17 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο, τα παρτέρια και τη βεράντα σας με το λευκάνθεμο ή καλοκαιρινή μαργαρίτα

Το λευκάνθεμο ή καλοκαιρινή μαργαρίτα, όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι ένα δημοφιλές ανθεκτικό πολυετές φυτό. Ανήκει στο γένος Leucanthemum που περιλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα είδη φυτών και ανήκει στην οικογένεια Asteraceae. Κατάγεται από εύκρατες περιοχές της Ευρώπης και ιδιαίτερα από περιοχές της Ιβηρικής χερσονήσου. Είναι ένα πανέμορφο φυτό για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας! Θα σας παρουσιάσω 17 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο, τα παρτέρια και τη βεράντα σας με το λευκάνθεμο ή καλοκαιρινή μαργαρίτα!

- Διαφήμιση -

Ύψος – Ανάπτυξη φυτού: Είναι πολυετές φυτό με μεγάλη και ισχυρή διακλάδωση του στελέχους του και σχετικά γρήγορη ανάπτυξη. Το ύψος του φυτού στη χαμηλή ποικιλία δεν ξεπερνά τα 35cm και στην υψηλότερη ποικιλία μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο. Είναι φυτό σκληρό και δυνατό με μεγάλη αντοχή στον αέρα και δεν χρειάζεται στήριξη.

Φύλλα: Η καλοκαιρινή μαργαρίτα έχει αρκετά μεγάλα φύλλα, έως 10 εκατοστά (μεγαλύτερα στη βάση), λογχοειδή στην περίμετρο, σκούρα πράσινα.

Άνθη: Τα άνθη του λευκάνθεμου είναι λευκά, ροζ, κόκκινα, εξ ου και το όνομα του, εμφανίζονται στην άκρη κάθε στελέχους λουλουδιών με μία ή περισσότερες σειρές πετάλων με κίτρινο κέντρο και σχηματίζουν τις τυπικές μαργαρίτες διαμέτρου 10 cm.

Περίοδος ανθοφορίας: Η καλοκαιρινή μαργαρίτα παρουσιάζει άφθονη ανθοφορία. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ποικιλίες της οικογένειας των Asteraceae που ανθίζουν την άνοιξη, ανθίζει σχεδόν όλο το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ρίζες: Η καλοκαιρινή μαργαρίτα δημιουργεί ένα πλούσιο, δυνατό ριζικό σύστημα.

Συμβουλές για το έδαφος: Προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους εδάφους, αναπτύσσεται καλύτερα σε πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν αντέχει σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Ρυθμός ανάπτυξης: δείχνει σχετικά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης.

Φως: Αναπτύσσεται πολύ καλά σε ηλιόλουστες θέσεις.

Θερμοκρασία: Αντέχει σε υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες και πολύ χαμηλές (-20 έως 35 βαθμούς Κελσίου).

Πότισμα: Είναι φυτό που χρειάζεται τακτικό πότισμα και καλή στράγγιση. Χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα την άνοιξη και συχνότερα το καλοκαίρι (μέρα παρά μέρα).

Λίπασμα: Το λευκάνθεμο είναι φυτό με μέτριες απαιτήσεις σε λίπασμα. Χρειάζεστε ειδικό λίπασμα για λουλούδια (1 φορά την άνοιξη και 1 φορά το καλοκαίρι). Επίσης προσθέτουμε κομπόστ όταν φυτεύουμε το φυτό την άνοιξη και προσθέτουμε το καλοκαίρι.

Φύτευση: Οι ψηλές ποικιλίες του λευκάνθεμου φυτεμένες τρεις ή τέσσερις μαζί, λόγω της αντοχής τους στους ανέμους, είναι κατάλληλες για την ολοκλήρωση φυτικών φραχτών και για ψηλά όρια.

Μπορούν επίσης να καλύψουν αντιαισθητικές επιφάνειες σε αυλές και τοίχους. Στον κήπο, οι χαμηλές ποικιλίες μπορούν να φυτευτούν μόνες τους ή μπορούν να είναι το κέντρο ενός πλαισίου λουλουδιών. Είναι όμορφο και διαρκεί πολύ στο βάζο σαν κομμένο λουλούδι.

- Διαφήμιση -