3 αποτελεσματικοί τρόποι για να επαναφέρετε σκουριασμένα αντικείμενα χωρίς χημικά σε 5 λεπτά

Μπορεί να έχετε μεταλλικά αντικείμενα, ίσως παλιά και στα οποία είμαστε ιδιαίτερα προσκολλημένοι, να έχουν σκουριάσει λόγω υγρασίας ή κακής συντήρησης αποκτώντας μια παλιά και κατεστραμμένη όψη. Τα περισσότερα προϊόντα για την αφαίρεση σκουριάς από μεταλλικά αντικείμενα περιέχουν χημικές και λειαντικές ενώσεις, οι οποίες είναι τοξικές για την υγεία. Επιπλέον, σχεδόν όλα περιλαμβάνουν βύθιση αντικειμένων σε διάλυμα, με κίνδυνο να καταστρέψουν ιδιαίτερα ευαίσθητα αντικείμενα. Οι λύσεις που προτείνουμε, αντίθετα, δεν είναι καθόλου τοξικές ή επιβλαβείς για την υγεία και μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι με απόλυτη ασφάλεια, επιτυγχάνοντας κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά αποτελέσματα. Θα σας παρουσιάσω 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να επαναφέρετε σκουριασμένα αντικείμενα χωρίς χημικά σε 5 λεπτά!

- Διαφήμιση -

αλουμινόχαρτο

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο αποτελεσματικά και λιγότερο γνωστά κόλπα για την αφαίρεση της σκουριάς από μεταλλικά αντικείμενα. Κόβουμε μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου μήκους περίπου 10 εκατοστών, τα βρέχουμε και τα τρίβουμε στη σκουριά. Θα παρατηρήσετε ότι η σκουριά ξεκολλάει γρήγορα, σαν να ήταν γόμα το αλουμινόχαρτο. Μόλις αφαιρεθεί η σκουριά, σκουπίστε με ένα βαμβακερό πανί.

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι το αλουμινόχαρτο είναι εξαιρετικά εύπλαστο και μπορεί εύκολα να φτάσει ακόμα και σε δύσκολες γωνίες.

μαγειρική σόδα

Μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την αντιμετώπιση της σκουριάς, αποτελεί η μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί καλύτερα σε λεπτά στρώματα σκουριάς. Η εφαρμογή της είναι πολύ απλή και πραγματικά διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Βρέξτε τη μαγειρική σόδα με νερό και εφαρμόστε τη σε αντικείμενα που έχουν υποστεί ζημιά από τη σκουριά. Τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα ή σφουγγάρι και μετά σκουπίστε με ένα βαμβακερό πανί.

λεμόνι και αλάτι

Ο χυμός λεμονιού έχει μια ήπια λειαντική ιδιότητα και όταν συνδυάζεται με αλάτι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός στην αφαίρεση της σκουριάς από μεταλλικά αντικείμενα. Ρίξτε λίγο αλάτι στο σκουριασμένο αντικείμενο, στη συνέχεια ρίξτε το χυμό λεμονιού και χρησιμοποιήστε το ίδιο ξύσμα για να τρίψετε καλά μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς η σκουριά. Τέλος, καθαρίστε με μικροΐνες ή βαμβακερό πανί.

- Διαφήμιση -