, διάρροια κ.λπ. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε αυτά τα πράγματα τακτικά. Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα!

- Διαφήμιση -

πιάτα

Το να βάλετε τα λερωμένα πιάτα στο νεροχύτη δεν είναι αρκετό. Πρέπει να τα πλύνετε το συντομότερο δυνατό, ιδανικά πριν περάσουν πολλές ώρες, αφενός γιατί οι λεκέδες θα ξεραθούν και δεν θα φεύγουν εύκολα και αφετέρου για να μην προλάβουν τα βακτήρια να αναπτυχθούν στην περιοχή.

νεροχύτη

Το ιδανικό είναι να καθαρίζετε τον νεροχύτη μετά από κάθε πλύσιμο των πιάτων. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα καθαριστικά και στο τέλος σκουπίστε τα νερά με μία καθαρή πετσέτα για να μην μείνουν λεκέδες στον νεροχύτη σας.

κανάτα νερού

Πλένετε το μπουκάλι με το νερό, ιδανικά με χλιαρό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Στο μπουκάλι μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα και δεδομένου ότι και εσείς το χρησιμοποιείτε καθημερινά, καλό είναι να το διατηρείτε όσο γίνεται πιο καθαρό.

πάγκο κουζίνας

Καθαρίστε τον πάγκο της κουζίνας κάθε βράδυ, ιδανικά μετά το μαγείρεμα. Άλλωστε ο πάγκος είναι από τα σημεία του σπιτιού που εύκολα συγκεντρώνουν την περισσότερη βρωμιά και με τον τρόπο αυτό θα κρατήσετε τα βακτήρια μακριά.

πάτωμα κουζίνας

Δεν χρειάζεται να βγάλετε κουβά και σφουγγαρίστρα, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα καθαρίσετε ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού που έχουν πέσει στο πάτωμα.

καφετιέρα

Καθαρίστε την κανάτα που χύνεται ο καφές και το σημείο που βάζετε τους κόκκους ή τον αλεσμένο καφέ. Ένας πιο σε βάθος καθαρισμός καλό είναι να γίνεται μία φορά τον μήνα περίπου.

σφουγγάρι της κουζίνας

Και το σφουγγάρι της κουζίνας χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα. Μπορείτε να βάλτε στο σφουγγάρι λίγο υγρό πιάτων και να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων ή να το βάλετε σε μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και απολυμαντικό ή χλωρίνη. Επίσης, καλό είναι να αφήνετε το σφουγγάρι να στεγνώνει καλά πριν την επόμενη χρήση.

- Διαφήμιση -