21 υπέροχες ιδέες για να επιλέξετε τον ιδανικό καναπέ για το μπαλκόνι και τη βεράντα σας

Ένας από τους λόγους ύπαρξης ενός μπαλκονιού ή μιας βεράντας είναι η χαλάρωση! Θέλετε να χαλαρώνετε στο μπαλκόνι σας με την πρώτη ευκαιρία; Τότε τι καλύτερο από έναν καναπέ στο μπαλκόνι; Ο καναπές στο μπαλκόνι είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και κυριολεκτικά να μείνετε με τα πόδια σας στον αέρα. Και, φυσικά, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον καλύτερο καναπέ στον κόσμο για το μπαλκόνι σας. Θα σας παρουσιάσω 21 υπέροχες ιδέες για να επιλέξετε τον ιδανικό καναπέ για το μπαλκόνι και τη βεράντα σας.

- Διαφήμιση -

πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για το μπαλκόνι

Ας ξεκινήσουμε χαρτογραφώντας τον χώρο που έχετε στο μπαλκόνι σας, τη μορφή που παρουσιάζει και κάτι ακόμα σημαντικό: αν είναι πλήρως ανοιχτό ή έχει κλειστούς και καλυμμένους χώρους. Αν το μπαλκόνι σας είναι ανοιχτό, αυτό σημαίνει ότι είναι συνεχώς εκτεθειμένο στις ακτίνες του ήλιου, τη βροχή, τον αέρα, το κρύο και τη ζέστη. Και όλες αυτές οι κλιματικές παραλλαγές επηρεάζουν άμεσα την απόφαση μεταξύ του ενός ή του άλλου καναπέ. Αλλά εάν το μπαλκόνι είναι μικρό ή μερικώς κλειστό, μπορείτε να επιλέξετε καναπέδες με δομή και υφάσματα πιο παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους.

Το μέγεθος και το σχήμα του μπαλκονιού είναι επίσης ενδεικτικά του τύπου καναπέ που πρέπει να επιλέξετε.

μεγάλο ή μικρό, στρογγυλό ή μακρύ;

Το μικρό μπαλκόνι ισοδυναμεί με έναν μικρό καναπέ, το μεγάλο μπαλκόνι ισοδυναμεί με έναν μεγάλο καναπέ. Βασικά, αυτός είναι ο κανόνας. Η επιλογή ενός τριθέσιου καναπέ σε μικρό χώρο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κίνηση, τη λειτουργικότητα και την άνεση του περιβάλλοντος. Και αν τοποθετήσετε έναν μικρό καναπέ σε ένα μεγάλο μπαλκόνι, σίγουρα δεν θα ταιριάζει στον χώρο. Επομένως, είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε και να διαστασιολογήσετε τα μεγέθη των επίπλων μπαλκονιού.

Το σχήμα του καναπέ επηρεάζει επίσης τη λειτουργικότητα και την άνεση του χώρου. Ένας στρογγυλός καναπές μπαλκονιού, για παράδειγμα, είναι όμορφος, αλλά αν ο χώρος είναι μικρός, θα καταλήξει να προκαλεί περισσότερη ταλαιπωρία από οτιδήποτε άλλο. Ένας ορθογώνιος καναπές μπορεί εύκολα να γέρνει στον τοίχο, ελευθερώνοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο.

Το υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του καναπέ είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα που αξίζει την προσοχή σας. Εκτός από το ότι επηρεάζει την αισθητική του περιβάλλοντος, το υλικό κατασκευής θα εγγυηθεί και την ανθεκτικότητα (ή όχι) των επίπλων.

ξύλο

Το ξύλο είναι αναμφίβολα ένα από τα προτιμώμενα υλικά για καναπέδες μπαλκονιού. Κι αυτό γιατί το υλικό είναι φυσικά ρουστίκ, ζεστό και φιλόξενο, ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση. Αποδεικνύεται ότι το ξύλο μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν το μπαλκόνι σας είναι ανοιχτό και εκτεθειμένο στη βροχή και τον ήλιο. Με την πάροδο του χρόνου, το ξύλο τείνει να υποφέρει από υγρασία και ζέστη και είναι επίσης πηγή εντόμων, όπως οι σαύρες. Εάν η πρόθεσή σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ξύλινο καναπέ για μπαλκόνι, ξέρετε ότι θα πρέπει να κάνετε περιοδική συντήρηση στα έπιπλα για να διατηρηθούν περισσότερο.

φυσικές ίνες

Οι καναπέδες από ίνες είναι κατασκευασμένοι από μπαμπού κυρίως. Έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ρουστίκ ομορφιά και φαίνονται υπέροχοι σε εξωτερικούς χώρους. Πιο ανθεκτικοί από το ξύλο, οι καναπέδες από φυσικές ίνες μπορούν να εκτεθούν στις καιρικές συνθήκες, αλλά απαιτούν επίσης περιοδική συντήρηση.

συνθετικές ίνες

Οι συνθετικές ίνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν έναν άνετο, όμορφο και ανθεκτικό καναπέ στο μπαλκόνι.
Συνήθως κατασκευασμένος από δομή αλουμινίου και πλαστική επένδυση, αυτός ο τύπος καναπέ μιμείται την εμφάνιση πλέξης φυσικών ινών. Εκτός από πιο ανθεκτικοί, είναι και πιο ελαφρείς, επιτρέποντάς σας να αλλάζετε εξαρτήματα εύκολα και όποτε θέλετε.

αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι μια άλλη καλή επιλογή για όσους χρειάζονται έναν καναπέ για ένα εξωτερικό μπαλκόνι. Αυτός ο τύπος καναπέ είναι ελαφρύς, ανθεκτικός και μπορεί να εκτεθεί σε όλους τους καιρούς, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι απρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το υλικό, καθώς οι αισθητικές επιλογές είναι πιο περιορισμένες.

σίδερο

Οι σιδερένιοι καναπέδες του μπαλκονιού είναι γοητευτικοί, ρομαντικοί και έχουν μια πολύ δροσερή ρετρό πινελιά. Σκληρός, αλλά όχι τόσο ανθεκτικός, αυτός ο τύπος καναπέ χρειάζεται συντήρηση για να παραμείνει όμορφος για περισσότερο χρονικό διάστημα.

- Διαφήμιση -