20 καταπληκτικές συνθέσεις λουλουδιών με πελαργόνια σε γλάστρες και παρτέρια κήπου

Τα φυτά πελαργόνια είναι ένα γένος ποωδών και κυρίως αειθαλών πολυετών φυτών. Είναι εγγενή στη νότια Αφρική και αναπτύσσονται καλά σε ερημικές και ορεινές περιοχές. Αυτά τα ανθοφόρα φυτά συχνά καλλιεργούνται ως φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες παραθύρων και κρεμαστά καλάθια. Είναι ένα φυτό το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γεράνι αλλά δεν θα πρέπει να το μπερδεύουμε με αυτό! Τα πελαργόνια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια μπαλκονιού και κήπου καθώς δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα και ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Τα πελαργόνια ανθίζουν στη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων: Από λευκό έως ροζ, κόκκινο και μοβ: όλα τα χρώματα είναι δυνατά. Τα λουλούδια είναι συχνά δίχρωμα ή με σχέδια με ρίγες ή σκούρες κηλίδες. Θα σας παρουσιάσω 20 καταπληκτικές συνθέσεις λουλουδιών με πελαργόνια σε γλάστρες και παρτέρια κήπου!

- Διαφήμιση -

πώς να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε πελαργόνια

Τα πελαργόνια δημιουργούν υπέροχα φυτά σε ένα παρτέρι κήπου, αν και μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και κουτιά παραθύρων. Φυτέψτε πελαργόνια νωρίς την άνοιξη. Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε πελαργόνια είναι νωρίς την άνοιξη σε θερμά κλίματα και τα μέσα της άνοιξης μετά τον τελευταίο παγετό σε ψυχρότερα κλίματα.

Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο σας. Για να βοηθήσετε τα φυτά εξωτερικού χώρου σας να ευδοκιμήσουν, επιλέξτε ένα σημείο όπου το φυτό σας θα δέχεται πλήρη ήλιο.

Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Πριν φυτέψετε πελαργόνια σε γλάστρες, ετοιμάστε μια γλάστρα με χώμα που να στραγγίζει καλά και ταυτόχρονα δώστε τα άφθονο χώρο για να αναπτυχθούν. Εάν ξεκινάτε την καλλιέργειά τους από σπόρους, φυτέψτε τους σπόρους τουλάχιστον εκατοστά μέσα στο έδαφος και τουλάχιστον 10 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Εάν χρησιμοποιείτε νεαρά φυτά, σκάψτε μια τρύπα τόσο βαθιά όσο η ρίζα και βάλτε τα φυτά σε απόσταση 30 εκατοστών μεταξύ τους.

Ως προς το πότισμα, τα πελαργόνια πρέπει να τα ποτίζετε τακτικά. Ποτίστε τα φυτά σας μία φορά κάθε δύο με τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια της θερμής καλλιεργητικής περιόδου.

Τα πελαργόνια είναι πιο δημοφιλή ως φυτά μπαλκονιού με τα όμορφα χαλιά λουλουδιών τους. Τα πολυάριθμα εκφραστικά λουλούδια δημιουργούν τεράστια εντύπωση από απόσταση. Κουτιά παραθύρων κομψά διακοσμημένα με πελαργόνια θα βρείτε σε μεγάλους κήπους. Ωστόσο, τα όμορφα λουλούδια του μπαλκονιού φυτεύονται όλο και περισσότερο σε κουτιά παραθύρων στις πόλεις.

- Διαφήμιση -