15 καταπληκτικές ιδέες για να δημιουργήσετε εξωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι και τον κήπο σας με το καλάδιο

Το καλάδιο δεν είναι πολύ συνηθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά αν το δείτε κάπου, δεν θα μπορέσετε να το ξεχάσετε. Και, φυσικά, θα θέλετε να το έχετε στο σπίτι σας. Το καλάδιο είναι ένα καλλωπιστικό φυλλοβόλο φυτό με εξαιρετικά όμορφα φύλλα. «Αυτιά ελέφαντα», «Καρδιά», «Τα φτερά του αγγέλου», έτσι αποκαλείται από τους ανθρώπους για το σχήμα του. Έχει πολλά είδη και ποικιλίες που διαφέρουν ως προς το χρώμα των φύλλων. Είναι τόσο φωτεινό που κανείς δεν δίνει σημασία στο χρώμα του φυτού. Ταυτόχρονα μπορεί να καλλιεργηθεί όχι μόνο στο εσωτερικό του σπιτιού αλλά και στον κήπο. Μπορείτε να μεταφέρετε τη γλάστρα μαζί της το καλοκαίρι σε κάποιο παρτέρι. Θα σας παρουσιάσω 15 καταπληκτικές ιδέες για να δημιουργήσετε εξωτερική ατμόσφαιρα στο σπίτι και τον κήπο σας με το καλάδιο!

- Διαφήμιση -

Αυτό το εξωτικό φυτό για προέρχεται από την τροπική Αμερική. Εκεί, το καλάδιο στο φυσικό του περιβάλλον μπορεί να φτάσει τα πέντε μέτρα σε ύψος. Μπορεί συχνά να το δει κανείς σε ιδιωτικούς κήπους στη Βραζιλία ή τη Φλόριντα. Το κλίμα τους είναι ιδανικό για την καλλιέργεια καλαδίου σε εξωτερικούς χώρους. Υπό ορισμένες συνθήκες, αισθάνεται τέλεια στο περβάζι ενός ηλιόλουστου καλυμμένου μπαλκονιού.

χαρακτηριστικά της καλλιέργειας καλαδίου στο σπίτι

Το καλάδιο, ή μάλλον, τα υβρίδια εσωτερικού χώρου του είναι ξεκάθαρα, εξωτικά φυτά, επομένως απαιτούν πολλή προσοχή, και για τη θεαματική ανάπτυξή τους, μια σειρά από συνθήκες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τόσο φωτεινό και διακοσμητικό λουλούδι δεν καλλιεργείται μαζικά από πολλούς καλλιεργητές λουλουδιών. Αλλά αν σας αρέσει να εκπλήσσετε τους καλεσμένους σας με κάτι ασυνήθιστο και δεν φοβάστε να πειραματιστείτε, μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Για να καλλιεργήσετε καλάδιο στο σπίτι πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

Διαθεσιμότητα χώρου για χειμερία νάρκη του φυτού.

Η υγρασία για τη θεαματική ανάπτυξη του καλαδίου είναι περίπου 70%.

Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι +15 – +26 βαθμοί Κελσίου.

Το καλάδιο δεν ανέχεται τόσο την υπερβολική υγρασία όσο και την υπερβολική ξήρανση του εδάφους.

πώς να παρέχετε αποτελεσματικά μια περίοδο ανάπαυσης για το καλάδιο

Σωστά οργανωμένη χειμερινή «χειμερία νάρκη» – απαραίτητη περίοδος για τη ζωή των φυτών. Η ιδιαιτερότητα του καλαδίου είναι ότι ο ιδιοκτήτης του πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, μειώστε το πότισμα και σταματήστε τα λιπάσματα, τα οποία πραγματοποιούνται τακτικά (κάθε δύο εβδομάδες) το Καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της εντατικής ανάπτυξης του φυτού.

Το καλάδιο σηματοδοτεί την αρχή της ίδιας της περιόδου αδράνειας: τα φύλλα του θα αρχίσουν να στεγνώνουν και να πέφτουν. Όταν πέσουν εντελώς, οι κόνδυλοι του φυτού αφαιρούνται από τη γλάστρα, τινάζετε το υπερβολικό χώμα και τοποθετήστε τους σε ένα περβάζι κάτω από μια λάμπα για περίπου μια εβδομάδα με εσωτερική θερμοκρασία 20 βαθμούς.

Στη συνέχεια οι κόνδυλοι τοποθετούνται σε βρύα, άμμο ή περλίτη και αποθηκεύονται σε ζεστό σκοτεινό μέρος. Τα χειμερινά καλάδια αποθηκεύονται σε θερμοκρασία + 15- + 20 βαθμούς. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από +10 για λίγο, το φυτό είναι πιθανό να πεθάνει.

Την Άνοιξη, οι κόνδυλοι του καλαδίου μεταφέρονται στον φυσικό τους χώρο, ελέγχονται για μύκητες ή μούχλα και φυτεύονται σε γλάστρα.

φύτευση φυτού εσωτερικού χώρου σε γλάστρα

Όπως όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου, έτσι και το καλάδιο αγαπά την καλή αποστράγγιση. Ένα στρώμα άμμου τοποθετείται πάνω του και από πάνω, ένα υπόστρωμα για την καλλιέργεια εξωτικών τροπικών φυτών. Ο κόνδυλος βαθαίνει αρκετά για να αποκτήσει εντατική ανάπτυξη των φύλλων. Εάν το καλάδιο φυτευτεί ρηχά, θα δώσει γρήγορα σημαντικό αριθμό βλαστών, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την εμφάνισή του. Σε γλάστρα με διάμετρο 15 εκ. μπορείτε να φυτέψετε δύο ή τρεις κόνδυλους. Αν είναι πολύ μικρά τότε 5-6.

πώς να καλλιεργήσετε καλάδιο στον κήπο

Είναι δυνατόν να φυτέψουμε καλάδιο στον κήπο; Είναι δυνατόν. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτό το εξωτικό φυτό είναι πολύ θερμόφιλο και δεν ανέχεται σημαντικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Έτσι, πιθανότατα, ημέρες όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ημέρα και την νύχτα δεν θα επιζήσει κανένα καλάδιο. Είναι επίσης καλύτερο στα γεωγραφικά πλάτη μας να καλλιεργούμε αυτό το εξωτικό φυτό σε κήπο με γλάστρες. Και αν ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός, πάρτε τη γλάστρα στο μπαλκόνι, στο σπίτι ή στη βεράντα.

Αν θέλετε να ρισκάρετε, επιλέξτε ένα μέρος για καλάδιο με διάχυτο φωτισμό, πιθανώς κάτω από ένα ψηλό δέντρο. Εξασφαλίστε πλήρη απουσία ρευμάτων και άμεσου ηλιακού φωτός στα φύλλα.

- Διαφήμιση -