3 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τους καθρέφτες του σπιτιού σας

Οι καθρέφτες αναπόφευκτα γίνονται σκονίζονται, μαζεύουν βρωμιά και σκόνη και θαμπώνουν. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά εύκολο να σκουπιστούν. Το μυστικό για έναν καθαρό και λαμπερό καθρέφτη έγκειται στα σωστά προϊόντα καθαρισμού, στα σωστά εργαλεία και στη σωστή τεχνική. Το καλύτερο είναι ότι πιθανότατα έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε. Θα σας παρουσιάσω 3 εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε τους καθρέφτες του σπιτιού σας!

- Διαφήμιση -

νερό

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση για τον καθαρισμό του καθρέφτη σας και ταυτόχρονα φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική, η οποία θα λειτουργήσει εξίσου καλά με κάθε καθαριστικό του εμπορίου, απλώς χρησιμοποιήστε νερό και ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Το απόλυτο εργαλείο καθαρισμού καθρεφτών μας είναι να χρησιμοποιούμε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Αυτοί οι τύποι πανιών καθαρισμού είναι εξαιρετικοί για την αφαίρεση των δαχτυλιών από τους καθρέφτες σας. Προσθέστε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και, ξεκινώντας από την κορυφή του καθρέφτη, ψεκάστε το νερό στην επιφάνεια και σκουπίστε με κίνηση ζιγκ-ζαγκ για να αποφύγετε τις ραβδώσεις. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε τυχούσες υπόλοιπες ραβδώσεις.

νερό και λευκό ξίδι

Το ξίδι είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό. Απλώς συνδυάστε το με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και μετά χρησιμοποιήστε το. Το καλύτερο καθαριστικό για καθρέφτες είναι ίση ποσότητα αποσταγμένου ξιδιού και νερού αναμεμειγμένα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αυτό το απλό και μη τοξικό καθαριστικό είναι εκπληκτικό στο να απαλλαγεί από τις ραβδώσεις και να κάνει τον καθρέφτη σας να λάμπει.

Για να καθαρίσετε έναν καθρέφτη με νερό και λευκό ξίδι, ανακατέψτε ίσα μέρη νερό και λευκό αποσταγμένο ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ξεκινώντας από το πάνω μέρος του καθρέφτη, θολώστε το μείγμα στην επιφάνεια και σκουπίστε με ένα πανί μικροϊνών με κίνηση ζιγκ-ζαγκ καθώς κινείστε προς τα κάτω στον καθρέφτη.

οινόπνευμα

Για καθρέφτες που έχουν ξεραμένα ή θολά υπολείμματα όπως οδοντόκρεμα ή βρώμικα δαχτυλικά αποτυπώματα, θα πρέπει να καθαρίσετε τα σημάδια πριν καθαρίσετε ολόκληρο τον καθρέφτη. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση που κρύβεται μέσα στο ντουλάπι φαρμάκων σας: το οινόπνευμα εντριβής. Για να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για να καθαρίσετε έναν καθρέφτη, απλώς βρέξτε ένα βαμβάκι με αυτό και σκουπίστε τις προβληματικές περιοχές πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Η προεπεξεργασία του καθρέφτη πριν σκουπιστεί, αποτρέπει τη μετατροπή των κηλίδων σε ραβδώσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια αστραφτερή επιφάνεια στον καθαρό σας καθρέφτη.

Συμβουλή: Εάν καθαρίζετε έναν vintage καθρέφτη ή έναν καθρέφτη με διακοσμητικό σκελετό, ψεκάστε το καθαριστικό απευθείας σε ένα πανί και όχι απευθείας στην επιφάνεια του καθρέφτη.

- Διαφήμιση -