15 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τις γλάστρες σας με ένα υπέροχο φυτό με κρεμαστά λουλούδια, την σκοπόλια

Η σκοπόλια είναι ένα απλωμένο πολυετές λουλούδι με φλεβώδη τσαλακωμένα πράσινα φύλλα, κίτρινα σε σχήμα καμπάνας, κρεμαστά άνθη, το οποίο ανθίζει την άνοιξη. Θα σας παρουσιάσω 15 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και τις γλάστρες σας με ένα υπέροχο φυτό με κρεμαστά λουλούδια, την σκοπόλια!

- Διαφήμιση -

Αυτό το φυτό είναι πιθανώς αρκετά δηλητηριώδες. Τα ριζώματα περιέχουν δυνητικά δηλητηριώδη αλκαλοειδή. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν οπτικές διαταραχές και συσσώρευση θερμότητας λόγω έλλειψης εφίδρωσης. Διαταραχές της ούρησης μπορεί να εμφανιστούν με υπερδοσολογία. Αντενδείκνυται σε γλαύκωμα, προστατικό αδένωμα με υπολειμματικά ούρα, ταχυκαρδία και γαστρεντερικές αποφράξεις και σε κάθε κατάσταση όπου η αυξημένη αντιχολινεργική δραστηριότητα είναι επιβλαβής.

Η σκοπόλια είναι πολυετές φυτό που φτάνει τα 0,6 m σε ύψος. Ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Το είδος είναι ερμαφρόδιτο (έχει αρσενικά και θηλυκά όργανα) και επικονιάζεται από έντομα. Το φυτό είναι αυτογόνιμο. Είναι κατάλληλο για ελαφριά (αμμώδη) και μεσαία (αργιλώδη) εδάφη και προτιμά εδάφη με καλή στράγγιση. Κατάλληλο pH: ήπια όξινα, ουδέτερα και βασικά (ήπια αλκαλικά) εδάφη. Μπορεί να αναπτυχθεί σε πλήρη σκιά (βαθύ δάσος) ή ημισκιερό (ελαφρό δάσος). Προτιμά ξηρό ή υγρό έδαφος.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, το φυτό αρχίζει να πεθαίνει μέχρι την επόμενη άνοιξη όπου θα ξαναανθίσει. Αναφέρεται ότι εξαπλώνεται κυρίως με κατακερματισμό του ριζώματος, αλλά στον κήπο, επεκτείνεται πολύ αργά.

- Διαφήμιση -