4 έξυπνοι τρόποι για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στις ντουλάπες

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θέλει να βρει μούχλα να κρύβεται ανάμεσα στα ρούχα του. Υπάρχουν πολλές συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σπιτιού σχετικά με συμβουλές πρόληψης μούχλας και προτάσεις καθαρισμού, αλλά πολλές από αυτές τις συμβουλές φαίνεται να επικεντρώνονται στον τύπο της μούχλας που εμφανίζεται στα μπάνια και τις κουζίνες. Η μούχλα στις ντουλάπες προέρχεται από δύο κύριους παράγοντες: τη συμπύκνωση και τα υγρά ρούχα. Πώς θα το ξεφορτωθείτε λοιπόν; Θα σας παρουσιάσω 4 έξυπνους τρόπους για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στις ντουλάπες!

- Διαφήμιση -

γέλη πυριτίου

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μειώσετε ή να εξαλείψετε την υγρασία στις ντουλάπες σας είναι η γέλη πυριτίου. Σαν όνομα μπορεί να σας είναι άγνωστο, αλλά σίγουρα γνωρίζετε εκείνα τα μικροσκοπικά σακουλάκια που βρίσκετε στα κουτιά με παπούτσια, βαλίτσες, πορτοφόλια, και πολλά άλλα προϊόντα. Συγκεντρώστε όσα περισσότερα τέτοια σακουλάκια με γέλη πυριτίου μπορείτε και σκορπίστε τα στις ντουλάπες για να απορροφηθεί η υγρασία.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο υλικό που μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της υγρασίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε μερικά υφασμάτινα πουγκιά και να τα κρεμάσετε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας. Όχι μόνο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας αλλά θα εξαλείφει επίσης όλες τις άσχημες μυρωδιές.

λευκό ξίδι

Υπάρχουν πολλά οικολογικά καθαριστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαφάνιση της μούχλας. Τα πιο συνηθισμένα είναι το λευκό ξίδι και το οξυζενέ. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξίδι και ψεκάστε το μουχλιασμένο σημείο. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου μία ώρα, στη συνέχεια καθαρίστε με νωπό σφουγγάρι και αφήστε να στεγνώσει. Η μυρωδιά του ξιδιού θα εξατμιστεί μετά από μερικές ώρες.

οξυζενέ

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ. Ακριβώς όπως με το ξίδι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να το αφήσετε να δράσει για περίπου δέκα λεπτά. Ίσως χρειαστεί να τρίψετε λίγο για να αφαιρέσετε τον λεκέ από μούχλα. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε το σημείο.

- Διαφήμιση -