7 έξυπνα κόλπα για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές της ντουλάπας!

Ένα από τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι μας, είναι η άσχημη μυρωδιά της ντουλάπας. Δυστυχώς, οι ντουλάπες είναι περιοχές του σπιτιού που τείνουν να συσσωρεύουν δυσάρεστες οσμές λόγω της συσσώρευσης υγρασίας. Ο τακτικός καθαρισμός και ο εξαερισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του προβλήματος. Ωστόσο, σχεδόν πάντα πρέπει να καταφεύγουμε σε άλλα κόλπα για να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη αλλά πολύ κοινή μυρωδιά μούχλας και σκόνης. Θα σας παρουσιάσω 7 έξυπνα κόλπα για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές της ντουλάπας!

- Διαφήμιση -

κόκκοι ρυζιού

Η τοποθέτηση κόκκων ρυζιού στην ντουλάπα είναι ένα παλιό κόλπο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για να βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας που διευκολύνει την ανάπτυξη της μούχλας. Αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη της μούχλας στους τοίχους της ντουλάπας σας. Έτσι, εμποδίζει τις δυσάρεστες οσμές που παράγει, να εισχωρήσουν στα ρούχα σας. Τοποθετήστε λίγο ρύζι σε μικρές υφασμάτινες σακούλες και κρεμάστε ή τοποθετήστε τες στις γωνίες της ντουλάπας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να ρίξετε το ρύζι σε ένα ανοιχτό δοχείο χωρίς καπάκι και να το τοποθετήσετε σε μια γωνία στο πάτωμα της ντουλάπας.

λευκό ξίδι

4 έξυπνα κόλπα για να χρησιμοποιήσετε το λευκό ξίδι στην καθαριότητα του μπάνιου σας. Οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του λευκού ξιδιού σημαίνουν ότι είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας για την εξουδετέρωση της μυρωδιάς της υγρασίας που τείνει να συσσωρεύεται στα συρτάρια και τις ντουλάπες. Το λευκό ξίδι όχι μόνο εξαλείφει τους μύκητες, αφαιρεί επίσης την υπερβολική βρωμιά, αφήνοντας το ξύλο να φαίνεται φρέσκο ​​και να μυρίζει εντελώς απαλλαγμένο από έντονα αρώματα. Αρχικά βγάλτε όλα τα ρούχα σας από την ντουλάπα. Στην συνέχεια, βρέξτε ένα πανί με λευκό ξίδι και τρίψτε το σε όλο το εσωτερικό. Όταν τελειώσετε, αφήστε τις πόρτες της ντουλάπας ανοιχτές για να αεριστεί για μερικές ώρες μέχρι να στεγνώσει τελείως το εσωτερικό.

μαγειρική σόδα

Οι απορροφητικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας βοηθούν στην απομάκρυνση των ενοχλητικών μυρωδιών της ντουλάπας. Η τακτική χρήση της στους εσωτερικούς χώρους της ντουλάπας σας, αποτρέπει εξαρχής το σχηματισμό κηλίδων μούχλας. Με τη σειρά της, εξαλείφει τον κίνδυνο τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας να μυρίζουν μούχλα. Γεμίστε μια μικρή υφασμάτινη σακούλα με μαγειρική σόδα και τοποθετήστε την σε μια από τις γωνίες της ντουλάπας. Εναλλακτικά, ρίξτε τη μαγειρική σόδα σε ένα πιάτο και απλά τοποθετήστε την στο πάτωμα της ντουλάπας που θέλετε να καθαρίσετε. Μπορείτε επίσης απλά να πασπαλίσετε τη σκόνη πάνω από το εσωτερικό των επίπλων και να την αφήσετε να δράσει για 48 ώρες.

χυμός λεμονιού

Ένα φυσικό απολυμαντικό από χυμό λεμονιού χρησιμεύει για την εξάλειψη των οσμών από τη ντουλάπα σας. Επιπλέον, απαλλάσσει τους λεκέδες από μούχλα και τη σκόνη που μπορεί να προσκολληθούν στους τοίχους της. Ο χυμός λεμονιού έχει επίσης μια ευχάριστη μυρωδιά εσπεριδοειδών. Μέσα σε λίγα λεπτά, εξουδετερώνει αυτή τη δυσάρεστη υγρή οσμή. Αραιώστε το χυμό ενός λεμονιού σε ζεστό νερό και τρίψτε το μείγμα στους τοίχους της ντουλάπας σας με τη βοήθεια ενός πανιού από μικροΐνες. Στη συνέχεια, απλά αφήστε τις πόρτες της ντουλάπας ανοιχτές για μερικές ώρες και κλείστε τις όταν στεγνώσει το εσωτερικό.

κόκκοι καφέ

Εάν θέλετε να απορροφήσετε την υγρασία που έχει συσσωρευτεί μέσα στις ντουλάπες σας – για να μην αναφέρουμε ότι θα μυρίζουν υπέροχα – τότε το κατακάθι του καφέ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό το προϊόν, το οποίο πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας, αποτρέπει την εξάπλωση της μούχλας στους τοίχους των ξύλινων επίπλων. Ρίξτε κατακάθι καφέ στο πάτωμα της ντουλάπας σας και αφήστε να δράσει για 48 ώρες. Για πιο διαρκές αποτέλεσμα, ρίξτε το κατακάθι του καφέ σε μικρές υφασμάτινες σακούλες και τοποθετήστε μία σε κάθε συρτάρι του ντουλαπιού.

λεβάντα

Το υπέροχο άρωμα των λουλουδιών λεβάντας μπορεί να κρατήσει τις ντουλάπες και τα ρούχα απαλλαγμένα από τη μυρωδιά μούχλας ή υγρασίας. Αυτό το φυσικό φυτό εξουδετερώνει τα έντονα αρώματα και τα εμποδίζει να συσσωρεύονται σε κλειστούς χώρους. Επιπλέον, καθώς η μυρωδιά της απωθεί τα έντομα, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αποτρέψετε την είσοδο σκόρου στα ρούχα σας. Πάρτε στα χέρια σας μερικές μικρές υφασμάτινες σακούλες και απλώς γεμίστε τις με ψιλοκομμένα λουλούδια λεβάντας. Στην συνέχεια, τοποθετήστε τις τσάντες μέσα στις ντουλάπες σας. Αφήστε τες μέσα μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η μυρωδιά της μούχλας.

αλάτι

Ένα άλλο φυσικό συστατικό που μπορεί να απορροφήσει την υγρασία είναι το αλάτι. Αυτό το προϊόν, το οποίο έχει επίσης αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες , βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης ανεπιθύμητων οσμών της ντουλάπας. Τοποθετήστε λίγο αλάτι σε μικρά δοχεία ή τα καπάκια των βάζων και τοποθετήστε ένα στη γωνία κάθε συρταριού ή ραφιού της ντουλάπας. Αλλάζετε το αλάτι μία φορά την εβδομάδα, όταν έχει απορροφήσει την υγρασία από τον αέρα.

- Διαφήμιση -