5 εντυπωσιακοί συνδυασμοί χρωμάτων για να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού

Σας έχει κουράσει η διακόσμηση του σαλονιού σας; Θέλετε να ανανεώσετε την καθημερινότητά σας γιατί σας έχει κουράσει; Σίγουρα οι περισσότεροι από μας κάνουμε αυτές τις σκέψεις. Από την μια έχουμε συνηθίσει το χώρο μας με ό,τι περιέχει αλλά από την άλλη το κόστος για πλήρη αλλαγή είναι σημαντικά μεγάλο. Μπορείτε όμως να αλλάξετε 2 στοιχεία του χώρου τα οποία θα τον μεταμορφώσουν. Νέα χρώματα στους τοίχους καθώς και νέα μοντέρνα χαλιά είναι η ουσιαστικότερη λύση.

- Διαφήμιση -

Σίγουρα, μπορεί να σκεφτείτε ότι πλέον έχετε συνηθίσει τα χρώματα στο σαλόνι σας και δεν θέλετε να μπλέξετε με βαψίματα και αλλαγές. Παράλληλα όμως, η ρουτίνα σας έχει κάνει να θέλετε και μια ανανέωση στο χώρο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί όμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού για να διαλέξετε. Θα σας παρουσιάσω 5 εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων για να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού!

λευκό με γκρι

Το γκρι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα για το βιομηχανικό και το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης. Το μίνιμαλ άλλωστε φαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει.

Γιατί όμως το γκρι αξίζει την προσοχή μας; Άσχετα με το στυλ διακόσμησης που σας αρέσει το γκρι και οι τόνοι του έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα. Ο λόγος είναι πως συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα. Είναι απλό και έχει πολλές αποχρώσεις ανάλογες με όλα τα γούστα. Φυσικά, αν σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού γκρι σκούρο, να το συνδυάσετε με λευκό ταβάνι. Έτσι, ο χώρος θα μοιάζει πιο ανοιχτός, ευρύχωρος και φωτεινός.

καφέ με λευκό

Σε περίπτωση που σας εκφράζουν περισσότερο οι πολυτελείς συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού, ίσως εδώ να βρίσκεται η λύση που αναζητάτε. Το σκούρο καφέ είναι ένα χρώμα γήινο, ζεστό και φιλικό. Μπορεί να εμπνέει αέρα πολυτελείας, αν συνδυαστεί σωστά. Για παράδειγμα, αν έχετε τζάκι, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο γύρω από το τζάκι καφέ και τους υπόλοιπους λευκούς.

Τι θα πετύχετε με αυτό; Αρχικά, θα αναδείξετε την παρουσία του τζακιού με την αντίθεση στα χρώματα. Στη συνέχεια, θα δείτε το σαλόνι σας να μεταμορφώνεται σε ένα μεγαλοπρεπές καθιστικό, ειδικότερα αν το δάπεδο είναι ξύλινο. Τέλος, θα εξασφαλίσετε πως ο τοίχος γύρω απ’ το τζάκι δε θα λερώνεται εύκολα.

μπεζ με καφέ

Πρόκειται για ένα ζεστό συνδυασμό χρωμάτων. Υπόσχεται να φέρει στο σαλόνι άνεση, ισορροπία και στυλ. Το μπεζ είναι μια ανοιχτή απόχρωση του καφέ. Αυτό σημαίνει, πως και τα δύο χρώματα του συνδυασμού είναι γήινα.

Με απλά λόγια, το μπεζ (ανοιχτό) και το καφέ έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες και κάνουν ένα χώρο να μοιάζει χαρούμενος. Σε περίπτωση που αναζητάτε την ιδανική φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού, μπορείτε να εξετάσετε σοβαρά αυτή την ιδέα. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι κατεξοχήν εποχές, όπου το σπίτι πρέπει να μοιάζει πιο ζεστό και φιλόξενο.

Για να διατηρήσετε τη φωτεινότητα του χώρου, προτείνεται να διαλέξετε μια αρκετά ανοιχτή απόχρωση του μπεζ, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

κίτρινο με λευκό

Σκέφτεστε με ποιον τρόπο το σαλόνι θα γίνει πιο χαρούμενο; Οι πιο αναζωογονητικοί και χαρούμενοι συνδυασμοί χρωμάτων περιέχουν οπωσδήποτε θερμά χρώματα. Τα βασικά θερμά χρώματα είναι, φυσικά, το κόκκινο και το κίτρινο. Σε καμία περίπτωση δεν θα προτείναμε να συνδυάσετε κόκκινο με κίτρινο. Ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να είναι πολύ φανταχτερός και να σας αναστατώνει. Αν σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού κίτρινους, να έχετε υπόψιν πως το κίτρινο είναι χρώμα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Ο συνδυασμός του με το λευκό θα φέρει φωτεινότητα και χαρά.

πράσινο με μπεζ

Το ανοιχτό πράσινο είναι ένα χρώμα χαρούμενο και ιδιαίτερο, αλλά ταυτόχρονα και χαλαρωτικό. Βοηθά στη συγκέντρωση και την ισορροπία του πνεύματος. Παράλληλα τείνει να μας συνδέει με τη φύση. Μπορεί να προσφέρει μοναδική διακόσμηση σαλονιού, η οποία θα εντυπωσιάζει. Για ποιο λόγο όμως να συνδυαστεί το ανοιχτό πράσινο με το μπεζ; Το μπεζ είναι ένα πολύ διακριτικό χρώμα, το οποίο έχει την τάση να “εξαφανίζεται”. Με πιο απλά λόγια, φροντίζει ώστε το χρώμα με το οποίο συνδυάζεται να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Έτσι, δίνει υπέροχη ισορροπία αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα στη διακόσμηση.

- Διαφήμιση -