20 εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα είναι γνωστά ως «μαργαρίτες» και είναι πολυετή φυτά, που ανήκουν στην οικογένεια των Asteraceae, εγγενή στην Ασία και τη βορειοανατολική Ευρώπη. Τα λουλούδια του, ποικίλου χρώματος, υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και διαφορετικούς τύπους. Μεγάλη σημασία σε μια καλλιέργεια χρυσάνθεμου έχουν οι εργασίες κοπής. Θα σας παρουσιάσω 20 εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με χρυσάνθεμα!

- Διαφήμιση -

Αν και καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό, το χρυσάνθεμο είναι πολυετές φυτό. Κυριαρχεί στους κήπους το Φθινόπωρο, ανθίζοντας από τα τέλη Αυγούστου έως τα τέλη Νοεμβρίου. Προκειμένου να δράσουν καλύτερα, τα χρυσάνθεμα απαιτούν ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα εκτεθειμένο στον ήλιο. Καλλιεργείται σε γλάστρες ή απευθείας στο χώμα. Το πότισμα γίνεται συχνά, αλλά όχι υπερβολικά, κατά προτίμηση νωρίς το πρωί. Αν φυτευτεί σε γλάστρα, απαιτεί τακτική μηνιαία λίπανση. Αν όμως φυτευτεί στον κήπο, δεν χρειάζεται επιπλέον λίπανση.

Εκτός από την ομορφιά τους, τα χρυσάνθεμα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών. Έτσι, η τακτική κατανάλωση τσαγιού από χρυσάνθεμο βοηθά στη διατήρηση του ασβεστίου στον οργανισμό, ρυθμίζει τις λειτουργίες της καρδιάς και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Πάρτε μια χούφτα πέταλα χρυσάνθεμου και ρίξτε τα μέσα σε μισό λίτρο βραστό νερό. Καλύψτε και αφήστε το για έγχυση για 30 λεπτά, στη συνέχεια γλυκάνετε με μέλι για γεύση. Το προϊόν που προκύπτει, πίνεται το βράδυ, πριν τον ύπνο, για δύο έως τρεις εβδομάδες, ομαλοποιεί τη γενική κατάσταση, εξαλείφει τους πονοκεφάλους και βελτιώνει την όραση.

- Διαφήμιση -