20 εντυπωσιακές ιδέες για να καλλιεργήσετε γκαζάνια σε γλάστρα ή στον κήπο σας

Η γκαζάνια είναι ένα πολυετές φυτό που σχηματίζει συστάδες και παράγει λεπτά μακρόστενα ασημοπράσινα φύλλα. Είναι μέρος της οικογένειας των Asteraceae ή μαργαριτών και είναι εγγενές στη Νότια Αφρική. Η κύρια περίοδος ανθοφορίας είναι η Άνοιξη έως τις αρχές του Καλοκαιριού, ωστόσο θα ανθίσουν και άλλες εποχές του χρόνου. Άνθη με έντονο χρώμα που μοιάζουν με μαργαρίτα θα εμφανιστούν σε μεμονωμένους ίσιους μίσχους πάνω από το φύλλωμα. Τα χρώματα κυμαίνονται από μεγάλα συμπαγή χρώματα σκούρο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο έως κάθετες λωρίδες λευκού, κίτρινου, πορτοκαλί ή ροζ σε ορισμένα πέταλα. Είναι λουλούδι που χρειάζεται ήλιο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία όταν εγκαθίστανται, αλλά αντιπαθούν τον παγετό και τους υγρούς Χειμώνες. Θα σας παρουσιάσω 20 εντυπωσιακές ιδέες για να καλλιεργήσετε γκαζάνια σε γλάστρα ή στον κήπο σας!

- Διαφήμιση -

οφέλη από την ανάπτυξη της γκαζάνιας

Η γκαζάνια είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την πρόληψη της ανάπτυξης ζιζανίων λόγω της σφιχτής μορφής τους. Είναι ιδανικές σε ξηρούς κήπους, βραχόκηπους, φράχτες, μαζικές φυτεύσεις ή παραθαλάσσιους κήπους.

οδηγός καλλιέργειας της γκαζάνιας

έδαφος

Απαιτεί καλό χώμα κήπου με εξαιρετική αποστράγγιση.

θέση

Πλήρης ήλιος.

ανθεκτική στον παγετό

Η γκαζάνια μπορεί να ανεχθεί ελαφρούς παγετούς αλλά όχι σκληρούς παγετούς. Μπορούν να καλλιεργηθούν ως πολυετή φυτά μόνο σε τροπικά κλίματα.

λίπασμα

Η γρήγορη ανάπτυξη του φυτού ενθαρρύνεται με την ανάμειξη ενός ισορροπημένου οργανικού λιπάσματος στο έδαφος πριν από τη φύτευση. Ποτίστε τα φυτά με υγρό λίπασμα στα τέλη του Καλοκαιριού για να υποστηρίξετε την έντονη ανθοφορία το Φθινόπωρο.

σπορά

Όταν ξεκινάτε τους σπόρους του φυτού αυτού σε εσωτερικούς χώρους στις αρχές της Άνοιξης, καλύψτε τους καλά με ένα υγρό αρχικό μείγμα σπόρων. Η γκαζάνια μπορεί επίσης να σπαρθεί απευθείας στα τέλη της Άνοιξης, αφού ζεσταθεί το έδαφος. Σε θερμά κλίματα, τα εγκατεστημένα φυτά μπορούν να πολλαπλασιαστούν με διαίρεση.

μάζεμα

Τα άνθη ανοίγουν την ημέρα και κλείνουν τη νύχτα, επομένως δεν είναι χρήσιμα ως κομμένα άνθη. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες μπορούν να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους το Φθινόπωρο και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε ένα ηλιόλουστο περβάζι ή θερμαινόμενο θερμοκήπιο.

αντιμετώπιση προβλημάτων

Η υπερβολική βροχή μπορεί να προκαλέσει τη γκαζάνια να αναπτύξει προβλήματα με ασθένειες σήψης των ριζών.

- Διαφήμιση -