25 καταπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας με πετούνιες

Εάν θέλετε να εξοπλίσετε τον κήπο ή την αυλή σας, όχι μόνο ένα παρτέρι, αλλά μια περίπλοκη σύνθεση από φυτά και πέτρες, φροντίστε να δώσετε προσοχή σε ένα υπέροχο λουλούδι: τις πετούνιες. Οι πετούνιες είναι τόσο υπέροχα λουλούδια για να διακοσμήσετε τον κήπο σας! Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της πετούνιας είναι η ευελιξία της. Μεταξύ των πολλών διαφορετικών ποικιλιών, μπορείτε να βρείτε εκείνες που θα απολαύσουν τα πλούσια λουλούδια, αν τις τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο χώρο και εκείνες που θα αισθάνονται υπέροχα στη σκιά. Γεμάτα με λαμπερά χρώματα και λεπτή μυρωδιά, τα λουλούδια της πετούνιας είναι ιδανικά για να προσθέσουν μια πινελιά χρώματος στους κήπους σας. Η διακόσμηση με πετούνιες είναι τόσο εύκολη, αρκεί να τις φυτέψετε σε ένα ηλιόλουστο σημείο και να τις δώσετε νερό και καλά γονιμοποιημένο χώμα. Θα σας παρουσιάσω 25 καταπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας με πετούνιες!

- Διαφήμιση -

Οι ποικιλίες με μεγάλα άνθη απαιτούν περισσότερο ηλιόλουστο και ελεύθερο χώρο. Είναι καλύτερα να φυτεύετε τέτοια φυτά σε γλάστρες. Εάν ο καιρός χαλάσει, οι γλάστρες με τα λουλούδια μεταφέρονται σε νέο μέρος προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Οι πετούνιες φαίνονται υπέροχες παρέα με άλλα φυτά και ως κύριο επίκεντρο των παρτέρια.

Φυτέψτε μεγάλα λουλούδια για τη βεράντα ή τον χώρο αναψυχής, χρησιμοποιώντας διάφορα σκεύη κήπου ως δοχεία και γλάστρες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κρύψετε τέτοιες συνθέσεις από ισχυρούς ανέμους ή να τις μετακινήσετε σε πιο φωτισμένα μέρη.

Προκειμένου οι πετούνιες σας να ευχαριστούν το μάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην ξεχνάτε το τακτικό πότισμα και τη λίπανση. Το φυτό ψεκάζεται με σύνθετα λιπάσματα από πάνω για να μην αναπτυχθεί πολύ το ριζικό σύστημα. Τα αδύναμα λουλούδια πρέπει να αφαιρεθούν για να μην μπλοκάρουν ολόκληρη τη σύνθεση.

- Διαφήμιση -