15 καταπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ένα πολύχρωμο παχύφυτο, την καλαγχόη

Με μικρά και ευαίσθητα λουλούδια, διατεταγμένα σε μορφή μπουκέτου, η καλαγχόη εκπλήσσει με τη ρουστίκ ομορφιά της, πολύχρωμη και γεμάτη απλότητα. Γνωστό και ως το λουλούδι της τύχης, η καλαγχόη είναι εγγενές στην αφρικανική ήπειρο όπου ονομάζεται επίσης Kalandiva. Η καλαγχόη έχει μια πολύ ιδιαίτερη σημασία, ειδικά όταν δίνεται ως δώρο, καθώς το φυτό αυτό είναι σύμβολο ευημερίας, τύχης και ευτυχίας.

- Διαφήμιση -

Γνωρίζετε όμως ότι η καλαγχόη είναι ένα είδος παχύφυτου; Σωστά, το λουλούδι της τύχης ανήκει στην οικογένεια Crassulaceae, δηλαδή δεν είναι περίεργο που τα φύλλα τους είναι τόσο «παχουλά». Η καλαγχόη μπορεί να βρεθεί σε διάφορες αποχρώσεις, με τα πιο κοινά να είναι το κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ και λευκό. Θα σας παρουσιάσω 15 καταπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ένα πολύχρωμο παχύφυτο, την καλαγχόη!

φροντίδα καλαγχόης

Η καλαγχόη εκτιμά ένα έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία, πορώδες και πολύ καλά στραγγιζόμενο. Τη στιγμή της φύτευσης, καλό είναι να ετοιμάσετε ένα μείγμα με ένα μέρος χώματος, ένα μέρος φυτικό χώμα και δύο μέρη άμμου.

λίπανση

Είναι πολύ σημαντικό να γονιμοποιήσετε την καλαγχόη για να εξασφαλίσετε έντονη και άφθονη ανθοφορία. Εκτός από το έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία, μπορείτε ακόμα να κανονίσετε ετήσια λίπανση με χούμο και οστεάλευρα. Αξίζει επίσης να επενδύσετε στο λίπασμα NPK (άζωτο, φώσφορος και κάλιο), όπου η ποσότητα του φωσφόρου (P) πρέπει να είναι υψηλότερη, καθώς αυτό το ορυκτό είναι υπεύθυνο για την τόνωση της ανθοφορίας. Και πότε θα ανθίσει η καλαγχόη; Η περίοδος ανθοφορίας της καλανχόης είναι στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης. Εάν το φυτό φροντίζεται καλά, τα άνθη μπορούν να διαρκέσουν έως και τρεις μήνες.

Όπως κάθε παχύφυτο, η καλαγχόη δεν ανέχεται πολύ νερό και συχνό πότισμα. Συνιστάται να την ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό, κατά μέσο όρο κάθε τρεις μέρες, ωστόσο, φροντίστε το χώμα να ακουμπάει στη γλάστρα. Θυμηθείτε ότι το πολύ νερό μπορεί να σαπίσει τις ρίζες της καλαγχόης αφού η έλλειψη νερού αφήνει τα φύλλα του φυτού κιτρινωπά.

φωτεινότητα

Η καλαγχόη χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως για να παραμείνει όμορφη και υγιής, επομένως δεν είναι καλή επιλογή για εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν μένετε σε μέρος με καλό φως.

πώς να φτιάξετε δενδρύλλια καλαγχόης

Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτιάξετε δενδρύλλια καλαγχόης είναι με τη μέθοδο κοπής. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κόψετε ένα κλαδί φυτού μήκους τουλάχιστον πέντε εκατοστών. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα φύλλα που περισσεύουν, αφήνοντας μόνο δύο. Τυλίξτε το κλαδάκι σε μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε το σε σκιερό μέρος για περίπου τρεις ημέρες για να στεγνώσει.

Μετά από αυτό το διάστημα, φυτέψτε τον πάσσαλο σε μια γλάστρα με χώμα προετοιμασμένο όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Βρέξτε το χώμα με τη βοήθεια μιας ψεκαστήρας. Από εκεί και πέρα, απλά περιμένετε να φυτρώσει η καλαγχόη σας. Απλώς θυμηθείτε να προστατεύετε το δενδρύλλιο από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ριζοβολίας και να διατηρείτε το έδαφος πάντα υγρό.

πώς να χρησιμοποιήσετε την καλαγχόη στη διακόσμηση

Η καλαγχόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία για τη σύνθεση της διακόσμησης σπιτιών και εργασιακών χώρων, ειδικά επειδή είναι ένα εύκολο είδος στην καλλιέργεια, που απαιτεί μόνο καλό φωτισμό.

- Διαφήμιση -