25 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τη κουζίνα σε ρουστίκ στυλ

Οι ρουστίκ κουζίνες έχουν ιδιαίτερη γοητεία, μεταδίδουν ζεστασιά και παράδοση. Αισθήσεις που δύσκολα ξεπερνιούνται σε σύγκριση με άλλες πιο πρόσφατες και σύγχρονες προτάσεις. Αναδημιουργούν την αγροτική ατμόσφαιρα της εξοχής ή των αρχοντικών που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση και παρέχουν τη «ζεστασιά του σπιτιού» που τόσο αγαπάμε. Αν θέλετε η κουζίνα σας να αναπνέει ηρεμία και χαλάρωση, διακοσμήστε την σε ρουστίκ στυλ. Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα κλειδιά για την επίτευξη αυτής της συγκεκριμένης ατμόσφαιρας; Αυτό το στυλ είναι μια επιστροφή στα παραδοσιακά, χειροποίητα υλικά, χειροποίητα κομμάτια και αντικείμενα που δίνουν μια φυσική και ζεστή ατμόσφαιρα. Θα σας παρουσιάσω 25 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τη κουζίνα σε ρουστίκ στυλ!

- Διαφήμιση -

φυσικά υλικά σε ρουστίκ κουζίνες

Το ξύλο μαζί με την πέτρα είναι οι πρωταγωνιστές της διακόσμησης και της αρχιτεκτονικής στις ρουστίκ κουζίνες. Σε αυτά, θα δείτε τοίχους από πέτρα, ξύλινα δοκάρια και μερικές φορές δάπεδα από τερακότα… Αυτά τα φυσικά υλικά αποτελούν τη βάση αυτού του παραδοσιακού στυλ, αλλά σήμερα έχουν ενσωματωθεί νέα υλικά για να δώσουν μια πιο μοντέρνα και ανανεωμένη εικόνα στους κλασικούς ρουστίκ χώρους. Το μικροτσιμέντο ή το γυαλισμένο τσιμέντο, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στο δάπεδο από τερακότα. Επίσης οι δοκοί πολυουρεθάνης μπορούν να προσομοιώσουν τέλεια μια παλιά ξύλινη στέγη.

μοντέρνες ρουστίκ κουζίνες

Πρέπει να απαλλαγούμε από την ιδέα ότι οι αγροτικές κουζίνες είναι κατάλληλες μόνο για εξοχικές κατοικίες και αγροτικά περιβάλλοντα. Μια κουζίνα με αυτό το στυλ είναι ιδανική για ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης. Το ρουστίκ στυλ δεν ξεφεύγει ποτέ από τη μόδα γιατί δέχεται πολύ καλά τις αλλαγές. Τα χαρακτηριστικά αυτού του στυλ (τούβλο, ξύλο, πέτρα…) με μοντέρνα έπιπλα και φινιρίσματα τυπικά των σημερινών σπιτιών.

Οι παραδοσιακές πινελιές αντιτίθενται στον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα: λειτουργικές ρουστίκ κουζίνες αλλά χωρίς να χάνεται η γοητεία. Ένας πάγκος από μασίφ ξύλο είναι μια φανταστική επιλογή για να συνδυαστεί με τις συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα και τα αξεσουάρ που είναι στη θέση τους και είναι στη μόδα σήμερα.

- Διαφήμιση -