27 εκπληκτικές ιδέες με πολύχρωμα λουλούδια που θα τονώσουν την ομορφιά της αυλής και του κήπου σας

Τώρα που η άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της, τι καλύτερο από το να προετοιμάσουμε τον κήπο μας; Μία εξαιρετική ιδέα είναι να διακοσμήσουμε τον κήπο και την αυλή μας με πολύχρωμα λουλούδια! Μετατρέψτε το σπίτι σας σε όαση χαλάρωσης με πολύχρωμα λουλούδια, αλλά μην ξεχνάτε το ξύλο ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Όταν μιλάμε για λουλούδια, σας ενθαρρύνουμε να τα πολλαπλασιάσετε για να κάνετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο πλούσιο και πολύχρωμο με έναν φυτικό παράδεισο.

- Διαφήμιση -

Χωρίς πολλά έξοδα, μόνο με όμορφα λουλούδια, μπορείτε να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας και να το κάνετε ένα μέρος για το οποίο θα είστε περήφανοι και θα λατρέψετε. Θα σας παρουσιάσω 27 εκπληκτικές ιδέες με πολύχρωμα λουλούδια που θα τονώσουν την ομορφιά της αυλής και του κήπου σας!

Από παράθυρα μέχρι χώρους όπως σκάλες ή σοκάκια, όλα τα μέρη μπορούν να διακοσμηθούν με όμορφα λουλούδια. Αυτή είναι η φόρμουλα που χρειάζεστε για να απολαύσετε μια πραγματικά όμορφη αυλή. Φυτά σε έντονες αποχρώσεις, όπως φούξια, κίτρινο ή πορτοκαλί είναι φυτά που ξεχωρίζουν σε κάθε χώρο.

Εάν επιλέξετε μεγάλα λουλούδια, όπως ορτανσίες, θα ομορφύνουν την αυλή σας. Τόσο για το μέγεθος και την επιβλητική διακόσμηση, αλλά και για τα χρώματά της, η ορτανσία είναι ένας καλλωπιστικός θάμνος που ταιριάζει τόσο στο χώμα όσο και στις γλάστρες.

Όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό, πολλοί άνθρωποι το κάνουν επιλέγοντας την σπορά. Τα ετήσια φυτά αναπτύσσονται καλύτερα από τους σπόρους, αλλά τα πολυετή φυτά πολλαπλασιάζονται καλύτερα με μοσχεύματα.

Ο χρόνος φύτευσης των σπόρων εξαρτάται από τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και από τις ενδείξεις που βρίσκετε στη συσκευασία. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις οδηγίες στη συσκευασία των σπόρων, αλλά αυτές είναι επίσης πολύ σημαντικές.

Εάν οι σπόροι που θα επιλέξετε χρειάζονται 6-8 εβδομάδες για να βλαστήσουν, κρατήστε τους πρώτα σε εσωτερικό χώρο ή σε γυάλινο θερμοκήπιο. Αυτό θα τα κρατήσει από το να παγώσουν. Οι σπόροι είναι έτοιμοι για μεταφύτευση με την έλευση της άνοιξης.

Μερικά μονοετή φυτά μπορούν να σπαρθούν με επιτυχία το φθινόπωρο, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευασία. Φυτέψτε τους σπόρους σε κυψελιδικά σπορόφυτα, σε μεμονωμένες γλάστρες ή απευθείας στο σημείο ανάπτυξης. Εάν ένα φυτό δεν μεταφυτεύεται καλά, φυτέψτε το απευθείας στον κήπο. Αυτό συμβαίνει γιατί η ριζοβολία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη ανθοφορία.

Μερικοί σπόροι, όπως οι κατιφέδες, για παράδειγμα, πρέπει να διατηρούνται στο σκοτάδι μέχρι να βλαστήσουν. Μπλοκάρετε το φως καλύπτοντας το δίσκο σπόρων με εφημερίδα. Στη συνέχεια, κρατήστε τα σε ξηρό, ζεστό μέρος.

Πολλαπλασιάστε τα φυτά για να απολαύσετε όσο περισσότερα όμορφα, πλούσια και πολύχρωμα λουλούδια στην αυλή και τον κήπο του σπιτιού σας ή στο διαμέρισμά σας σε γλάστρες.

Τολμήστε να γεμίσετε την αυλή σας με όμορφα, πολύχρωμα λουλούδια. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να φτιάξετε μια ξύλινη πέργκολα στην αυλή σας, κάτω από αυτήν μπορείτε να σχεδιάσετε έναν μικρό χώρο χαλάρωσης. Πάνω επιλέξτε λουλούδια για να φυτέψετε και με τα οποία θα ομορφύνετε τον χώρο.

- Διαφήμιση -