5 αποτελεσματικά κόλπα για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά των ούρων από την τουαλέτα και να αφήσετε ένα ευχάριστο άρωμα

Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού όπου αναδύονται πιο έντονες και άσχημες μυρωδιές και αξίζει ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρηση και τον καθαρισμό του. Ανάμεσα σε μυρωδιές μούχλας, υγρασίας ή ούρων, το περιβάλλον του μπάνιου γίνεται τουλάχιστον αποκρουστικό. Υπάρχουν υλικά τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε το μπάνιο μας να μυρίζει όμορφα. Θα σας παρουσιάσω 5 υπέροχα κόλπα για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά των ούρων από την τουαλέτα και να αφήσετε ένα ευχάριστο άρωμα!

- Διαφήμιση -

γαρύφαλλο

Υλικά

Τι θα χρειαστείτε:

10 γαρύφαλλα

Ένα μπουκάλι νερό 1 λίτρου

15 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

Μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, λεμονιού ή λεβάντας, ανάλογα με την επιλογή σας

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε όλη την ποσότητα μαγειρικής σόδας στο μπουκάλι με το νερό μαζί με τα 10 γαρύφαλλα. Όσο για το αιθέριο έλαιο, μπορείτε να προσθέσετε αυτό της προτίμησής σας. Κουνήστε το κλειστό μπουκάλι για να αναμειχθούν καλά τα υλικά, ανοίξτε το και μετά τοποθετήστε το κάπου στο μπάνιο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το γαρύφαλλο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τους σκώρους μακριά από τα ντουλάπια σας.

αιθέρια έλαια

Όπως και με το γαρύφαλλο, τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις δυσάρεστες οσμές ενώ αρωματίζουν ευχάριστα το χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά αρώματα όπως δεντρολίβανο, λεβάντα, λεμονόχορτο, μέντα ή ευκάλυπτο. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα σπρέι ατμοποιητή γεμάτο με νερό και στη συνέχεια ψεκάστε το αιθέριο έλαιο για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα της τουαλέτας.

λευκό ξίδι

Ένα εξαιρετικό απολυμαντικό, το λευκό ξίδι είναι επίσης ένα αξιοσημείωτο αποσμητικό για το μπάνιο. Όπως και η χλωρίνη, που καλύτερα να αποφεύγεται, αυτό είναι ένα προϊόν που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει καλά ολόκληρο το σπίτι σας.

Για να εξαλείψετε τις παρατεταμένες μυρωδιές, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με λευκό ξίδι για να το σκουπίσετε γύρω από τις άκρες της τουαλέτας σας. Εκτός από το να αποφράσσει τα βακτήρια και τη μούχλα, η άσχημη μυρωδιά θα εξαφανιστεί ταυτόχρονα. Για βρωμιά που δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη. Όσο για το στέγνωμα, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί από μικροΐνες.

μαγειρική σόδα

Για να αποσμήσετε το μπάνιο σας με μαγειρική σόδα, πρέπει απλώς να την πασπαλίσετε στη λεκάνη της τουαλέτας και να την αφήσετε να δράσει για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, θα τρίψετε τις άκρες και τα τοιχώματα με μια βούρτσα τουαλέτας και ταυτόχρονα θα διώξετε τις άσχημες μυρωδιές. Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό απολυμαντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει περισσότερες από μία επιφάνειες στο σπίτι.

σπιτικές ταμπλέτες

Τα φθηνά αποσμητικά δισκία θα σας επιτρέψουν να εξαλείψετε τις άσχημες μυρωδιές και απαλλαγείτε από τα βακτήρια που παραβιάζουν τη λεκάνη της τουαλέτας. Για αυτό θα χρειαστείτε:

1 χυμό λεμονιού

Ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι

Ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

Ένα κουταλάκι του γλυκού οξυζενέ

Για να προετοιμάσετε τα αποσμητικά σας δισκία, ανακατέψτε τα συστατικά για να φτιάξετε κάψουλες και αφήστε τα να στεγνώσουν όλη τη νύχτα. Μόλις εμφανιστεί μια άσχημη μυρωδιά, πρέπει απλώς να ρίξετε ένα δισκίο στην τουαλέτα πριν ξεπλύνετε. Το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη μυρωδιά και πιο καθαροί σωλήνες.

Επιπλέον, ο αερισμός είναι σημαντικός για την εξάλειψη των δυσάρεστων μυρωδιών. Θα πρέπει να αερίζετε τακτικά την τουαλέτα ή το μπάνιο σας ανοίγοντας διάπλατα το παράθυρο. Αν δεν έχετε, μπορείτε να καθαρίζετε τον αέρα στο μπάνιο με ανεμιστήρα για να εξαφανίσετε τις μυρωδιές μούχλας.

- Διαφήμιση -