19 καταπληκτικές ιδέες για να συνδυάσετε λαχανικά και λουλούδια στον κήπο

Εάν εξακολουθείτε να καλλιεργείτε λαχανικά και λουλούδια στις απέναντι πλευρές του κήπου σας, είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε… Η συγκαλλιέργεια λαχανικών και λουλουδιών είναι μια τεχνική καλλιέργειας που στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και στη διατήρηση της υγείας των φυτών και είναι εύκολη και ωφέλιμη να πραγματοποιηθεί ακόμη και από αρχάριους κηπουρούς. Θα σας παρουσιάσω 19 καταπληκτικές ιδέες για να συνδυάσετε λαχανικά και λουλούδια στον κήπο!

- Διαφήμιση -

Ο πιο σημαντικός λόγος για να φυτέψετε λουλούδια στον λαχανόκηπό σας είναι να προσελκύσετε μέλισσες και άλλα ωφέλιμα έντομα. Οι μέλισσες που αναζητούν τροφή μεταφέρουν σπόρους με γύρη από άνθος σε άνθος, η οποία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όλες τις καλλιέργειές μας. Εξάλλου, με τα φιλικά προς τις μέλισσες φυτά δίπλα στα λαχανικά, βοηθάτε τον ολοένα και πιο επικονιασμένο πληθυσμό των επικονιαστών και τη βιοποικιλότητα. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε λουλούδια ειδικά για να προσελκύσετε πεταλούδες και άλλα ωφέλιμα έντομα.

Πολλά λαχανικά βοηθούν το ένα το άλλο με τα λουλούδια και προστατεύονται ακόμη και από την παρουσία κάποιων ζιζανίων. Πριν αγοράσετε σπόρους, ακολουθήστε συμβουλές που είναι σημαντικό να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε τις ποικιλίες λουλουδιών για τον λαχανόκηπο σας.

προσοχή στην εποχή της ανθοφορίας

Για να ευδοκιμήσετε με τα λουλούδια, θα πρέπει να επιλέξετε λουλούδια που θα ανθίσουν ταυτόχρονα με τα λαχανικά σας. Τα πακέτα σπόρων υποδεικνύουν πότε ανθίζει κάθε λουλούδι, ώστε να μπορείτε να συγχρονίσετε τα καλλιεργούμενα είδη. Μια καλή ιδέα είναι να φυτέψετε μια ποικιλία λουλουδιών για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε συνεχή ανθοφορία καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

λάβετε υπόψη το σχήμα των λουλουδιών

Το σχήμα κάθε λουλουδιού διευκολύνει ή δυσκολεύει τα διάφορα είδη να έχουν πρόσβαση στο νέκταρ και τη γύρη. Για να προσελκύσετε τις μέλισσες και άλλους φυσικούς επικονιαστές επιλέξτε λουλούδια με πολύπλοκο σχήμα.

λάβετε υπόψη το ύψος των λουλουδιών

Δεν νομίζω ότι θέλετε τα λουλούδια σας να ανταγωνίζονται τα λαχανικά σας για το φως του ήλιου. Για το λόγο αυτό επιλέξτε κυρίως άνθη χαμηλής ανάπτυξης. Ωστόσο, ορισμένες καλλιέργειες, όπως το μαρούλι, μπορεί να ωφεληθούν από μια μικρή σκιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι περιστασιακά μπορείτε να επιλέξετε μερικές υψηλότερες ποικιλίες.

πού να φυτέψετε τα λουλούδια

Φυτέψτε τα λουλούδια διάσπαρτα και όχι σε ένα σημείο. Που ακριβώς; Η επιλογή είναι δική σας; Μπορείτε να φτιάξετε μια σειρά από λαχανικά που θα ακολουθήσουν μια σειρά από λουλούδια. Μπορείτε επίσης να τα φυτέψετε με την ίδια σειρά. Σκεφτείτε να φυτέψετε λουλούδια για να δείξετε ότι ένα λαχανικό τελειώνει και ξεκινά ένα άλλο. Ή μπορείτε να φυτέψετε λουλούδια έξω από τον λαχανόκηπο σας για να διαμορφώσετε τα όριά του.

- Διαφήμιση -