Τι δεν πρέπει να πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων

Πολλοί από εμάς όταν βάζουμε πλυντήριο πιάτων τοποθετούμε ότι έχουμε άπλυτο στην κουζίνα μας το ξεπλένουμε και το τοποθετούμε μέσα στο πλυντήριο για να πλυθεί. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή, διότι μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι καρκινογένεσης εάν πλύνετε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που δεν είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων. Για το λόγο αυτό, προσέξτε να μην πλένετε τα προϊόντα που δεν μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων.

- Διαφήμιση -

Χάρη στα πλυντήρια πιάτων, μπορούμε να πλένουμε εύκολα πολλά πιάτα αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του πλυσίματος των χεριών. Τοποθετήστε τα πιάτα στο μηχάνημα σωστά, τοποθετήστε το απορρυπαντικό και εκτελέστε το. Αυτό είναι όλο! 

Αν και είναι τόσο εύκολο να πλύνετε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων, πολλοί από εμάς μπορούν να παραλείψουν ένα σημαντικό σημείο που χρειάζεται προσοχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα είδη της κουζίνας δεν είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Επομένως, μαθαίνοντας τα εργαλεία κουζίνας και τον εξοπλισμό για πλύση στο πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να αποφύγετε πολλές ανεπιθύμητες συνέπειες, όπως τα γυαλιά που λευκαίνουν στο πλυντήριο πιάτων. Αποκτήστε εύκολα το αποτέλεσμα που θέλετε ακολουθώντας τα βήματα! Πλένουμε πολλά εργαλεία και συσκευές της κουζίνα μας στο πλυντήριο πιάτων. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να λάβετε τις πιο ακριβείς πληροφορίες εξετάζοντας τις πληροφορίες πλυσίματος που παρέχονται από τον κατασκευαστή, εάν υπάρχουν. Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων:

Τι δεν πρέπει πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων;

  • Η πλύση στο πλυντήριο δεν συνιστάται, στα ξύλινα υλικά (όπως ξύλινα κουτάλια, πλάκες κοπής) μπορούν να απορροφήσουν νερό και απορρυπαντικό. Επίσης, το πλύσιμο ξύλινων υλικών στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να τους σκουραίνει το χρώμα.
  • Δεν συνιστώνται να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων, τα κρυσταλλικά υλικά γιατί μπορούν να επηρεαστούν από υψηλές θερμοκρασίες και απορρυπαντικά και να σπάσουν.
  • Δεν πρέπει να πλένετε στο πλυντήριο πιάτων τα υλικά από αλουμίνιο. Μπορεί να σκουραίνουν ή να ξεφλουδίσουν.
  • Το ερώτημα αν το κεραμικό τηγάνι πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Είναι κάτι που αλήθεια απασχολεί πολλούς από εμάς. Η απάντηση λοιπόν είναι όχι. Εάν σκέφτεστε αν το κεραμικό τηγάνι πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, το κεραμικό δοχείο είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το πλυντήριο πιάτων γιατί εκκρίνει καρκινικές ουσίες.
  • Τα τηγάνια και τα μαγειρικά σκεύη είναι επίσης σκεύη που δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων διότι ο κραδασμός μεταξύ τους μπορεί να σας τα καταστρέψει.
  • Το πλύσιμο πλαστικών δοχείων αποθήκευσης στο πλυντήριο πιάτων μπορεί επίσης να προκαλέσει την τήξη τους, επομένως είναι καλύτερη επιλογή να το αποφεύγετε.
  • Συνιστάται τα ειδικά μαχαίρια που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς να μην πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.
  • Τα προϊόντα χαλκού δεν πρέπει επίσης να πλένονται σε πλυντήριο πιάτων.

Δίνοντας προσοχή σε όλα αυτά τα πράγματα που δεν πρέπει να πλένουμε στο πλυντήριο, γίνεται αντιληπτό ότι το τι θα πλένουμε στο πλυντήριο είναι πολύ σημαντικό τόσο για την υγεία μας όσο και για τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου πιάτων μας. Δεν πρέπει να ρίχνουμε εργαλεία κουζίνας και σκεύη στο πλυντήριο πιάτων αν δεν είμαστε σίγουροι για την αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να βρείτε τις πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το προϊόν που θα πλένετε στο μηχάνημά σας στην ετικέτα με τις οδηγίες πλυσίματος. Το πλύσιμο των προϊόντων με ετικέτες ή εκτυπώσεις στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεση των εκτυπώσεων και των ετικετών. Εάν τα γυαλιά βγαίνουν από το πλυντήριο πιάτων λευκά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα γυαλιά που χρησιμοποιείτε δεν είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων.

Πηγή άρθρου: Temizsözlük.com

- Διαφήμιση -