30 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε ένα μοντέρνο σαλόνι

Τίποτα δεν είναι πιο ευχάριστο από το να φιλοξενούμε την οικογένεια ή τους φίλους μας στο σπίτι και να νιώθουμε ότι βρίσκονται σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η γαλήνη, η χαρά, η αρμονία και η καλή διακόσμηση. Για να πετύχετε αυτόν τον στόχο, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την καθαριότητα και την τάξη και να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ που αντανακλά την προσωπικότητά σας. Έχουμε λοιπόν βασικούς παράγοντες όπως τα χρώματα, τα αξεσουάρ, τα έπιπλα, τον φωτισμό που θα μας βοηθήσουν να του δώσουμε τη μαγική και ιδιαίτερη πινελιά που θέλουμε να πετύχουμε όταν διακοσμούμε το σπίτι μας, ειδικά τα σαλόνια. Θα σας παρουσιάσω 30 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε ένα μοντέρνο σαλόνι!

- Διαφήμιση -

Μια ιδέα πολλαπλής ευελιξίας είναι να δουλέψουμε με τη διακόσμηση των τοίχων. Μπορούμε να βάλουμε ταπετσαρία σε έναν από αυτούς, να τους βάψουμε με διάφορα χρώματα, να διατηρούμε πάντα την ισορροπία χωρίς υπερβολές. Ανάλογα με τον χώρο και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν, αν είναι πολύ μικρό δωμάτιο, οι παστέλ αποχρώσεις θα το κάνουν να φαίνεται πιο ευρύχωρο και αν προτιμάμε το κλασικό, το λευκό είναι βασιλιάς, γιατί προσφέρει μια αίσθηση ευρυχωρίας και μας επιτρέπει να παίξτε με την άλλη χρωματική γκάμα.

φως και ατμόσφαιρα

Ο φωτισμός είναι βασικός παράγοντας για τη δημιουργία των σαλονιών μας. Το φυσικό φως είναι απαραίτητο γιατί μας δίνει αυτό το φωτοστέφανο της φύσης, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο αλλάζοντας τις κουρτίνες σε πιο ανοιχτό χρώμα ή τοποθετώντας περσίδες (στόρια), σε παστέλ ή ουδέτερο χρώματα όπως σκούρο ή ανοιχτό ξύλο.

Μπορούμε επίσης να παίξουμε με καθρέφτες γιατί δημιουργούν φως και ευρυχωρία, μπορούμε να επιλέξουμε έναν μεγάλο που καλύπτει όλο τον τοίχο ή πολλούς μικρούς.

Εάν το επιτρέπει η τσέπη μας, μπορούν να εξαλειφθούν περιττές διαιρέσεις όπως χωρίσματα, κάνοντας τους χώρους πιο ευρύχωρους και φωτεινούς. Ο εσωτερικός φωτισμός μπορεί να πολλαπλασιαστεί με την τοποθέτηση μικρών λαμπτήρων στα πιο σχετικά σημεία. Ο κύριος φωτισμός μπορεί να εστιαστεί τοποθετώντας μόνο ένα σημείο φωτός με μια μεγάλη λάμπα ή αμυδρό με μερικές σειρές προβολέων.

ανακαίνιση παλαιών επίπλων

Για να εξοικονομήσουμε χρήματα και να ανανεώσουμε τον χώρο, μπορούμε να βάλουμε μια νέα ταπετσαρία, μια νέα στρώση χρώματος, μερικά νέα μαξιλάρια στα παλιά μας έπιπλα, καθώς και τις καρέκλες και τις πολυθρόνες μας για να εκσυγχρονίσουμε λίγο τις ντουλάπες.

συνδυάστε στυλ

Η φαντασία μας είναι αυτή που θέτει τα πρότυπα όσον αφορά τη διακόσμηση. Έτσι τα παλιά στυλ μπορούν να συνδυαστούν με μοντέρνα που επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, διατηρώντας πάντα την κομψότητα. Για παράδειγμα, ένας παλιός ανακαινισμένος καναπές και ένα νέο ξύλινο τραπέζι θα ταιριάζουν με την πολυθρόνα από σφυρήλατο σίδερο μιας γιαγιάς, σωστά ανακαινισμένη και βαμμένη.

- Διαφήμιση -