10 έξυπνα κόλπα καθαρισμού που θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο στην καθαριότητα της κουζίνας

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θέλει να τρώει τον χρόνο του καθημερινά καθαρίζοντας. Ο χρόνος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι χρήμα. Και γι’ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή και να προσπαθούμε να κερδίζουμε όσο παραπάνω μπορούμε για να τον διαθέτουμε στον εαυτό μας αλλά και στην οικογένεια μας. Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μία διαδικασία που αφιερώνουμε αρκετό χρόνο αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πράγματα ώστε να περιορίσουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στην καθαριότητα. Θα σας παρουσιάσω 10 έξυπνα κόλπα καθαρισμού που θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο στην καθαριότητα της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων σας με λεμόνι

Αντί να τρίβετε κάθε πιτσίλισμα και λεκέ στο φούρνο μικροκυμάτων με το χέρι, απλώς βάλτε δύο μισά λεμόνια σε ένα μπολ και αφήστε τον ατμό να κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκουπίσετε γρήγορα το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων. Θα είναι πεντακάθαρος σε χρόνο μηδέν!

κρατήστε ένα μπολ με σαπουνόνερο δίπλα στο νεροχύτη

Όσο περισσότερο κάθεται ένα βρώμικο πιρούνι ή ένα πιάτο πριν το πλύνετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να καθαριστεί. Αυτό συμβαίενι επειδή το φαγητό σκληραίνει και κολλάει περισσότερο! Εάν μουλιάζετε τα βρώμικα σκεύη σας, ωστόσο, το πλύσιμο τους θα είναι εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο. Απλά μην μουλιάζετε ξύλινα κουτάλια ή μαχαίρια με ξύλινες λαβές.

καθαρίστε τα ράφια του ψυγείου σας στο πλυντήριο πιάτων

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκουπίσατε τα ράφια του ψυγείου σας; Πόσο χρόνος σας πήρε; Κερδίστε πολύ χρόνο από μία τέτοια εργασία απλά βάζοντάς τα στο πλυντήριο πιάτων. Σίγουρα, ο κύκλος διαρκεί λίγο, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα ενώ το μηχάνημα κάνει το δύσκολο κομμάτι.

καθαρίστε τις βούρτσες σας στο πλυντήριο πιάτων

Ρίξτε τις βούρτσες σας στο πλυντήριο πιάτων και θα εξοικονομήσετε χρόνο με μερικούς τρόπους. Πρώτον, δεν θα χρειαστεί να τις καθαρίσετε με το χέρι. Δεύτερον θα έχετε μια καθαρή βούρτσα για να χρησιμοποιήσετε στα πιάτα σας και δεν θα χάνετε χρόνο για να τρίβετε όταν προσπαθείτε να τις καθαρίσετε.

βάλτε ένα γάντζο στο πλάι του κάδου απορριμμάτων σας

Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα, γιατί είναι περισσότερο προληπτικό, αλλά ακούστε μας. Εάν βάλετε ένα γάντζο στο πλάι του κάδου απορριμμάτων σας, η σακούλα δεν θα πέσει μέσα και, στη συνέχεια, δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο για να καθαρίσετε τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στην κορυφή της σακούλας αντί για αυτήν.

προσθέστε ξύδι στο πλυντήριο πιάτων σας

Δεν έχετε χρόνο να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας; Απλώς βάλτε ένα μπολ με ξίδι στην επάνω σχάρα την επόμενη φορά που θα βάλετε ένα πλυντήριο και θα καθαρίσει τα ιζήματα σκληρού νερού για εσάς. Είναι εύκολο και είναι καλύτερο από το τίποτα!

αφήστε τον φούρνο σας να καθαριστεί μόνος του

Έχουμε μια μέθοδο καθαρισμού που είναι εύκολη και απαιτεί πολύ λίγο χρόνο για να καθαρίσετε τον φούρνο σας. Απλώς φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και αφήστε τη να καθίσει στα τοιχώματα του φούρνου σας όλη τη νύχτα. Θα πρέπει να τα σκουπίσετε όλα το πρωί, αλλά σίγουρα θα γλιτώσετε το τρίψιμο με το χέρι.

επενδύστε το επάνω μέρος του ψυγείου σας με εφημερίδα

Εάν τα επάνω ντουλάπια σας δεν φτάνουν μέχρι την οροφή ή το επάνω μέρος του ψυγείου σας είναι εκτεθειμένο, ξέρετε πόσο σκονισμένες και βρώμικες μπορεί να γίνουν αυτές οι επιφάνειες. Αντί να χρειάζεται να κάνετε βαθύ καθαρισμό πότε-πότε, στρώστε τα πάνω με χαρτί εφημερίδας ή κερί και στη συνέχεια απλώς αλλάξτε το κάθε τόσο.

ξεσκονίστε τα ανοιχτά ράφια με πεπιεσμένο αέρα

Έχετε ανοιχτά ράφια; Και ένα βουνό σκόνης; Χρησιμοποιήστε αυτό το σπρέι ξεσκονίσματος, το οποίο είναι το προϊόν επιλογής όπως συνιστάται από την EPA, για να φυσήξετε τη σκόνη από τα πιάτα και τις ρωγμές που είναι δύσκολο να καθαριστούν.

φτιάξτε ένα κιτ καθαρισμού

Αν χρειαστεί να σταματήσετε την καθαριότητα του σπιτιού για να εντοπίσετε το καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων ή ένα δοχείο συλλογής σκόνης θα σας επιβραδύνει. Αντ ‘αυτού, κρατήστε όλα τα καθαριστικά σας μαζί (σε ένα καρότσι με ένα μικρό κουτί, το οποίο μπορείτε να φέρετε μαζί σας για να γλιτώσετε όλο το περπάτημα μπρος-πίσω), ώστε να είστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να ξεκινήσετε.

- Διαφήμιση -