5 έξυπνα tips για να χρησιμοποιείτε σωστά το πλυντήριο ρούχων

Ποια είναι η πιο χρήσιμη ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι μας; Για όλες τις νοικοκυρές προφανώς το πλυντήριο ρούχων. Για να λειτουργεί όμως σωστά ασφαλώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται και με τον σωστό τρόπο. Τι πρέπει όμως να προσέχουμε ώστε να εξασφαλίσουμε και την σωστή λειτουργία του πλυντηρίου και ταυτόχρονα να καθαρίζονται τα ρούχα μας έτσι όπως θέλουμε;

- Διαφήμιση -

Πάμε λοιπόν να τα δούμε!

Υπερφόρτωση πλυντηρίου

Το κάθε πλυντήριο και συγκεκριμένα ο κάδος του είναι σχεδιασμένος για να αντέχει ένα συγκεκριμένο βάρος ρούχων. Γι’ αυτό και τα κιλά τα οποία προσδιορίζονται από τον κατασκευαστή αναγράφονται σε κάθε πλυντήριο ρούχων και είναι ενδεδειγμένα για την καλή λειτουργία του όσο και για την σωστή καθαριότητα των ρούχων. Εάν βάλετε στο πλυντήριο περισσότερα ρούχα από έχει σχεδιαστεί να χωράει, τότε το πλύσιμο δεν θα γίνει το ίδιο σωστά, διότι δεν θα κινούνται όπως πρέπει και ούτε θα πάρουν το νερό και το απορρυπαντικό που χρειάζονται!

Σωστές δοσολογίες!

Πολλές νοικοκυρές έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε παραπάνω απορρυπαντικό από όσο χρειάζεται. Η ποσότητα του μαλακτικού και το απορρυπαντικού που πρέπει να βάλουμε στο πλυντήριο εξαρτάται από το πόσο βρώμικα είναι τα ρούχα ή πόσο σκληρό είναι το νερό της περιοχής σας. Θα πρέπει όμως να προσέχεται πως το παραπάνω απορρυπαντικό ή μαλακτικό δεν ισοδυναμεί πάντα με καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να μείνουν σημάδια απορρυπαντικού στα ρούχα, γιατί δεν μπορεί να διαλυθεί σωστά στο νερό!

Το πλυντήριο ρούχων θέλει… πλύσιμο!

Η συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την σωστή χρήση του. Πως μπορούμε να το συντηρήσουμε σωστά; Μα φυσικά με τον σωστό καθαρισμό του. Τρέξτε ένα πρόγραμμα πλυσίματος χωρίς ρούχα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Υπάρχουν καινούρια πλυντήρια τα οποία έχουν ενσωματωμένο πρόγραμμα καθαρισμού του κάδου του πλυντηρίου, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για τον καθαρισμό.

Επίσης πολύ σημαντικό για την σωστή συντήρηση του πλυντηρίου είναι να αφήνετε την πόρτα του ανοιχτή για αρκετή ώρα μετά την κάθε πλύση για να φεύγει η συσσωρευμένη υγρασία. Τέλος καλό είναι να χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικά ώστε να μην συγκεντρώνονται άλατα.

Εκμεταλλεύσου όλα τα προγράμματα πλύσης!

Τα πλυντήρια ρούχων πλέον έχουν πάρα πολλά προγράμματα πλύσης. Ειδικά εκείνα του ατμού και της αποστείρωσης παρέχουν βαθύτερο καθαρισμό και αφαιρούν τις αλλεργιογόνες ουσίες. ή για πλύσιμο ρούχων όσων έχουν πρόβλημα με αλλεργίας. Επίσης το σύντομο πρόγραμμα θα σας λύσει τα χέρια όταν τα ρούχα σας χρειάζονται απλά ένα φρεσκάρισμα και όχι ένα κανονικό καθάρισμα. Γι’ αυτό ακριβώς ψάξτε όλες τα προγράμματα που σας δίνει το πλυντήριο και εκμεταλλευτείτε τα!

Ενεργειακή απόδοση

Όταν αγοράζετε ένα καινούριο πλυντήριο ρούχων είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε την ενεργειακή του απόδοση. Καλά είναι τα χαρακτηριστικά του, η χωρητικότητα και τα προγράμματά του αλλά η ενεργειακή ετικέτα είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Ο λόγος; Μα γιατί θα κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση του ρεύματος και ταυτόχρονα σεβόμαστε το περιβάλλον!

- Διαφήμιση -